Ubuntu kurmak garanti dışı bırakır mı?

Başlatan casper53, 11 Temmuz 2013 - 02:09:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

casper53

Arkadaşlar Bilgisayarım Windows 7 Samsung Alalı 4-5 ay oldu. Ubuntu kursam garanti dışı olur mu?

burak öztürk

Sizin konunuzla alakalı değil ama yeni bir cihaz almayı düşünüyoruz acaba sizin yeni cihazınızda Secure Boot var mı? Ayrıca yeni UEFI sistemi de mevcut mu acaba?

omerrr

kesinlikle evet, kalır. o yüzden kurmanı önermem. teknolojik alet sonuçta, başlarına ne geleceği belli olmuyor.

monthy_python

Alıntı yapılan: omerrr - 11 Temmuz 2013 - 05:32:44
kesinlikle evet, kalır. o yüzden kurmanı önermem. teknolojik alet sonuçta, başlarına ne geleceği belli olmuyor.

Nasıl bir cevap bu, samsung'un garantisini microsoft mu belirliyor?!
Donanım üreticisi, hangi işletim sisteminin kullanılacağını en fazla önerebilir, dayatamaz.

Alıntı yapılan: casper53 - 11 Temmuz 2013 - 02:09:28
Arkadaşlar Bilgisayarım Windows 7 Samsung Alalı 4-5 ay oldu. Ubuntu kursam garanti dışı olur mu?

Kesinlikle hayır, kalmaz. Kurmanızı şahsen öneririm. Teknolojik alet sonuçta; akıllıca kullanmak lazım.

zulkif_altin

Garanti dışı kalmaz, çünkü garanti bile bazen win8 den win7 ye formatlı dönmemizi isteyebiliyor. Geçen ay bilgisayarımda sorun olmuştu ve win 7 nin herhangi bir sürümünü kurmamı istesi. Yani işin kısası format garanti dışı bırakmaz ;) Ama için rahat etsin diye yine de aldığın yere sorabilirsin :)
Zülkif Altın Photography
www.zulkifaltin.com

xavier

Zamanında HP bilgisayarımın diskinde problem çıktı. Disk 3'e bölünmüş durumdaydı ve Windows7, Ubuntu ve Pardus sistemleri yüklüydü. Diskinde sorun oluştu, götürdüm ve garanti kapsamında değiştirdiler.
What would Gordon Freeman do?

agritux

Ubuntu kurmaktan kasıt, bilgisayarın içini açıp, windows kurulu sabit diski tornavida ile söküp, ubuntu kurulu sabit disk takmaksa kesinlikle bozar :)

Ama cd yi takıp, ubuntu kuracaksanız bozmaz :)

Oyun kurmaktan farkı nedir? İkiside yazılım sonuçta. Oyun da kurmayın madem öyle.
Bu arada omerrrr adlı kullanıcıya da bir iki şey yazmıştım. Sonra sildim. Amaaaan dedim :)

ercnynr

Kesinlikle kalmaz. Sonuçta bilgisayara yaklaşık 1,5 - 2 milyar para veriyoruz. Windows'u kaldırdın diye garanti dışına çıkaramazlar. Ben kaç kere linux yüklü iken garantiye gönderdim. Tabi geri gönderirken windows kurup yolluyorlardı o ayrı :)

kalkan1973

şasede kasada çizik kırık yaparsanız parça eksiltirseniz camda çizikler olursa GARANTİ DIŞINA ÇIKAR. Bende ASUS X54 C var parça bile taktık içine defalarca LİNUX yükledim...
Evde İşte her yerde Linux

omerrr

yanlış yönlendirmeyin, kalmaması lazım gibi yorumlar bu durumda gereksiz. kalır mı kalmaz mı. Ben şahsen çevremden gaanti dışında kaldığını biliyorum. Arkadaşlarımın başına gelen bir durum ve garanti kapsamı dışında kaldı. Markadan markaya değişir mi bilmem tabi. 

furkankalkan

Alıntı yapılan: omerrr - 11 Temmuz 2013 - 16:33:23
yanlış yönlendirmeyin, kalmaması lazım gibi yorumlar bu durumda gereksiz. kalır mı kalmaz mı. Ben şahsen çevremden gaanti dışında kaldığını biliyorum. Arkadaşlarımın başına gelen bir durum ve garanti kapsamı dışında kaldı. Markadan markaya değişir mi bilmem tabi.

