Windows'un yanına Ubuntu kurarken sorun yaşıyorum

Başlatan HKMDMR, 16 Temmuz 2013 - 23:08:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HKMDMR

Hocam bende bir sorun çıkıyor.Aslında başlarda sorun çıkmıyordu ama sonra ubuntu kurduğumda , PC'yi başlattığımda menü gelmiyor. Kurduğum Ubuntu 12.04 LTS ve 13.04 .
Mecburen Backtrack'ı 3. bölüme kuruyorum ki açılışta menü çıkıyor. Ama ben BackTrack kurmak istemiyorum. Oysa BackTrack bile ubunun 10. sürümü yanılmıyorsam.
HDD nin 1. bölumunde windows 7 ultimate var. Sizce ne yapmalıyım?

Eludecraft

Uefi modunda Linux kurma yazısını çok sevdim. Masaüstü bilgisayarımdaki anakartı 2012'de almıştım ve hiç Linux kurmadığım için böyle bir şeyden haberim yoktu. Teşekkürler.

sourtimes

Alıntı yapılan: HKMDMR - 16 Temmuz 2013 - 23:08:28
Hocam bende bir sorun çıkıyor.Aslında başlarda sorun çıkmıyordu ama sonra ubuntu kurduğumda , PC'yi başlattığımda menü gelmiyor. Kurduğum Ubuntu 12.04 LTS ve 13.04 .
Mecburen Backtrack'ı 3. bölüme kuruyorum ki açılışta menü çıkıyor. Ama ben BackTrack kurmak istemiyorum. Oysa BackTrack bile ubunun 10. sürümü yanılmıyorsam.
HDD nin 1. bölumunde windows 7 ultimate var. Sizce ne yapmalıyım?

Benim de durumum aynı.

Şu resme bakarsanız, laptop'ımın harddiskini 50gb-600gb-50gb şeklinde bölümlediğimi göreceksiniz.

İlk bölümde windows 7 ultimate kurulu,
ikinci bölüm arşiv için ayırdım,
üçüncü bölüme de hayatımda ilk kez linux kuracağım.

Laptop'ı unetbootin ile hazırladığım USB ile boot edince şu resimlerdeki gibi Ubuntu'yu Wİndows 7'nin yanına kur seçeneği çıkmıyor. Sadece "tüm diski sil" veya "başka bir şey" seçenekleri mevcut. "Başka bir şey" seçeneğini seçince de yine laptop'ın tüm harddiskini tek parça olarak görüyor. Başta resmini koyduğum 50gb-600gb-50gb şeklindeki bölümleri görmüyor.

Wubi ile son parçaya Ubuntu 12.04 (ubuntu-12.04.2-desktop-amd64.iso) kurmaya çalışıyorum şu anda. Ama ben bunu istemiyorum, windows'tan giriş yapan birisi isterse burayı görüntüleyebilir ya da formatlayabilir. Gparted programı ile ubuntu için disk bölümleme yapmayı denedim dediğim gibi USB'den kurulum yapmaya kalkınca bölümleri görmüyor.

burak öztürk

"Başka bir şey" seçtiğinizde hemen disk bölüm tablosu çıkar bunun bir fotoğrafını yollar mısınız?

burak öztürk

Ubuntu için ayırdığınız bölümü hehangi formatta biçimlendirmeden deneseniz.

sourtimes

Alıntı yapılan: burak öztürk - 17 Temmuz 2013 - 14:34:00
Ubuntu için ayırdığınız bölümü hehangi formatta biçimlendirmeden deneseniz.

Denedim.
Windows içinde 3. disk bölümünü sildim, ayrılmamış/unallocated oldu.
Yine de olmadıı. Dediğim şeyi yapamadım, tüm harddisk'e tek başına ubuntu kurdum.

minolta35

O bölümü silmeyecektiniz.ilk ekrandaki win7 nin yanına kur seçeneği ile devam edip 49 Gb civarı alan ayırıp devam edin.(Eğer bu bölümün tamamını ubuntu için ayırdıysanız)sonra Ubuntu kurulacak ve yeniden başlattığınızda 2 farklı işletim sisteminden birini seçerek açılış yapacaksınız.

heartsmagic

Konuyu diğer başlıktan böldüm, o başlıkları lütfen soru ve sorunlar için kullanmayalım.
@HKMDMR, konuyu başlatan olarak sorunun net değil. UEFI mi var? Tam olarak görünmüyor dediğin menü Grub mu? Lütfen ayrıntı ver bizlere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

HKMDMR

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Temmuz 2013 - 11:20:16
Konuyu diğer başlıktan böldüm, o başlıkları lütfen soru ve sorunlar için kullanmayalım.
@HKMDMR, konuyu başlatan olarak sorunun net değil. UEFI mi var? Tam olarak görünmüyor dediğin menü Grub mu? Lütfen ayrıntı ver bizlere.

evet menü grubu gözukmuyor.
Şöyle birşey var ben Windows'un yanına kur seçeneğini değilde kendim ayırdığım bölume kuruyorum.

if

HKMDMR, UEFI varsa bu[1] viki belgemizi takip ederek kurulum yapın. Kurulum yaptıysanız bu[2] uygulama yardımıyla Grub'u onarın.

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu
[2] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Boot-Repair

HKMDMR

Alıntı yapılan: if - 29 Eylül 2013 - 20:20:08
HKMDMR, UEFI varsa bu[1] viki belgemizi takip ederek kurulum yapın. Kurulum yaptıysanız bu[2] uygulama yardımıyla Grub'u onarın.

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu
[2] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Boot-Repair

Teşekürler en kısa zamanda deneyeceğim. Sonucu konuya eklerim.