GRUB Menüsünü Temizleme

Başlatan freeman, 12 Temmuz 2013 - 17:00:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Merhabalar,
GRUB menüm çok karışık. Dağıtımların kendilerinin yanında bir de recovery mode şeklinde her bir dağıtımın başka girişleri de var. Ayrıca Memtest şeklinde girişler de var.
Grub-customizer ile tüm gereksiz dosyaları 'submenu' ler içerisine aldım ama yine olmadı. grub.cfg dosyasına da dokunmak istemiyorum.
Nasıl temizlenir bu ekran?
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

furkankalkan

grub-customizer programında silme tuşu da vardı diye hatırlıyorum. Var sa onu da deneyebilirsiniz. Eğer olmazsa mecburen grub.cfg dosyasına dokunmak gerek.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

freeman

Silme tuşu var da lazım olabilir diye silmemiştim. Lazım olur mu bu diğer girdiler?
Ya da lazım olunca yeniden grubu yükleyip, erişebiliriz herhalde...
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

furkankalkan

Recovery kısımları bir sorun oluştuğunda işe yarayabilir fakat memtestler genelde hiçbir işe yaramıyor. (Bazen canım sıkıldığında onları açıp 2 saat mal gibi seyretmişliğim var ama :D) Eğer recovery kısımlarını silecekseniz kernel açılış parametrelerini bir yere not edin onların, normal girdilerin kodlarını değiştirip açabilirsiniz. 
Lover

freeman

grub.cfg dosyasına mı el atsak?
menuentry ve devam eden satırları yorum olarak mı göstersem, bir sıkıntı çıktığı zaman çok fazla zaman kaybettirmez.

furkankalkan

Alıntı yapılan: KaganIsmail - 12 Temmuz 2013 - 23:04:46
grub.cfg dosyasına mı el atsak?
menuentry ve devam eden satırları yorum olarak mı göstersem, bir sıkıntı çıktığı zaman çok fazla zaman kaybettirmez.
Dahiyane bir fikir :)
Lover

freeman

grub.cfg 'ye dokunmamak lazım. İşe yarıyor ama sistem sapıtıyor...

sabian

"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com