xsession-error dosyası çok fazla şişiyor.

Başlatan ovural43, 16 Temmuz 2013 - 16:28:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ovural43

merhaba sistemim ubuntu 13.04 .. 24 saat acık kalıyor genelde thunderbird ve virtualbox sürekli acık kalıyor ..

birkaç gün de bir xsession-error dosyasının boyutu 40 GB lara geliyor .. tabi home klasörü doldu mesajı alıyorum dosyayı siliyorum sistemi restart ediyorum sıkıntı yok ancak thunderbird daha önceden indirdigim mailleri yeniden alıyor ve virtualbox ayarlarımda hata veriyor yeniden yapmak zorunda kalıyorum ..

fikri olan ?

guopx

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1517991
rm ~/.xsession-errors
ln -s /dev/null ~/.xsession-errors

Xsession-error içeriğini /dev/null'a gönderip yok olmalarını sağlayabilirsiniz.
Sadece xsession-error dosyasını sildiğinizde mi thunderbird yeniden mailleri indiriyor?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

ovural43

guopx

Thunderbird'ün xsession-errors ile ne ilişkisi olduğunu anlayabilmiş değilim. Ev dizininiz altında .thunderbir isimli bir dizinde saklanır bütün thunderbird önbelleği ve mailleriniz ancak o dizini silerseniz thunderbird yeniden indirme yapar :) Kendim denedim xsession-errors'u sildim thunderbird'de bir değişiklik olmadı. Hem eğer etkiliyorsa thunderbird'ün her açılışta yeniden mailleri indirmesi lazım çünkü her açılışta xsession-errors sıfırlanıyor. Ev dizini altında sadece şişen xsession-errors dosyasını silin, başka dosya ve dizinlere dokunmayın.
#! /bin/bash
rm ~/.xsession-errors
ln -s /dev/null ~/.xsession-errors
betik şeklinde çalıştırılabilir yapıp başlangıç uygulamalarına ekleyin.
Asıl sorunu yani xsession-error dosyasının neden şiştiğini de bulsak iyi olur aslında. Çok fazla büyümeden (20-30 mb olsa yeter) xsession-error içeriğini bir yere yükleyip bağlantı koyarsanız belki xsession-error'u şişiren sorunu bulabiliriz.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.