[Çözüldü] imleç teması değiştirme

Başlatan yesilgöz, 17 Temmuz 2013 - 22:45:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yesilgöz

ubuntuda imleç temasını nasıl değiştirebilirim ? Şuanda Ubuntu 12.04 kullanıyorum Ubuntu Tweak ile istediğim imleç temasını yükledim seçeneklerde çıkmadı.

guopx

http://askubuntu.com/questions/126491/how-do-i-change-the-cursor-and-its-size
İmleç temasını ev dizinine .icons adında bir dizin oluşturup içine atın ya da /usr/share/icons altına da atabilirsiniz.
sudo update-alternatives --config x-cursor-theme komutunu uçbirimden verin istediğiniz imleç temasının numarasını girin.
sudo apt-get install dconf-tools ile dconf-editor yükleyin
uçbirimden dconf-editor komutunu verin açılan pencerede yan panelden  org.gnome.desktop.interface konumuna gidin cursor theme kısmına imleç temanızın ismini yazın ve enter'a basın. Oturumu açıp kapattığınızda imlecin değişmesi gerek.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

Eludecraft

Dağıtımlar farklı ve ben Gnome 3 kullanıyorum. Bilmiyorum arada nasıl farklılık var, ancak benimki çok kolay oldu. İlk önce ev dizinindeki .icons adlı dosyaya gittim ve dosyayı onun içine attım. Sonra Gnome Tweak'a giderek değiştirdim.

yesilgöz

Seçim       Yol                                      Öncelik   Durum
------------------------------------------------------------
* 0            /usr/share/icons/DMZ-White/cursor.theme   90        Otomatik Mod
  1            /etc/X11/cursors/core.theme               30        El modu
  2            /etc/X11/cursors/handhelds.theme          20        El modu
  3            /etc/X11/cursors/redglass.theme           20        El modu
  4            /etc/X11/cursors/whiteglass.theme         20        El modu
  5            /usr/share/icons/DMZ-Black/cursor.theme   30        El modu
  6            /usr/share/icons/DMZ-White/cursor.theme   90        El modu

Şuanki seçimi tutmak için enter'e basın
  • , ya da seçim numarasını yazın:

diye cıkıyor oysa ki benim temam zaten .icons da OxygenMC diye var ama burada gözükmüyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Temmuz 2013 - 22:35:41

tamam şimdi yaptm ama sadece tarayıcıda tıklanılacak yerlerde kendını belli ediyor oysa ben genel olarak değişmesini istyiyorum bunu yapabilirmiyiz?

guopx

Genel olarak değişmesi için listede çıkması gerekli.
@ Eludecraft'ın yaptığı gibi gnome-tweak yükleyip oradan değiştirmeyi dener misiniz?
sudo apt-get install gnome-tweak-tool

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2013 - 00:36:59

http://askubuntu.com/questions/124209/new-mouse-cursor-doesnt-appear-in-list-sudo-update-alternatives-config-x-curs Burda demiş ki eğer listede görünmezse temayı /usr/share/icons  altına atın
index.theme dosyasına Inherits = Temanın-adı satırını ekleyin kaydedin. Sonra sudo update-alternatives --install /usr/share/icons/default/index.theme x-cursor-theme /usr/share/icons/Tema-adı/index.theme 91 komutuyla kurun. O zaman listede görünecektir demiş. Ben şöyle yaptım: /usr/share/icons/OxygenMC/index.theme içeriği şöyle [Icon Theme]
Name = OxygenMC
Comment = MultiColor mouse theme v0.1
Example = default
Inherits = OxygenMC

Şu komutla da kurdum sudo update-alternatives --install /usr/share/icons/default/index.theme x-cursor-theme /usr/share/icons/OxygenMC/index.theme 91 ve sonra sudo update-alternatives --config x-cursor-theme çıktısı şu şekilde oldu
  Seçim       Yol                                      Öncelik   Durum
------------------------------------------------------------
  0            /usr/share/icons/OxygenMC/index.theme     91        Otomatik Mod
  1            /etc/X11/cursors/core.theme               30        El modu
  2            /etc/X11/cursors/handhelds.theme          20        El modu
  3            /etc/X11/cursors/redglass.theme           20        El modu
  4            /etc/X11/cursors/whiteglass.theme         20        El modu
  5            /usr/share/icons/DMZ-Black/cursor.theme   30        El modu
* 6            /usr/share/icons/DMZ-White/cursor.theme   90        El modu
  7            /usr/share/icons/OxygenMC/index.theme     91        El modu

Şuanki seçimi tutmak için enter'e basın [*], ya da seçim numarasını yazın:
Evet başarılı Temam listede görünüyor ancak yeni eklenen imleç temasını seçip sistemi yeniden başlatınca sistem açılmıyor  :o lightdm ekranında kalıyor. Ben de anlamadım nedenini isterseniz sizde deneyin sizde açılırsa sorun yok ama açılmazsa ctrl+alt+f1 ile konsola düşün sudo update-alternatives --config x-cursor-theme komutunu verin ve öntanımlı DMZ-White temasını seçin sonra killall gnome-session ile yeniden giriş yapabilirsiniz.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

yesilgöz

Teşekkürler guopx isteiğim gibi oldu :)