windows 8 açılmıyor

Başlatan MeralK, 09 Temmuz 2013 - 22:05:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MeralK

Merhaba arkadaşlar ben pc me ubuntu 12.10 u kurdum fakat kurduğumda ilk açılışta ubuntu açılıyor windows 8 açılmıyor. Ubuntudan ayrılan ram e baktım windows 8 silinmemiş zaten ubuntu için ayrı bir disk oluşturmuştum. Netten biraz araştırdım grup kurmak gerekiormuş denedim olmadı.Bana lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz.

freeman

Şu başlık  size yardımcı olur. Elinizde bir tane çalışan CD ya da çalışan USB olması gerekiyor.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

Grub zaten kuruludur, senin @KaganIsmail'in yönlendirdiği maddeden özellikle Boot-Repair maddesine bakman lazım. Eğer o da düzeltemezse sorunu ayrıntılara girmek gerekecek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MeralK

Arkadaşlar malesef ne denesiysem olmadı boot repair kurdum hata usb ye yazdırdım hata verdi diğerlerini denedim olmadı bana kesin çözüm sunabilecek biri var mı? proje yapmam lazım ve wşndows a ihtiyacım var

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Temmuz 2013 - 10:51:39

Tekrar usb ye yazdırdım şu an bir hata yok grub kısmını seçip onarıyorum olmuyor windows 8 gelmiyor

arpia

@MeralK, direk Ubuntu mu açılıyor?

Yada grup ekranı geliyor, Windows'u seçiyorsun ama açılmıyor mu?

Eğer direk Ubuntu açılıyorsa bios ayarlarından uefi boot'a bakmanı öneririm. efi kurduysan biosdan boot sırasından windowsu üste alarak açılmasını sağlayabilirsin.

MeralK

Direkt ubuntu açılıyor. Grub ekranı gelmiyor benim bu konuda çok bir bilgim yok açılayarak anlatsanız nasıl yapıcağımı

arpia

Bilgisayar açılırken "Delete" yada "F2" gibi bir tuşla bios ayarlarına girer. BIOS içinde boot kısmına bakmanız lazım.
Boot içine girdiğinizde Ubuntu'yu üstte Windows'u altta görürseniz (en üstte ki hangisi ise o açılır) F5-F6 gibi tuşlarla açılış sırasını değiştirebilirsiniz. Başka tuşlarda olabilir BIOS'a göre değişir ama Bios içinde Boot'a geldiğiniz zaman sağda yada alt tarafta hangi tuş ile değişiklik yapacağınızı yazar.

BIOS'a daha önce girmediyseniz Ubuntu'yu nasıl direk kurdunuz merak ettim.

Ubuntu'yu açtığınız zaman,
sudo fdisk -l
çıktısını buraya geçer misiniz.

MeralK

BİOS içinde boot kısmına girdiğim de ne windows ne de ubuntu görünüyor. Biosa girmem şart değil ki f12 tuşu ile usb kısmını seçip kurdum. 

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Temmuz 2013, 11:59:13

ekran çıktısı da şu şekilde

WARNING: GPT (GUID Partition Table) detected on '/dev/sda'! The util fdisk doesn't support GPT. Use GNU Parted.

Disk /dev/sda: 750.2 GB, 750156374016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 91201 cylinders, toplam 1465149168 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x00000000

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1               1  1465149167   732574583+  ee  GPT

Disk /dev/sdb: 8004 MB 8004304896 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 973 cylinders, toplam 15633408 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x00001511

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sdb1   *         128    15633407     7816640    b  W95 FAT32

kypdk

Alıntı yapılan: MeralK - 10 Temmuz 2013 - 11:04:06
Direkt ubuntu açılıyor. Grub ekranı gelmiyor benim bu konuda çok bir bilgim yok açılayarak anlatsanız nasıl yapıcağımı

fdisk te gördüğüm kadari ile tek part var yani windows parti gitmiş şimdi hem ubuntulu hem win'li yapmak isterseniz

gparted ile windows için yeni partion oluşturun ve oraya windows kurulumu yapin fakat win tüm boot u silecektir sonra tekrar canlı cd veya usb üzerinden grub'u yenileyip 2 işletim sistemine göre ayarlamanız gerekecek

diğer yol ise yine doğrudan windows kurarsiniz ama bu sefer ubuntu kurulumunda partion düzenleme kısmında windows'un yanina veya kendiniz elle düzenlersiniz ubuntu grub'u ayarlar açılışta çift sistem görürsünüz

gecegezen

hemen bir yoruma varmayalım diskte gpt var klasık msdos yapısı değil yani disk bölümlemesini görmek için önce gdisk kurun ve "gdisk -l" kullanın ve çıktıları bize gönderirseniz.
kurmak için
sudo apt-get install gdisk
bölümleme bilgisi için
gdisk -l
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

sourtimes

dostum ubuntu ile giriş yaptıktan sonra terminale şu komutu yaz

sudo update-grub