Aynen, her ne kadar kalmaması gerekiyorsa ve garanti şartlarında belirtilmiyorsa bile bazı uyanık servisler ile bu konuda sorunlar yaşayabilirsiniz. Zira en temiz yol bence (özellikle kırılma,çizik gibi durumlarda) tanıdık bir bilgisayarcı bulmak. 
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

omerrr

burada bana karşı çıkarak kalmaz diyen arkadaşlara sormak istiyorum. Hiç böyle bir sorunla yüzyüze kaldınız mı? Yoksa sadece atıp tutuyor musunuz? Yoksa kalmaması gerekir diye bana göre haklı olan düşüncelerinizi gerçekmiş gibi yansıtmaya mı çalışıyorsunuz. İnsanları bilip bilmeden yanlış yönlendirmeyin, oradan atıp tutmayla olmaz bu. Dediğim gibi markadan markaya değişebilir. her marka'nın politikası bi değil. Bu bilgiyi verdikten sonra ama benim Casper'dı bir sorun olmadı demeyin. Demek ki casper firması bu durumdan bir sıkıntı dıymuyor.

Dell bilgisayar aldım 7 ay önce. 3 ay önce de bozuldu. Dell'in yerinde destek hizmeti var. Adam geldi, donanımı değiştirdi ve ubuntu olduğunu gördü. Bana dediği şu: "Ubuntu kurmuşsun, normalde böyle durumlarla karşılaşınca garantiyi iptal ediyoruz" Ben "Ama dell ubuntu destekliyor, böyle bilgisayarları var" O "o sadece o bilgisayarlar için, bu bilgisayar için değil"

Arkadaşlarımın da garantilerinin iptal edildiğini biliyorum. marka aklımda değil ama.

CeYHuN07

Alıntı yapılan: omerrr - 11 Temmuz 2013 - 17:00:39
burada bana karşı çıkarak kalmaz diyen arkadaşlara sormak istiyorum. Hiç böyle bir sorunla yüzyüze kaldınız mı? Yoksa sadece atıp tutuyor musunuz? Yoksa kalmaması gerekir diye bana göre haklı olan düşüncelerinizi gerçekmiş gibi yansıtmaya mı çalışıyorsunuz. İnsanları bilip bilmeden yanlış yönlendirmeyin, oradan atıp tutmayla olmaz bu. Dediğim gibi markadan markaya değişebilir. her marka'nın politikası bi değil. Bu bilgiyi verdikten sonra ama benim Casper'dı bir sorun olmadı demeyin. Demek ki casper firması bu durumdan bir sıkıntı dıymuyor.

Dell bilgisayar aldım 7 ay önce. 3 ay önce de bozuldu. Dell'in yerinde destek hizmeti var. Adam geldi, donanımı değiştirdi ve ubuntu olduğunu gördü. Bana dediği şu: "Ubuntu kurmuşsun, normalde böyle durumlarla karşılaşınca garantiyi iptal ediyoruz" Ben "Ama dell ubuntu destekliyor, böyle bilgisayarları var" O "o sadece o bilgisayarlar için, bu bilgisayar için değil"

Arkadaşlarımın da garantilerinin iptal edildiğini biliyorum. marka aklımda değil ama.

Eğer işletim sistemi garanti kapsamını bozuyorsa o zaman yeniden işletim sistemi kurulumu da garanti kapsamında değerlendirilmelidir.

2001 yılından beri bilgisayarcılık yapıyorum hayatım boyunca duymadım yazılımın garantiyi bozduğunu..
Hatta çoğu müşterimin bilgisayarını garantiye hdd'yi formatlayıp gönderiyorum özel bilgilerini kurcalamasınlar diye..

Daha hiç biri de bunda işletim sistemi yok diye geri gelmedi..

arpia

Alıntı yapılan: omerrr - 11 Temmuz 2013 - 17:00:39

Merhaba @omerrr,

Arkadaşların yazdığından gücenmene gerek yok.
Senin yazımında ki tek yanlış çok kesin konuşman.

Kesinlikle evet demek, her şartta evet demektir ki bu konuda kesin bir bilginiz yok. Bu şekilde kesin konuşmak yerine, "Bence şu sebeplerden dolayı garanti dışı kalabilir" deseniz daha uygun olurdu ve bu kadar tepki çekmezdi sanırım.

Üreticiden aldığınız donanım sizindir, üzerinde ne yazılım çalışacağına kimse karışamaz.
Bende de şuan DELL XPS 15 var. Kim kalkıp kullanacağım işletim sistemine karışabilir? Hiç kimse.

