Usb ye Ubuntu kurmak

Başlatan askapo, 14 Temmuz 2013 - 23:16:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

askapo

Arkadaşlar bir sorum var;
Ben diskime değil USB me Ubuntu kurmak istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?

ekremsenturk

Sistemi Ubuntu CD'sinden başlat ve uygulamalar arasında flash bellekten kurulum için kurulum diski hazırlamanı sağlayan bir uygulama mevcut.

Normal sistem kurulumu için ise normal kurulum yapıyorsun ve sadece kurulacak disk olarak flash belleği veya harici disk'i seçiyorsun. Hepsi bu kadar.

tefoski

- En az 8 GB
kapasiteli USB Disk kullanılmalı,
- USB disk FAT 32 formatında ve başlatılabilir (boot) özelliğinde olmalıdır.
- Ekran kartı sürücüsü kurmayın (bir başka bilgisayarda çalışması için)
- USB mini disk'lede takas alanı oluşturmayın (en düşük 1 GB RAM bilgisayarlarda kullanım ...)
- Girişde şifreli giriş seçeneğini tercih edin (girişlerde daha AZ hata alırsınız)
BirDost

siberoloji

Bigisayarı kurulum CD veya USB ile başlatıyoruz. Kurulum ekranı açılınca Dene/Kur bölümünde Kur seçeneğini seçip ilerliyoruz ancak bu esnada içine Ubuntu kuracağımız asıl USB cihazımızı takıyoruz. Sonra ilerliyoruz ve "Başka bir şey / Something Else" bölümü seçerek devam ediyoruz. Sonraki ekranda Ubuntuyu sd* (USB Cihazını seçiyoruz)kuracağımızı ve bağlantı noktasının / olacağını belirttikten sonra GRUB önyükleyicisini nereye kuracağınızın ayarlandığı bir açılır kutu vardır. Oraya da USB cihazımıza kurulmasını işaretliyoruz. Devam edip kuruyoruz. Kurulum bitince bilgisayarınızı ya da USb den açılmasına müsaaade edilen tüm bilgisayarları bu usb ile açabilirsiniz.

ercnynr

Ubuntu usb'ye belki biraz ağır gelebilir. Lubuntu kurmanızı öneririm.

eeryilmaz95

arkadaşlar başıma ilginç bir olay geldi.
Ubuntu'da yeniyim, bilgisayara kurmadan usb belleğe kurup bir deneyim diye düşündüm. Nasıl yapılacağını öğrenip anladığım kadarıyla yaptım. Ama sorun şu ki yükleme sırasında okuma hatası verdi ve yükleme iptal oldu. Neyse win 8 le devam edeyim dedim ama şu anda bilgisayarım win 8 i de görmüyor. HDD den başlatmayı seçince boot aygıtı takmamı istiyor.
Tekrar ubuntu kurulumuna girince bilgisayarda ubuntu var olarak gözükmüyor, usb belleği taktığım zaman ubuntu yüklü olduğunu söylüyor.
Bir kurtarma diski vb. oluşturmamıştım, şuan bilgisayar free dos durumunda galiba.
Sorun neden kaynaklanmış olabilir, nasıl windows'a dönebilirim ?

heartsmagic

Eğer dahili diske dokunmadıysan Windows'a bir şey olmamıştır. Bu başlıktan devam etmeyelim ancak şu şekilde bizlere çıktı aktar sen: Ubuntu CD'si ya da bellek ile kuruluma geçmeden sistemi aç ve şu komutu uygula:

sudo fdisk -l

çıkan sonucu yeni açacağın başlığa aktar ve sorununu tekrar dile getir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alorak

Alıntı yapılan: eeryilmaz95 - 27 Ocak 2014 - 22:40:31
Ubuntu'da yeniyim, bilgisayara kurmadan usb belleğe kurup bir deneyim diye düşündüm. Nasıl yapılacağını öğrenip anladığım kadarıyla yaptım. Ama sorun şu ki yükleme sırasında okuma hatası verdi ve yükleme iptal oldu. Neyse win 8 le devam edeyim dedim ama şu anda bilgisayarım win 8 i de görmüyor. HDD den başlatmayı seçince boot aygıtı takmamı istiyor.
Tekrar ubuntu kurulumuna girince bilgisayarda ubuntu var olarak gözükmüyor, usb belleği taktığım zaman ubuntu yüklü olduğunu söylüyor.
Bir kurtarma diski vb. oluşturmamıştım, şuan bilgisayar free dos durumunda galiba.

