elementary OS Luna Çıktı

Başlatan casperuntu, 11 Ağustos 2013 - 10:19:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

casperuntu

Merhaba arkadaşlar elementary os Luna çıktı ve blogda da haberi yapıldı. beta süresi oldukça uzun süren ve en sonunda yayınlanan 8)  elementary OS luna resmi siteye konmuş durumda.

64 bit ve 32 bit seçenekleri mevcut ve ubuntu 12.04 LTS üzerine kurulu. Deneyecek olanlara şimdiden keyifler ben çekmeye başladım torrenti :)

PythonBT5

Baktım güzelmiş.İndiricektim 10 $ istiyor.İlk defa bir linux dağıtımının parayla satıldığını gördüm :)

Arayüzü hoşuma gidiyor :)

GÜNCELLEME  : Hatamı farkettim 10$ yerine 0 yazıyoruz.
İLGİ ALANLARI :
Python | İşletim Sistemleri ve Anatomisi|

Avatarımdaki X-Men Linux hoşuma gidiyor :)

casperuntu

Yok  o 10 $ bağış seçeneği dilersen 0 yaz ve indir. Bildiğin gibi Linux dağıtımları açık kaynak kodludurlar ve ücretsizdirler. Tabi kurumsal olan bazıları hariç. Eğer indirmediysen 64 bit veya 32 bit seçeneklerini belirtirsen linkleri verebilirim

ercnynr

$0 yazıyorsun ve indir diyorsun. Beta iken denemiştim ve çok güzeldi hem arayüz hemde hız olarak.

PythonBT5

Alıntı yapılan: Efsane52 - 11 Ağustos 2013 - 11:58:24
$0 yazıyorsun ve indir diyorsun. Beta iken denemiştim ve çok güzeldi hem arayüz hemde hız olarak.

Öylemi hiç dikkat etmemiştim.Garipsedim hatta nasıl ücretli olur diye :)
Şimdi indiriyorum kurup deneyeceğim.

@casperuntu
@Efsane52

Teşekür ederim
İLGİ ALANLARI :

meda

Deneyen arkadaşlar fikir beyan ederlerse güzel olur.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

casperuntu

indirdim fakat benim casper pc maalesef 12.04 LTS sürümüyle biraz sorunlar yaşadığı için usb den başlatsam bile ana sayfada donup kaldı. ubuntudayken virtual ile deneyeceğim ve bloga da inceleme yazı gönderirsem buradan paylaşırım. deneyen diğer arkadaşlar da fikir sunarlarsa güzel olur çünkü eosu bir çok yeni Linux adayının pcsine yüklemeyi düşünüyorum :D adamları kaçırmayalım sorun varsa belirtiniz lütfen ;)

benim için şu an ilk sorun usbden kurulum seçeneklerine geçememek oldu

PythonBT5

Ben wmplayer a kurdum.Beta 1 ve beta 2 yide kurup denemiştim.Bu yüzden aradaki gelişmeleri mukayese edebilirim.

Malum beta 1 bayağı hatalıydı beta 2 de bu hatalar giderilmişti.Ama ilk açıldığında beta2 de de donma sorunu oluyordu.Ayrıca beta2 de sol üst köşedeki uygulamalar menüsündeki uygulama ikonları  masaüstündeki alt kısma taşınamıyordu en azından bende öyleydi bu hata da giderilmiş.Yazılım merkezinden chromium yükledim midori de fena değil bir sıkıntı vermedi.Şuan libreoffice'yi yüklüyorum.Onun dışında bağlantı menüleri ingilizce yani sağ üst köşeden bağlantı ikonuna tıkladığınızda wired network wired connecttion .... edit connetctions vs. gibi ağ yapılanmalarını sağlayan kelimeler ingilizce yazılım merkezinin üst köşesindeki kısımlarda ingilizce (File,Edit,View,Help filan).Bu arada libreoffice 3 yüklendi az kurcaladım donma vs sıkıntı yok.

Güzel olmuş ya ben beğendim bt ile beraber kullanıcam keşke bt5 araçlarını bununla birleştirselerdi :)

İlk hızlıca göz atma deneyimimi yazdım.Sorusu olup herhangi bir yapıyı merak edenler olursa döndüğümde yanıtlamaya çalışırım
İyi Çalışmalar
İLGİ ALANLARI :

heartsmagic

Alıntı yapılan: PythonBT5 - 11 Ağustos 2013 - 12:02:39

Şaşırmayalım, garipsemeyelim :)
Dağıtımlar ve özgür yazılımlar ücret karşılığı satılabilirler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

PythonBT5

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Ağustos 2013 - 13:57:24
Alıntı yapılan: PythonBT5 - 11 Ağustos 2013 - 12:02:39

Şaşırmayalım, garipsemeyelim :)
Dağıtımlar ve özgür yazılımlar ücret karşılığı satılabilirler.

