Proxy web filtreleme ”adzapper” ile reklamsız sörf

Başlatan Felâsife, 07 Ekim 2008 - 00:29:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Felâsife

sudo cat HOSTS >> /etc/hosts

Komut bu ama olmadı.
Belki ellede eklenir ama rastgele eklemekte istemem doğrusu, maşallah 16.300 küsür satırlık bir dosya. :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

heartsmagic

Hosts dosyasına eklenecek yanlış bir girdi "DNS Zehirlemesi"ne neden olabilir arkadaşlar. Hele böyle 16.300 satırlık bir host dosyası çok ama çok riskli! Kendi bankanızın internet sitesine giriyorsunuz diye bir korsanın sahte sitesine girip neyiniz varsa açığa vermiş olursunuz. Bu nedenle şimdilik doğruluğu teyit edilmemiş bağlantıyı kaldırıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yücel varlik _paco_

:) heartsmagic
ben bankada calisiyom ve bizim proxy e de ekledim reklam vermesin diye.
entrylere bakiyorum tabi 16.300 satir full kontrol edilmiyor da genelde reklam sitelerini malware sitelerini barindiriyor.
ama haklisin daha dikkatli davranmam gerekiyordu. yapilisini bilem yanlis vermisim.
tesekkürler.
kolay gelsin.

heartsmagic

Yanlış anlaşılmasın doğrudan sözüm sana değildi. Kaldı ki sen de başka bir yerden almışsın bağlantıyı, bu nedenle sen de risk altında sayılırsın.

yücel varlik _paco_

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Kasım 2008 - 15:14:38
Yanlış anlaşılmasın doğrudan sözüm sana değildi. Kaldı ki sen de başka bir yerden almışsın bağlantıyı, bu nedenle sen de risk altında sayılırsın.
valla birkac senedir kullaniyorum. tabi yenileniyor. bos site degil orasi. bi incelemeni tavsiye ederim.

heartsmagic

O zaman adresi buraya tekrar koy. Ancak hemen belirteyim bunu kullanacak arkadaşlar bilincinde olsunlar meselenin.

yücel varlik _paco_

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Kasım 2008 - 17:24:57
O zaman adresi buraya tekrar koy. Ancak hemen belirteyim bunu kullanacak arkadaşlar bilincinde olsunlar meselenin.
http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htm

Felâsife

Dün ben bu hosts'u  hosts dosyamla değiştirip denedim, evet engelleme yapıyor ama bana biraz yavaş gibi geldi.
O yüzden tekrar adzapper'ime döndüm.

1. mesajımda verdiğim bfilter de reklam engelleme konusun da oldukça başarılı,
Sayfalarda katı bir filtreleme uyguluyor.
Herhangi bir database kullanmıyor, direk HTML den engelleme yapıyor(muş)
Sadece proxy'ler için değil, proxy kullanmayan normal bağlantılar da kullanabilir.

Tarayıcının HTTP proxy bölümüne 127.0.0.1 port: 8080 yazın, her türlü reklamı engellesin.

Not:
Benim adzapper kullanma nedenim, bfilter gerçekten katı bir filtreleme uyguluyor,buda kayıtlı olduğum formlarda bazen sorun olabiliyor.
Resimler imzalar görünemeyebiliyor. :)
Gerçi ayarları da vardır ama ben şahsen Squid'le çok uyumlu olduğu için, adzapper le devam ediyorum
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

plymouth

This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it