Vala Kaynak için internet adresleri

Başlatan microanaliz, 30 Temmuz 2013 - 22:36:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

microanaliz

Kararlı sürümü yayınlanmış olan vala dili C# tahtından edecek gibi görünüyor. C dilinin güçlü tarafı ile GTK+ birleştirilmiş halidir. Artık Qt KDE için  ne ise  Vala da gnome için o olacak.
Kaynak adresler
https://wiki.gnome.org/Vala
https://wiki.gnome.org/Vala/ValaForJavaProgrammers
https://wiki.gnome.org/Vala/ValaForCSharpProgrammers
http://www.tarnyko.net/en/?q=node/24
http://www.valadoc.org/


MicroAnaliz

hckr

http://www.valadoc.org/

Ekleyelim @microanaliz bu adresi de.

ElementaryOS'in masaüstündeki yazılımlar bu dil ile geliştirilmiş.

microanaliz

    Sayın hcrk; isteğiniz doğrultuda ekleme yapıldı teşekkurler.
MicroAnaliz

Reverser

3 - 4 ay önce ilk duyuğumda kaynak gerçekten yetersizdi şu an durum nedir bilmiyorum ama beni gerçekten heyecanladıran bir dil. Bildirim için teşekkürler.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4



Amenofis

Alıntı yapılan: Reverser - 13 Ocak 2015 - 19:35:00
3 - 4 ay önce ilk duyuğumda kaynak gerçekten yetersizdi şu an durum nedir bilmiyorum ama beni gerçekten heyecanladıran bir dil. Bildirim için teşekkürler.

Sözdizimine bi göz gezdirdim de C ailesine yeni bir üye gelmiş gibi görünüyor. Bence gereksiz.

Mozilla Rust'a bak derim. http://www.rust-lang.org/

ekremsenturk

Bir programlama dilinin kendisini kanıtlayabilecek olgunluğa erişebilmesi yaklaşık 15 yıl alıyor. Günümüzde tercihen kullanılan ve ticari olgunluğa kavuşmuş dillerin çoğunun geliştirmelerine 1992/93 senelerinde başlanmış. C# için 1999 da başlanmış. C'nin geliştirilmesine 1970 de başlanmış, C++'nın geliştirmesinde 1980'li yıllarda başlanmış v.s. Valla ise 2006 senesinden beri geliştiriliyor. Yeterince olgunlaşabilmesi için en az 5-6 sene daha geçmesi gerekiyor.

Bütün olgunlaşan diller'de mutlaka yaygınlaşmaz. Yeterli bir desteğinin oluşması gerekiyor, ve de kullanıcı tarafından rakiplerine tercih edilmesi gerekiyor. Bir dilin gerekliliğini de gelecekteki ihtiyaçlar belirler. Geleceği ise kimse öngöremez.

Bir dilin dokümanını yazmakta, O dili geliştirebilmek kadar vakit alabilir. Çünkü, sürekli yaşanan düzeltmeleri ve iyileştirmeleri takip edebilmek ve de o dile aynı anda hakim olmak gerekiyor.