GNU lisansını okumuştum.Dediğiniz gibi bu lisans yada felsefe de sizin de belirtiğiniz gibi "Dağıtımlar ve özgür yazılımlar ücret karşılığı satılabilirler" ifadesini biliyordum yani doğrudan böyle bir ifade var demiyorum bu mantık olabilir diyorum.Şaşırma ve garipseme nedenim ise "belli bir hedef kitleye ulaşmaya çalışan bir linux  dağıtım nasıl ücretli olur ?"  diye düşünmemden kaynaklanıyordu.Sonuçta kurumsal firmalar için üretmiyorsunuz üretip satabilirsiniz ona  bir şey demem elbette de daha önce indirdiğim betaları ücretsizdi $10 ifadesi hiç yoktu o yüzden garipsemiştim.Ordada içimdeki düşünceyi sesli bir şekilde dile getirmişim :)
İLGİ ALANLARI :

heartsmagic

Anlıyorum, elementary OS özelindeydi yani garipseme :) 

özgürubuntu

Bugün indirdim ve Ubuntu 13.04 üzerine kurdum iyi de oldu :D
Zaten kendisi de 12.04 LTS üzerine kurulu, ekran kartı sorunu yok. Ben yeni bir bilgisayar alana kadar bununla devam

Jupiter'den beri takip ettiğim, Luna Beta 1 ve Beta 2 sürümlerini de test ettiğim, ecnebi tabirle "eye candy" bir Ubuntu çatallaması Elementary OS. Kendine has uygulamaları ile de diğer Ubuntu türevlerinden ayrılıyor.
Music, Calendar, Files, Scracth, Wingpanel, Pantheon arayüzü ve uygulama başlatıcısı, Terminal, AppCenter (Henüz çıkmadı), Geary, Midori (varsayılan bu tarayıcıya nedense bir türlü ısınamıyorum, özellikle flashlı sayfalarda)

Hayırlısı olsun :)

ercnynr

Bende yükleyip kullanacağım ama bilgisayarı satıp tablet alacağımdan kurmak istemiyorum. Bu kadar ayar düzenleme boşa gider yoksa :)

krwlng

USb bellek üzerinde canlı olarak denedim, performansı beni hayrete düşürdü, uygulamaların açılış hızı ve efektlerin kararlılığı çok çok iyi, 13.10 betasını denedikten sonra kararımı vereceğim.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

ersinkandemir

@krwlng de belirtmiş. Live CD'de inanılmaz bir hız var. Efektler bile akıcı sürücü kurulumu olmadan. Gerçekten şaşırdım. Kurulum yapıyorum hemen. :D
Where there's a shell, there's a way.

sdelican

Merhaba, uzun süredir foruma giremiyordum. Bu dağıtımın çıkmasını bayadır bekliyorum.

Dün akşam çalışan usb hazırlayıp yüklemeyi denedim ama grub ekranını geçemedim.
Laptop Lenovo Z580 i7  grafik: gt635m  win8 ile birlikte geldi.  uefi ile ilgili wikiden ve forumdan birkaç parça yazı okudum ve uygulamaya çalıştım. bios dan usb yi seçiyorum ve grub ekranına kadar geliyor. "dene" dediğim zaman ekrandaki yazılar gidiyor, belleğin ışığı birkaç saniye yanıyor sonra hem bilgisayarda hem bellekte hiç tepki olmuyor.
Elementary'i win8 in yanına kurmak istiyorum. önerisi olan lütfen? Nerede yanlış yapıyorum?
-Bana haysiyetli bir çay getir.
--Çay yok, sana bir haysiyet versem??

heartsmagic

İndirdiğin kalıbın md5 doğrulamasını yaptın mı? Ayrıca farklı çekirdek parametreleri ile başlatmayı denedin mi?

sdelican

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ağustos 2013 - 00:04:28
İndirdiğin kalıbın md5 doğrulamasını yaptın mı? Ayrıca farklı çekirdek parametreleri ile başlatmayı denedin mi?

mesajı yaptıktan 1 saat sonra becerebildim. cd kalıbında sorun yokmuş.  Nasıl çözdüğümü de yazayım:

Benim biosta secure boot seçilmiyordu onun için değiştiremiyordum. yabancı bir forumda administrator şifresi belirlerseniz seçilebilir yazmış, denedim oldu. secure bootu deaktif yaptım, sorun kalmadı. Yükledim. Şimdilik mutluyuz :)
-Bana haysiyetli bir çay getir.
--Çay yok, sana bir haysiyet versem??

okayokay

Dün yükledim çok uğraştırdı, kullandığım bilgisayardan dolayı. asus UX31A kullanıyorum bios dan kurulum yapmadan önce bios üzerinde csm yi açmak gerekiyor "fast boot" ve  "Secure boot control" özelliklerini kapatıyorsunuz ardından kurulum yaptıktan sonra csm yi geri kapatıyorsunuz.  Bu şekilde çalıştırabildim.  
Okay OKAY

eRenleR

Enteresan bir şekilde ek sürücüler bölümünden ati ekran kartını yüklediğim zaman görsel olarak bariz bir hantallık çöküyor arayüze. Ekran kartını kaldırdığımda muhteşem bir akıcılık alıyor. Sebebini henüz çözemedim :S

ersinkandemir

Sürücüler konusunda çok ilginç bir şey var bu dağıtımda gerçekten. :D
Where there's a shell, there's a way.

skyprotector

Çok beğendiğim bir linux dağıtımı. Sanal makineye kurup test etme imkanı buldum. Gerçekten çok akıcı.

hckr

O da ne bilgisayar USB bellekten daha mı hızlı önyükleme yapıyor  :) . Görünüm konusunda harika. Alttaki rıhtımın akıllı gizleme özelliği mevcut. Aradığım tek özellik Ubuntu'daki panel-menü bütünleşmesi. Şu ana kadar bulabildiğim tek hata eğer ubuntu one eki kuruluysa dosya yöneticisini yönetici olarak çalıştırmak 3-4 dakika alıyor. Hatayı raporladım. Cevap bekliyorum.

iskenderoguz

Luna'da masaüstüne dosya eklenemiyor sanırsam aynı gnome da olduğu gibi. Acaba bunu nasıl çözebiliriz?

if