Neyse yeterince cevap var zaten konuda ama önemli olan emin olmadığımız konularda kesin konuşmamak, zira yanlış yönlendirme yapabiliriz.

ercnynr

Üstte de söylediğim gibi biz kaç milyar tl'yi bilgisayara ödüyoruz. Arızalandığında gelipte siz buna ubuntu kurmuşsunuz, garanti dışı kalmış diyemez, dememesi lazım. Sonuçta her ikiside işletim sistemi ve bilgisayarı satan firma hangisini kullanacağımıza karışamaz.

arche

Alıntı yapılan: monthy_python - 11 Temmuz 2013 - 08:14:26

Nasıl bir cevap bu, samsung'un garantisini microsoft mu belirliyor?!
Donanım üreticisi, hangi işletim sisteminin kullanılacağını en fazla önerebilir, dayatamaz.

Alıntı yapılan: casper53 - 11 Temmuz 2013 - 02:09:28

Kesinlikle hayır, kalmaz. Kurmanızı şahsen öneririm. Teknolojik alet sonuçta; akıllıca kullanmak lazım.

ahaha güldürdün beni ya :) oturup yazacaktım garanti dışı nasıl kalır diye senin cevabı gördüm sustum :)
bir bilgisayarın garantisi sadece parçalarınadır. yazılımsal olarak windowstaki sorunlar dahi garanti dışıdır. ubuntu kurmana gerek olmadan windowstaki yazılım sorunu da garanti dışıdır.

Alıntı Yap"Ubuntu kurmuşsun, normalde böyle durumlarla karşılaşınca garantiyi iptal ediyoruz"
bunu söyleyen servisin alnını karışlarım bilgisayar kullanmasını bilmeyen adamlar bilgisayar tamir ediyor. ben 20 senedir bilgisayar servisliği satıcılığı bilimum herşeyi yaptım. servise gelen her pc için içimizen dua ederdik inşallah windowsu bozmuşlardır da para alırız diye :) böyle başından savmaya çalışan servis oldu mu başka bir üretici servisine vererek şikayet etmekte fayda var bence
..The Truth is out There..

siberoloji

Bilgisayarı götürdüğünüz yetkili servisler zaten yazılım desteği sağlamadıklarını donanım arızalarına bakacaklarını belirtirler. Haa yazılım konusunda yardımcı da olabilirler,  bu tamamen onların iyi niyeti.
Bilgisayarınızın donanımına müdahale etmediğiniz sürece içine kurulan yazılımın önemi yoktur ve Ubuntu kurmak garanti dışı bırakmaz. Hatta kurulu başka işletim sistemini silmek de bozmaz. Bozuyor olsaydı yeryüzünde bir tek işletim sistemi kullanılıyor olurdu.
Ayrıca bilgisayar size aslında

Donanım + Yazılım (işletim sistemi) olarak satılıyor olması tamamen ticari bir işlemdir. Samsung marka sadece donanımı alıp, içine 5 yıl önce aldığınız işletim sisteminizi de kurabilirsiniz.
Mağazalar donanım+yazılım olarak satıyorlarsa bu garantinin de birlikte olacağı anlamına gelmiyor.

monthy_python

Ben samsung marka dizüstünü üzerinde 3 işletim sistemi yüklü olarak servise götürdüm. ram'i değiştirip verdiler geri. sorun çıkaracaklarını düşünseydim (bazı teknik servislerin namı kötüdür, işlerini yapmamak için her türlü sorunu çıkarırlar, bilinir böyle servisler ama) format atıp götürürdüm.
Format atmış olsam ne işletim sistemi kullandığımı nereden bilecekler? Format da mı bozuyor garantiyi?

"Yazılımı değiştirirsen garanti iptal" diyen bir apple'ı duydum, iphone'a jailbreak yapmayla ilgili. Fakat onda da şu var:
1- Format/reset yapıldığında servis anlayamıyor önceden jailbreak yapılıp yapılmadığını.
2- Apple bu konuda dava açıp kaybetti, yani yasal olarak, kendi donanımı üzerinde kendi yazılımının kullanılmasını mecbur kılamadı. Kılabilmiş bile olsa, ilk maddede yazdığım sebepten ötürü bu hukuki başarı(!)sının hiç bir anlamı olmayacaktı.

"Falanca işletim sistemi kullanılır/kullanılmazsa bu ürün garanti kapsamı dışına çıkar" diye bir durum varsa, bunun tüketiciye açıkça belirtilmesi gerekir. Bu bilgiyi kendisine saklayamaz o donanımın üreticisi. Siz böyle bir şey söyleyen bir bilgisayar markası duydunuz mu?

"normalde böyle durumlarla karşılaşınca garantiyi iptal ediyoruz": garanti ya iptaldir ya değildir.
Garanti kapsamından gerçekten çıkmış bir ürünü hiç bir servis parasız onarmaz.