Olayın altındaki nokta şu: sen usb'ne ubuntuyu yükledikten sonra grubu da usb'ye yüklemiş oluyorsun ve grub hem dahili hem harici disklerdeki işletim sistemlerini ekliyor ve sen harici diskini takılı tutmazken bilgisayarını açmaya çalıştığında hata veriyor. Yani usb'ni takıp grubdan windowsu seçmen gerekecektir. Bu olayın önüne geçebilmenin en önemli yolu ubuntuyu usb'ye yüklerken bir şekilde dahili diskle iletişimini kesmek. ya fiziksel olarak(kablo çıkartma) ya da yazılımsal olarak (unmount) dahili disk olmadan usb'nize yükleme yapmanız gerekiyor.
özgürlük için

eeryilmaz95

Alıntı yapılan: alorak - 28 Ocak 2014 - 00:58:48
Alıntı yapılan: eeryilmaz95 - 27 Ocak 2014 - 22:40:31

Olayın altındaki nokta şu: sen usb'ne ubuntuyu yükledikten sonra grubu da usb'ye yüklemiş oluyorsun ve grub hem dahili hem harici disklerdeki işletim sistemlerini ekliyor ve sen harici diskini takılı tutmazken bilgisayarını açmaya çalıştığında hata veriyor. Yani usb'ni takıp grubdan windowsu seçmen gerekecektir. Bu olayın önüne geçebilmenin en önemli yolu ubuntuyu usb'ye yüklerken bir şekilde dahili diskle iletişimini kesmek. ya fiziksel olarak(kablo çıkartma) ya da yazılımsal olarak (unmount) dahili disk olmadan usb'nize yükleme yapmanız gerekiyor.
anladım teşekkür ederim, yeni konu açtım yardımlarınızı bekliyorum.

reelabuzer

Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Benimde ilginç bir sorunum var, yardımcı olabilecek misiniz acaba?
Gerçi ben şu an itibarı ile ubuntu kullanmıyorum, suse 13.2 kullanıyorum. Neticede ikisi de Linux, çözümleri de aynıdır herhâlde, diye düşünüyorum.
Sorunum şu;
Bilgisayara win 8 kurdum ( evde ki diğer kullanıcılar için ). Ben Linux u tercih ediyorum, bu yüzden ikinci bir işletim sistemi olarak da suse kurayım dedim ve elimde ki SSD bir hard diske USB 3.0 bir kutu alarak USB ile bağlayarak sistemi kurdum. Her iki sistem gayet stabil çalışıyordu, ta ki elektrikler kesilinceye kadar. Diyeceksiniz ki;
-Ne alaka?
Evet, elektrikler kesilip geldikten sonra bilgisayarı açtığımda, grub geliyor suse yi seçtiğimde resimde ki hatayı veriyor. Anladığım kadarı ile bir hata raporu oluşturup bir dosyaya yazıyor ama o dosyaya bir türlü ulaşamıyorum. Kurtarma CD si ile açtım denemler yaptım olmadı. Linux Live CD ile açıp o rapor dosyasına ulaşmaya çalıştım olamadı. En sonunda sistemi yeniden kurdum. Kurdum ama iki gün sonra tekrar elektrikler kesilince yine aynı şey oldu.
Bu sorunuma bir çözüm bulunur mu acaba. Yine diyeceksiniz ki, " - bir UPS kullanın olsun bitsin. " Sonunda o olacak zaten ama benim amacım bir bilgi daha öğrenmek.
Bu konu ikinci sorum için uygun değil belki ama farklı yerlere yazmamak için onu da buraya yazayım.
Ubuntu yu denemek istiyorum, ama bu denemeyi sanal makine ile yapmak istedim. Son sürümü olan 14 . 0 .4   64 bit indirdim virtualbox ta 4-5 denem yaptım ama orada da ekran çözünürlüğü ile sorun yaşadım. Ekran çözünürlüğünü nereden değiştirebilirim bulamadım. Ekran görüntüsü ekte.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Reverser

Alıntı yapılan: reelabuzer - 07 Şubat 2015 - 01:33:35
Bu konu ikinci sorum için uygun değil belki ama farklı yerlere yazmamak için onu da buraya yazayım.
Ubuntu yu denemek istiyorum, ama bu denemeyi sanal makine ile yapmak istedim. Son sürümü olan 14 . 0 .4   64 bit indirdim virtualbox ta 4-5 denem yaptım ama orada da ekran çözünürlüğü ile sorun yaşadım. Ekran çözünürlüğünü nereden değiştirebilirim bulamadım. Ekran görüntüsü ekte.

İkinci sorun için, öncelikle Virtualbox misafir eklentilerini yükleyin sonrasında tam ekran olarak kullanabilirsiniz.

XFCE ROCKS !