en hafif ubuntu

Başlatan ubunman, 07 Ekim 2008 - 17:02:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubunman

Merhaba,

Üzerinde sanal makinaları koşturacağım çok hafif bir dağıtım arıyorum. Fluxbuntu'ya baktım ancak en son 7.10'u gördüm. Daha yeni ya da bundan daha hafif bir şey önerecek var mı?

Teşekkürler.

erginemr

Ben de Fluxbuntu'yu önerecektim. İllaki Ubuntu tabanlı olmak zorunda mı?

Aksi takdirde şu iki başlık işinize yarayacaktır:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2321.0.html
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2760.0

ubunman

Alıntı yapılan: erginemr - 07 Ekim 2008 - 17:10:56
Ben de Fluxbuntu'yu önerecektim. İllaki Ubuntu tabanlı olmak zorunda mı?

Aksi takdirde şu iki başlık işinize yarayacaktır:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2321.0.html
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2760.0

Ubuntu tabanlı olması şart değil tabii ki.

ubunman

Merhaba,

Ubuntu hardy minimal iso'undan base system'i kurup (x ekran v.s yok) üzerine lxde yükledim (http://ubuntulite.tuxfamily.org/?q=node/2). Ancak free -m ile baktığımda siyah ekranda iken 33MB'lık RAM (free -m çıktısı) tüketen sistem lxde'den sonra 101MB ve hatta dist-upgrade yaparken 270MB'ı buldu. Bu bana biraz fazla geldi. 128MB'lık SDRAM'i olan bir dizüstü bilgisayara kurmayı düşünüyordum ancak bu haliyle biraz zor gibi.

aenesias

Arkadasimin Xp yi guc bela da olsa calistirabilen ama basinda oturani yildiran bir makinasi var. Ben de ona buna linux kursan bu makina ucar diyerekten bir vaatte bulundum ubuntu kurmayi denedigimde makina acamadi haliyle ucamadi da :D bunun uzerine daha hafif ama icinde temel yazimllar olan office medya vs calistirabilecek bir seyler aramaktayim Bilgisayarin donanim durumunu tam bilmiyorum ama icinde xp ile gelmis vakti zamaninda fikir olmasi acisindan...Xubuntu kurmayi dusunuyorum ama onerilerinize de bekliyorum arkadasimin yabanci dili yok bu yuzden turkce dil destegi onemli  ...
tesekkurler

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: aenesias - 11 Kasım 2008 - 02:39:17
Arkadasimin Xp yi guc bela da olsa calistirabilen ama basinda oturani yildiran bir makinasi var. Ben de ona buna linux kursan bu makina ucar diyerekten bir vaatte bulundum ubuntu kurmayi denedigimde makina acamadi haliyle ucamadi da :D bunun uzerine daha hafif ama icinde temel yazimllar olan office medya vs calistirabilecek bir seyler aramaktayim Bilgisayarin donanim durumunu tam bilmiyorum ama icinde xp ile gelmis vakti zamaninda fikir olmasi acisindan...Xubuntu kurmayi dusunuyorum ama onerilerinize de bekliyorum arkadasimin yabanci dili yok bu yuzden turkce dil destegi onemli  ...
tesekkurler

DSL TinyME Zenwalk dene derim.

bellatrix

Alıntı yapılan: aenesias - 11 Kasım 2008 - 02:39:17
tesekkurler

debian veya zenwalk deneyin... benim eski mi eski bir dizüstü makinem var. ubuntu ağır kaçıyor. debian, zenwalk haricinde gerçi deneyemedim ama elive ve yoper'i deneyin. çünkü debian ve slackware(zenwalk) daha hızlı ve kararlı. debian'da kde4 masaüstünü bile denedim ama siz denemeyin o zaman biraz ağırlaşıyor. gerekli düzenlemeler yapılana kadar tabi ki. 
Debian For Ever, Human, World and ME

günberi

256 mb SD ram ve yanılmıyorsan celeron 1.7 işlemcili tarihi bir bilgisayara standart ubuntu kurulumundan sonra lxde masaüstü kurdum ve gnome'u sildim. Şu anda sistem uçuyor. Lxde öneririm. Sanal makina kurmayı denemedim. Bu gün içinde onada bakıp buraya yazabilirim.
Lâ fetâ illâ Ali, lâ seyfe illâ Zülfikâr

Çağlar

wattOS diye bir dağıtım var. Tavsiye ederim Openbox kullanıyor.
We got a badass over here!

sabian

arkadaşlar ben ubuntu ve kubuntu kullanıyorum. bi ara xubuntu da kurmuştum ama onu kaldırdım. Duydum ki bu masaüstü daha hızlıymış. Sizce kubuntu yerine bunu kursam nasıl olur. hız konusunda tatmin eder mi?
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

heartsmagic

Alıntı yapılan: dewrim2 - 12 Mayıs 2009 - 03:36:21
Sizce kubuntu yerine bunu kursam nasıl olur. hız konusunda tatmin eder mi?

