[Çözüldü] android uygulamalar ve yapımı ile ilgili bilgilendirme

Başlatan harzemsah, 05 Ağustos 2013 - 11:06:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harzemsah

Merhaba. Bilgisayar veya android için uygulama yapmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliğinde okumuyorum ve bölüm ile ilgili bir ders de almadım.bölümüm dışında ek bir şeyler ile uğraşmak istiyorum hobi olarak. Hep merak etmişimdir oyunlar nasıl yapılıyor diye ve bana eğlenceli gelmiştir.  Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

karboran

Eclipse , Android Programlamaya giriş için ;
Aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsin.
http://www.gelecekonline.com/metin/linux_ile_android_programlama-13677

Oyun programlama için ise fizik motorları vs çeşitli oyun motorları var bu kütüphaneleri kullanarak yazacaksın.
internette araştırırsan birçok kaynak bulabilirsin.
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

harzemsah

@karboran, Eclipse programını kurduktan sonra bu dediğiniz motorları veya kütüphaneleri Eclipse programına mı  ekleyeceğim? Bir de android için 5 Mb küçük çapta uygulamalar ne kadar sürede yazılır? siz hiç uygulama yazdınız mı?

karboran

@harzemsah

Alıntı YapEclipse programını kurduktan sonra bu dediğiniz motorları veya kütüphaneleri Eclipse programına mı  ekleyeceğim?
Evet tabikide bu dediğim zor bi şey değil çok basit indirip ekliyorsunuz , zor kısmı bu kütüphaneleri nasıl kullanacağınız bilmek.

Alıntı YapBir de android için 5 Mb küçük çapta uygulamalar ne kadar sürede yazılır?
Uygulamaya bağlı bir sözlük uygulaması yazarsın tahmini 2-3 gün sürer (işi biliyorsan) ,  uygulama 15 mb dır . 1 mb kod  > 14 mb kelimeler ;)
Atıyorum bi mail uygulaması yazarsın 5 gün sürer(atıyorum) , 1 mb yer tutar tutmaz ;). Anlatabilmişimdir umarım.

Alıntı Yapsiz hiç uygulama yazdınız mı?
Amatör olarak bir kaç program yazdım . Biraz java bilmek gerekiyor.
http://yusufduzgun.com/category/projelerim/

Not: Hobi olarak başlayacaksınız sıkılırsınız, işe java temel seviye java öğrenerek başlayın derim. (Programlama hiç bilmiyorsanız gerçekten ağır bir hobi seçmişsiniz :) )

harzemsah

@ karboran, Yani birazcık ,yürümeden koşmaya çalışma diyorsunuz :) eclipse kullanabilmek için temel seviyede java yeterli midir yoksa ileri seviyede mi öğrenmek gerekir.

karboran

Aynen hocam durum öyle önce bi yürümek lazım :).
Java anlatım vs yaz google başla eclipseyi de yükle.(Forumda da var java anlatımlar)
Kolay ya bir şey yok ya new project > new class > kodu yaz > run :)

harzemsah

@karboran, netbeans(7.0.1) yükledim yazılım merkezinden. ilk baş hata verdi sonra. sonra sistem güncellemesi yaptım. hala sorun var. hata vermiyor fakat açılır gibi yapıp açılmıyor. done loading modiles dedikten sonra kapanıyor. netbeans siz başka bir yerde önerdiğiniz için yükleyeyim dedim. ama netbeansı boş ver eclipse yi yükle derseniz  vazgeçebilirim  :)

karboran

Java ya netbeans ile başlamanız daha iyi olur Eclipse nazaran daha kullanıcı dostu bir IDE dir kendisi.

Kurulumu buraya bakarak yaparsanız.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=30382.msg364662#msg364662

okkangal

Değerli arkadaşım . Eğer bu işe sıfırdan başladıysan ilk önce bir programlama dili öğrenmen gerekmekte . Buna JAVA  öğrenerek başlayabilirsin . Eclipse ve NetBean  genelde JAVA dilinde kodlama yapmak için kullanılan editörlerdir . Yani konunun gidişatına bakarak bu programları kolayca Android uygulamalar yapılan bir program sanma . Bir programlama dilini öğrenmeye başladıktan sonra kütüphane , arayüz  vb. kavramları daha iyi anlayacaksın . Oyun yazmak ise algoritmadan , kurgudan , yazılım mimarisinden tut ,görsel tasarıma varana kadar çok geniş bir yelpaze . Bir dile hakim olduktan sonra , o dilde basit oyunlar yapabilirsin tabi ki . JAVA , python gibi diller genelde LINUX ortamlarının favori dilleri . Ama Windows da kullandığını varsayarak C# ta öğrenebilirsin . C# kaynak açısından gayet iyi sayılır .  

karboran

Önceki iletide verdiğim bağlantıdan Netbeansı sistemine kurduktan sonra.
http://www.youtube.com/watch?v=x0PuEfkbGJc bağlantıdaki video ve devamı başlangıç olarak işini görür.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Ağustos 2013 - 14:20:05

Hatta o önceki verdiğim bağlantıyı boşver Mimar Arslan'ın eğitim seti çok iyi !

https://www.udemy.com/temel-java-egitim-dersleri/

harzemsah

öncelikle teşekkür ettim beni aydınlattığınız için.@karboran, Bu temel java dersleri sitesi çok iyimiş biraz faydalanayım. Birde java ile ilgili sorum oldugunda nereye ve kime yazmam gerekli? bunun için formda yer açabilir misiniz? bir de bu konu için yazan olur mu bilmem ama [çözüldü] yapayım mı ya da bu başlığı kapatayım mı??

ersinkandemir

Where there's a shell, there's a way.

karboran

@harzemsah rica ederim.
sorunuz cevaba kavuştu ise tabi ki çözüldü etiketi koyunuz :).
@Ersin Kandemir 'in paylaşmış olduğu yerde sorularınızı sorabilirsiniz.

harzemsah

:D umarım yanlış anlaşılmamışımdır. neyse benimki de sorumu yani şimdi :)