[Çözüldü] Ubuntu yüklediğimde bilgisayarım aşırı ısınıyor ve kendini kapatıyor

Başlatan okuyombenya, 13 Temmuz 2013 - 23:38:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okuyombenya

Başlıkta da belirttiğim gibi Ubuntu benim bilgisayarımda bir türlü düzgün çalışmadı. Pardus yüklediğimde çok düzgün çalışıyor fakat Ubuntu yüklediğimde aşırı derece ısınıyor ve bilgisayar kendi kendini kapatıyor. Bunun bir çözümü var mı acaba? Bilgisayarımın modeli bu: Samsung NP355V5C-S06TR. Ekran kartım : ATI /AMD RADEON (HD 7640G + HD 7670M ). Benim tahminim sorun ekran kartıyla ilgili. Çözümlerinizi bekliyorum. Eğer bunun bir çözümü varsa tekrar yüklemeyi deneyeceğim. Şuan Windows yüklü olduğu için terminalden herhangi bir işlem yapamayacağım. Çözümü var derseniz hemen yüklerim. Şimdiden teşekkürler.

burak öztürk

Ekran kartı sürücüsünü kurmak ısınma durumuna çözüm olabiliyor. Ekran kartı sürücünüzü elle kurmak yerine "yazılım kaynaklar"ndan "ek sürücüler" kısmından otomatik kurmak daha sağlıklı. "ek sürücüler" bölümünde ekran kartınızı ve buna uygun olan sürücüyü görebilirsiniz ve Ubuntu bunu otomatik olarak kurar. Sonrasında yeniden başlatmak gerekir.

Isınma problemine çözüm olabilecek bir uygulamayı hep kullanıyorum adı "cpu frequency indicator selector" bu uygulamacık eğer işlemciniz destekliyorsa(büyük olasılıkla destekler ancak intel Pentium D işlemciler destek vermiyor) daha düşük frekanslarda işlemciyi çalıştırabilirsiniz bu da daha az ısınma olarak yansır. Yazılım yöneticisiyle bu uygulamacığı yükleyip yeniden başlattığınızda uygulama applet olarak ana seçkeye yerleşir ve buradan istediğiniz ayarı yapabilirsiniz.

okuyombenya

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Birazdan deneyeceğim ve sonucu yazacağım.

onuryorukoglu

Evet aynı sorunu ben de yaşamıştım ve arkadaşımızın dediği gibi ekran kartı ile ilgili bir durumdu. Sorunu böyle çözmüştüm. Senin sorununda böyle çözüleceğini düşünüyorum.

okuyombenya

Maalesef sorunum devam ediyor. Dediğiniz uygulamacığı bulamadım ama ekran kartı sürücüsünü yüklemeyi denedim fakat düzelmedi. Yapabileceğim başka bir şey var mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Temmuz 2013 - 14:02:08

Özür dilerim, sorun çözülmüş. Bir iki defa daha kendi kendine kapandıktan sonra artık normalleşti. Teşekkür ederim.

matrax_41

Bahsi geçen uygulamaya ctrl+t ile açacağın uçbirimde sudo -H software-properties-gtk komutu vererek ulaşabilirsin.

burak öztürk

işlemci, ekran kartı..sistem sıcaklığınızı devamlı kontrol edebilmeniz içinde "psensor" programını kurup arada bir sıcaklıkları kontrol edebilirsiniz. Yazılım Merkezinden psensor adıyla aratabilirsiniz.  Benden fotoğraflar;

Psensor programı

cpu frekans ayarlayıcısı