Bence bunu en iyi deneyerek görürsün. Kubuntu'yu kaldırmana gerek yok, LXDE masaüstünü Kubuntu üzerine kurar tecrübe edersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Onoktake

Peki ubuntu tabanlı en hafif sürüm nedir?
21 adet başbelası Pentium II ve 192 MB RAMleri olan makinaya kuracağım da :)

Unutmadan bi tane de server kasa var, Pentium III 667 ve 128 MB RAM, buna ne kurabilirim?? DSL'e bi bakayım dedim de hoşuma gitmedi.
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

heartsmagic

P2 makineler için büyük masaüstlerinin olduğu her sürüm ağır gelebilir. Bu makinelerde ne yapılmak istendiği düşünülerek bir karar verilmesi lazım. Ne tür programlar kullanılacak, mutat olarak ne gibi işler yürüyecek vs.

LXDE kullanan bir sürüm veya Fluxbunutu Ubuntu temelli en hafif dağıtımlardır diye düşünüyorum.

sabian

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mayıs 2009 - 10:20:16
Alıntı yapılan: dewrim2 - 12 Mayıs 2009 - 03:36:21
Sizce kubuntu yerine bunu kursam nasıl olur. hız konusunda tatmin eder mi?

Bence bunu en iyi deneyerek görürsün. Kubuntu'yu kaldırmana gerek yok, LXDE masaüstünü Kubuntu üzerine kurar tecrübe edersin.

lxde kurdum fakat biraz soğuk geldi, simgeler falan biraz tuhafıma gitti daha sonra xfce kurdum, kendisinden memnun kaldım. gnome'nin yanına ideal bence, çok bi farkı yok ama en azından daha hızlı olduğunu farkettim :)
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

Onoktake

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mayıs 2009 - 11:15:00
P2 makineler için büyük masaüstlerinin olduğu her sürüm ağır gelebilir. Bu makinelerde ne yapılmak istendiği düşünülerek bir karar verilmesi lazım. Ne tür programlar kullanılacak, mutat olarak ne gibi işler yürüyecek vs.

LXDE kullanan bir sürüm veya Fluxbunutu Ubuntu temelli en hafif dağıtımlardır diye düşünüyorum.

Okuldaki bilgisayar sınıfında bu eski makineler var. Ve hepsinin recovery cd'leri kayıp. 1 tane bile yok. Ofis programları olan ve internete bağlanabilen bi sistem istiyorum. Çocukların önüne güzel bişey koymam gerekiyor ki linux'dan soğumasınlar.
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

erginemr

Alıntı yapılan: anonymtrk - 12 Mayıs 2009 - 12:08:29
Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mayıs 2009 - 11:15:00

Okuldaki bilgisayar sınıfında bu eski makineler var. Ve hepsinin recovery cd'leri kayıp. 1 tane bile yok. Ofis programları olan ve internete bağlanabilen bi sistem istiyorum. Çocukların önüne güzel bişey koymam gerekiyor ki linux'dan soğumasınlar.

XFCE'li Zenwalk bence ideal olur:
http://www.zenwalk.org/

kaansef

Mint kullanın hem çok hızlı hemde tüm codecler kurulu geliyor.
# 28065

Quemoy

Arkadaşın makinasına ubuntu kurdum memnun kalmamış :) ( ubuntu 11.04 sürümü )
Windows da facebook twitter hemen açıyordu ubuntu da 2-3 dk açılmasını bekliyorum diyor.. Sorun makinada mı nedir acaba???

Arçelik marka masaüstü
MICROSOFT WINDOWS XP HOME EDİTİON
INTEL PENTIUM 4 531 3.0 MHZ
VIA P4M800 PRO anakartına sahip
MICROSOFT WINDOWS XP HOME EDİTİON
INTEL PENTIUM 4 531 3.0 MHZ
VIA P4M800 PRO anakartına sahip
NVIDIA GEFORCE 6200 256 MB EKRAN KARTI
80 GB SAMSUNG HD080HJ HARDDİSK
LCD MONİTÖR

Üzerinde 512 ram var.

Kaldır diye şimdi başımın etini yiyor :D

heartsmagic

Facebook ve Twitter'ın geç açılmasının makine ile alakası yoktur. Ya internetinde sorun vardır ya da kablosuz ağ kartı Ubuntu'da pek verimli çalışmıyordur.

Quemoy

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Eylül 2011 - 01:14:28
Facebook ve Twitter'ın geç açılmasının makine ile alakası yoktur. Ya internetinde sorun vardır ya da kablosuz ağ kartı Ubuntu'da pek verimli çalışmıyordur.

Hımm yarın bir inceleyim. Kurup bıraktım inceleyemedim pek.

Teşekkürler :)

decent

Ayrıca o makinada Gnome Classic masaüstünü açmanız daha iyidir.

yakusha

makine biraz eski...

512 ram
PENTIUM 4 makine...

ubuntu kurulum sırasında bile 256 mb ram istiyor...
Artık bu forumu kullanmıyor.