[Çözüldü] Flash diske veya hard diske bir şey attığımda kayıp oluyor.

Başlatan Hybird, 29 Haziran 2013 - 01:39:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hybird

Arkadaşlar, hard diske veya flash diske bir şey atıyorum, çıkarıp taktığım zaman attığım şeyden eser kalmıyor. Bir aktarma yapıcağım zaman sürekli böyle oluyor. Attığı zaman ise hiç bir eksik ve/veya dosya kaybı olmuyor. Ne yapmalıyım ?
I could be dead in a second, everything's so fragile. Didn't you realize that ?

furkankalkan

bazen kopyalama diyaloğu kaybolsa bile dosyalar kopyalanıyor olabilir. Forumda arama yaparsanız sizin gibi birçok kişinin bu dertten muzdarip olduğunu görüceksiniz.

uçbirimden
cp "dosyadi" /media/diskiniz

komutu ile kopyalamayı denediniz mi ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

@Hybird, küçük parmak belleklerden mi bahsediyoruz? Çok eskiden beri gelen yavaş kopyalama sorununun buna sebep olduğunu düşünüyorum. Ancak kendim harici disklerle bu sorunu hiçi yaşamadım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Hybird

@dewilman, henüz denemedim ama sanırım bir çözüm buldum.

@heartsmagic, ben tüm belleklerde problem yaşadım..

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Hybird

furkankalkan

Kalıcı bir çözüm bulduysanız, konuya çözüldü ibaresi ekleyip çözümü buraya ekler misiniz ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

Hybird

Kesin bir şekilde kalıcı diyemiyorum. Ama disk veya hariciyi çıkarmadan önce sağ tıklayıp çıkar diyorum bir şüre sonra çıkarabilirsiniz diyor. Bunu bir kaç kere denedim ve aynı sorun yoktu. Eklemem gereken 2 şey daha var sanırım; Birincisi çıkar dedikten sonra 5 dakikadan daha uzun süre bekletebiliyor.Bu durum diskte ne kadar değişiklik yaptığınızla ilgili uzuyor. İkincisi ise Çıkar dedikten sonra eğer çıkarabilirsiniz demeden çıkarırsanız ve bunu en az 3-4 kere tekrar edilirse muhtemelen disk, bozulur veya hata çıkar.

burk

@Hybird muhtemelen yavaş kopyalama sorunu nedeniyle bilgiler diske yazılmamış oluyor. İlgili hafıza birimlerinin biçimi nedir? NTFS ise bir noktadan benzer bir durum yakalamış oluruz. Ayrıca önceden belirtildiği üzere aşağıdaki kodun çıktısını buraya geçerseniz daha çok bilgi edinmiş oluruz;
cp "dosyadi" /media/diskiniz

Hybird

Aslında benimki çok hızlı kopyalıyor. Ayrıca kodu tam olarak anlamadım. Zaten sorunum çözüldü yukarıda belirmiştim..

cagriemer

Sorununuz cozulmus dediginiz gibi. Cok hizli kopyaliyorsa aslinda isi arkaplanda yurutmeye devam ediyordur. Siz diski cikar dediginizde yaptiginiz degisiklige gore uzun surmesinin nedeni bu. Konu cozume ulastigi icin kilitliyorum.