[Çözüldü]"kvm is disabled by bios" hatası --> grub menusu çıkmıyor

Başlatan glizagar, 19 Temmuz 2013 - 17:21:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

glizagar

merhaba arkadaşlar,

bilgisayarı açtığımda grub menusu çıkmıyor ve  bir kaç satır kvm, bios tarafından engellendi uyarısı alıyorum. biosu kurcaladım ama alakalı bir ayar göremedim. ayrıca grub menusunun çıkmamasının nedeni ne olabilir. şimdiden teşekkürler. (sorun 13.04 yukledikten sonra başladı. 12.04 varken böyle hata almıyordum ve grub menusu açılıyordu.)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2013 - 17:27:40

grub.cfg dosyasının içinde şu kod var.

if [ "${recordfail}" = 1 ]; then
  set timeout=-1
else
  set timeout=10

kvm hatası verdiği için göstermiyo olabilir mi?
-1 i 10 yapsam grub menusu çıkar diye düşünüyorum ama kvm hatasını almamak için ne yapmam gerekiyor?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2013 - 17:34:41

kvm hatasını almamak için bios ayarlarından "virtualization" ı açmam gerekiyormuş. ama bende öyle bir ayar yok :). fikri olan var mı?

burk

Bahsettiğiniz KVM hatası hakkında bir fikrim yok ancak grub ekranının tekrar kurulumunu deneyelim; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0

glizagar

sorunu çözdüm.

Benim anakartın markasi MS-16GA ve bu anakartın varsayılan virtualization ayarı kapalı olarak ayarlanmış. düzeltmek için biosu güncellemem gerekti. güncelledim ve sorun ortadan kalktı.