Özet: ubuntu kurmak bir bilgisayarı yasal olarak garanti kapsamı dışında bırakmaz.
Eğer teknik servisin "kıllık çıkarabileceği" konusunda şüphe varsa, format bu konuda en kesin çözümdür.

xavier

Demek ki neymiş? Dell'in yetkili servisi kıvırmaya eğilimliymiş. HP makinede üç sistem kurulu olduğu halde kelime bile etmeden benim diskimi değiştirdiler. Bu da benim başımdan geçendir.
What would Gordon Freeman do?

agritux

Alıntı yapılan: omerrrburada bana karşı çıkarak kalmaz diyen arkadaşlara sormak istiyorum. Hiç böyle bir sorunla yüzyüze kaldınız mı? Yoksa sadece atıp tutuyor musunuz? Yoksa kalmaması gerekir diye bana göre haklı olan düşüncelerinizi gerçekmiş gibi yansıtmaya mı çalışıyorsunuz. İnsanları bilip bilmeden yanlış yönlendirmeyin, oradan atıp tutmayla olmaz bu. Dediğim gibi markadan markaya değişebilir. her marka'nın politikası bi değil. Bu bilgiyi verdikten sonra ama benim Casper'dı bir sorun olmadı demeyin. Demek ki casper firması bu durumdan bir sıkıntı dıymuyor.

Ben bu sektörün tam olarak göbeğindeyim. Bana bunu söyleyen servisin adını vermen yeterli. Cevabını bekliyorum. Direk iletişime geçeceğim ve gerekli işlemi gerçekleştireceğim. Ama yazdığın da senin gibi tutarsız ise,  insanların kafalarını daha fazla karıştırmadan, bu forumdan da yasaklanmadan ayrılmanı tavsiye ederim.

Cevabını bekliyorum.

casper53

14.04 lts ile birlikte kesinlikle ubuntu'ya geçecegim. Windows eziyetine son.

alihanozturk

Bilgisayarın garanti dışı kalmaz. Hatta bu işlerle uğraşırken yani linux vs. kurup kaldırıken hdd ye bişey olursa yani donanımsal olarak garanti değişim bile yapar ( kendimden biliyorum). Sıkıntı yapma. Sen zaten windows u satın almış oldun. Onu silmekte kullanmakta senin inisiyatifinde.
Özgürlük şimdi başladı...

http://www.pisilinux.org/

ekremsenturk

Zaten Bilgisayar ile verilen belgelerde garati kapsamı ve süresi belirtilmiş değilmi ? Okumak yeterli. Ben Bilgisayarımı ilk aldığımda öyle yapmıştım. Orada açık ve herkesin doğru anlayabileceği şekilde her şey yazıyor.

(Daha çok kazanmak isteyen servisler veya kendisinden başarı beklenen ve baskı altında çalışan görevliler sizi ikna edebileceklerini anladıklarında şanslarını elbette deneyeceklerdir.)

kypdk

yazıları uzun uzadıcaya okuyamadim sahur vakti yatacam lakin benim laptop bozuldu içinde ubuntu vardi garantiye verdim garantiden döndüğümde yeni laptop vermişledi açtığımda bir baktım kendi ubuntu sistemim hdd i yeni laptopa takmış model ayni olunca sıkıntıda olmamış :)

fedaye

Merhaba X Bey;

Talebiniz ASUS Türkiye ofisi tarafından ele alınmaktadır.

İşletim sistemi değişikliğinde ürününüz yazılımsal olarak garanti dışı kalmaktadır.

Saygılarımızla,

ASUS Müşteri Hizmetleri
http://www.asus.com.tr
Tel : +90.216.524.30.00
Fax : +90.216.481.83.80
Adres : Alemdağ cad. Masaldan İş Mrk. C Blok D:1 Kısıklı/Üsküdar/İstanbul
ASUS TÜRKİYE

---------- Original Message ----------
From :
Sent : 12.06.2014 06:04:02
To : "techsupport@asus.com"
Subject : <TSD> Notebook K55VJ

Apply date : 2014/06/12 06:04:01(UTC Time)

[İletişim Bilgileri]
İsim :
E-posta Adresi :
Ülke : Turkey[Türkiye]

[Ürün Bilgileri]
Ürün Türü : Notebook
Ürün Modeli : K55VJ
Ürün S/N :
Satın Alma Tarihi : 2013/01/15
İşletim Sistemi : Windows 8 64bit

[Sorunun Tarifi]
notebook orjinal olarak windows 8 yüklü. ben buna linux gibi başka bir işletim
sistemi yüklersem garanti dışı kalma gibi * bir şey söz konusu olabilir mi ?