Sistemler sabit diskimi tanımıyor!

Başlatan Barney Stinson, 16 Temmuz 2013 - 14:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Barney Stinson

Anlamadığım bir nedenden dolayı bazı zamanlar sistemler sabit diskimi tanıyamıyor. Yani isim gözüküyor ama partisyonlar falan gözükmüyor ve hepsini sil desemde olmuyor. Aslında görüyorlar fakat kurulumda inat görünmüyor diyorlar. Sadece Ubuntu değil bütün sistemlerde (Windows dahil).

Ne yapabileceğim konusunda herhangi bir fikriniz olursa belirtin, her yardımın bana bir faydası olacaktır. Bilgisayarımın bozulma tehlikesi çok etkilemiyor yani. [Zaten elektrik kesilmesi oldu bilgisayar mavi ekrana düşüp duruyor].

Şu an ki sistemim: Windows 8.1 Preview

furkankalkan

Bir Bad Sector programıyla tarattınız mı ? Taratmadıysanız bir taratın.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

Barney Stinson

E 3 sabit diskte bozulmadı ya? 3 tane ayrı ayrı sabit diskim var.

arpia

İlk mesajınızda 3 tane sabit diskinizin olduğu ve üçünde de aynı sorun olduğu belli olmadığı için @dewilman'in yaklaşımı gayet normal.

Yazınızdan anladığım, sadece kurulumda diskin bölümleri gözükmüyor sanırım?
BIOS içinde "Intel Rapid Storage Technology" gibi bir kısım var mı? Eğer varsa "Disable" yaptıktan sonra tekrar dener misiniz?

Eludecraft

Anakartınızın chipsetinin modelini öğrenebilir miyim? Eğer aklımdaki şey ise büyük ihtimal Rapid Storage ile ilgilidir.  Ek olarak yakın zamanda Raid tarzı bir şey yaptınız mı?

Barney Stinson

Yakın zamanda RAID denemiştim. Çünkü Windows 7 yüklenmiyordu ve IDE'deydi. Hala yüklenmiyor.
Anakartım: MSI P35 Neo2
[Chipset Intel]

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Temmuz 2013 - 19:36:53

BIOS'u Fail/Safe'ye çekince oluyor. Konu kapatılabilir. Teşekkür ederim.
[Bir soru var ama: Ubuntu'ya geçince ben bu ayarları geri alırsam sorun yapar mı? Yani ayarları geri alınca tekrar okumamaya başlamaz değil mi?]

heartsmagic

Sorun sadece kurulum aşamasını etkiliyorsa yaşamazsın sanırım, ancak çalışan sistemler için de oluyorsa bilemem. Sanırım senin öğrenmek istediğin de bu :)
Cevabı aldıktan sonra lütfen: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.