Wine Saat-Tarih Ayarları

Başlatan FireSwords, 29 Temmuz 2013 - 14:26:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FireSwords

Merhaba arkadaşlar, Wineye kurulu İnternet Explorer ilegüvenlik sertifikalı siteleri açamıyorum. Sertifika hatası alıyorum araştırınca tarih ayarlarıyla ilgili olduğunu anladım nasıl tarih-saat ayarlarını değiştirebilirim ?

KemalALKIN

WineHQ bios üzerinden UTC zaman dilimini kullanır yani Londra UTC/GTM 0 değerindedir. Bizden yaz saatinde 3 - kış saatinde ise 2 saat geridedir :). Tarih sorunu yoktur benim bildiğim :).
Değiştirmek için bir yöntem yok sanırım. Bir ara aramıştım ve bulamamıştım.

Eğer IE kritik öneme sahipse; firefox vb. için IE eklentisi gibi şeyler var forumda bir ara görmüştüm. Oda olmaz ise VirtualBox veya benim tavsiyem olan VMware Player ile sanal xp/7 sistemi kurun ve çalıştırın. Dosya aktarımı için ise paylaşım özelliğini açın (shared files/folders). VMware Player ücretsizdir ve daha güçlüdür (grafik vesayre gücü).
www.tckemal.ist

FireSwords

VMWare player nasıl kuruluyor ?

Firefox IE eklentisi çok Kasıyor sanal pc de ie açıyor ama çok donuyor

KemalALKIN

Alıntı yapılan: Ustadharak - 08 Ağustos 2013 - 00:03:16
VMWare player nasıl kuruluyor ?

Firefox IE eklentisi çok Kasıyor sanal pc de ie açıyor ama çok donuyor

Google ile aratıp kendi sitesinden indiriyoruz.

Terminal/Uçbirim programını açıyoruz:

sudo -s
şifre ve enter

sudo sh /dosya/nerede/dosya.uzantı
enter

(Yavaş olun tekrar sarabilri) Dikkatlice sözleşmeyi enter yaparak geçiyoruz geçince yes no diyor yes yazıp enterlıyoruz

Diğer sorulara no yazıp enterlayın ve kuruldu.

Geriye create new machine yapmak kalır. Ayrıntılı bilgiyi google ve youtube size sunacaktır görsel olarak :) (Not: Eski sürümlerde kurulum farklıydı şimdi daha basit ama sözleşme kısmı zorluyor :) )

Winows 7 kurdurun sonra install vmware tools yapıp sürücüsünü kurdurmuş olun. Yeniden başlattıracaktır sanal sistemi (gerçek pc değil). Sonra alın size hazır sistem :). Şahsen çift çekirdek dual core 2010 işlemci + 2008 standart bios anakart + giriş seviyesi nvidia kart ile pek zorlamadı beni :). Sadece veri aktarımı büyük olursa (paylaşılan klasörler ile sanal arası) başka işlem yapmadan tamamlayın yoksa donar. Oyun bile açtım orta ayarlarda :). Sadece Counter Strike Global Offensive açamadım oda sanal ekran kartı ismini tanımadı :D.

Bu kadar :).

Apple OS X sisteme göre Linux üzerinde çok akıcı ve az kaynak tüketiyor (ram/bellek & işlemci).

Kolay gele.

Not: Benim Linux üzerinde 10 GB takas/swap alanı vardı :D. Umarım eksik anlatmamışımdır sabaha doğru :).

Ramazan Bayramı'nız mübarek olsun bu arada :).
www.tckemal.ist

FireSwords

Teşekkür ederim yardım için Windows 7'yi indiriyorum kuracağım. Seninde bayramın mübarek olsun

KemalALKIN

Alıntı yapılan: Ustadharak - 08 Ağustos 2013 - 09:30:23
Teşekkür ederim yardım için Windows 7'yi indiriyorum kuracağım. Seninde bayramın mübarek olsun
İhtiyacını karşıladığında konuna çözüldü etiketi ekle. Veya bir görevliye özel mesaj atıp konuyu bildir çözüldü diye. Kilitlenip arşivlik soru-cevap olur :).
www.tckemal.ist

FireSwords

Benim memlekete döndüm yarın kuracağım artık :)

heartsmagic

Sanal makine ile mi çözüldü ya da çözülecek sorun? Eğer öyleyse etiketlemeyelim, zira asıl sorun için çözüm olmaz bu :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

FireSwords

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

Kubuntu'dan selamlar.

Çözdüğünüze sevindim :). Bu arada ben VMware Workstation yani ücretli sürümünü kullanıyorum. Hemde elimdeki Windows lisansı ile. Ancak bir farkı olmaz sizin için :). Ben gene içime sindiremedim Workstation olanı kurdum :). Player hafif (L i t e) sürümü :D. Ama size o yeterli :).
www.tckemal.ist