Firefox Simge Ayarlama

Başlatan ercnynr, 27 Haziran 2013 - 22:13:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercnynr

Az önce firefox'un son sürümü olan 22. sürümü indirdim. tar.bz2 uzantılı dosyayı çıkardım ve firefox'u çalıştırdım ancak menüde simgesi soru işareti olarak görünüyor. Klasörün içindeki firefox dosya simgesini değiştirdim ancak görev çubuğunda hala soru işareti simgesi var. Direkt olarak çalıştırıldığı içinde yükleyemedim. Aslında yüklemeden böyle çalışması daha güzel ancak simge problemini nasıl çözebilirim? (Unity masaüstü kullanıyorum)

heartsmagic

Unity için bir başlatıcı oluşturmayı deneyebilirsin. Uygulama çalışma yolu olarak Firefox dizinini, simge olaraksa istediğin simgeyi gösterebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ercnynr

Biraz baktım ama bulamadım. Başlatıcıyı nasıl oluşturabilirim?

furkankalkan

/usr/share/application dizinin içinden firefox için kullanılan başlatıcıyı bulun ve kullandığınız simge temasındaki ikonu gösterin.   
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

ercnynr

Alıntı yapılan: dewilman - 28 Haziran 2013 - 10:22:59
/usr/share/application dizinin içinden firefox için kullanılan başlatıcıyı bulun ve kullandığınız simge temasındaki ikonu gösterin.

Firefox yüklü değil. İndirdiğim dosyanın içinden direkt olarak başlatıyorum. Başlattığım dosyanın simgesini değiştirdim ancak soldaki uygulama menüsünde soru işareti olarak gözüküyor.

furkankalkan

Alıntı yapılan: Efsane52 - 28 Haziran 2013 - 10:50:14
Alıntı yapılan: dewilman - 28 Haziran 2013 - 10:22:59

Firefox yüklü değil. İndirdiğim dosyanın içinden direkt olarak başlatıyorum. Başlattığım dosyanın simgesini değiştirdim ancak soldaki uygulama menüsünde soru işareti olarak gözüküyor.

Yani belirrtiğim dizinde kaydı yok ? Öyleyse yeni bir tane kayıt oluşturmayı deneyin.
Lover

ercnynr

Evet kayıt yok. Peki nasıl oluşturabilirim?

furkankalkan

Alıntı yapılan: Efsane52 - 28 Haziran 2013 - 11:04:46
Evet kayıt yok. Peki nasıl oluşturabilirim?

Mevcut herhangi bir dosyayı kopyalayıp gedit ile düzenleyebilirsiniz.
Lover

ercnynr

Maalesef yapamadım. Kendi simgesi değişiyor ancak menüdeki aynı hala.

heartsmagic

Doğru ayarladığına emin misin? Masaüstünde firefox.desktop isminde bir dosya oluştur ve sağ tıklayarak çalıştırma izni ver. İçine şunu ekle:
Alıntı Yap

[Desktop Entry]
Name=Firefox Web Browser
Exec=/home/kullanıcı_adın/firefox/firefox %u
Terminal=false
X-MultipleArgs=false
Type=Application
Icon=/home/kullanıcı_adın/firefox/browser/icons/mozicon128.png
Categories=GNOME;GTK;Network;WebBrowser;
MimeType=text/html;text/xml;application/xhtml+xml;application/xml;application/rss+xml;application/rdf+xml;image/gif;image/jpeg;image/png;x-scheme-handler/http;x-scheme-handler/https;x-scheme-handler/ftp;x-scheme-handler/chrome;video/webm;application/x-xpinstall;
StartupNotify=true
Actions=NewWindow;NewPrivateWindow;

[Desktop Action NewWindow]
Name=Open a New Window
Exec=firefox -new-window
OnlyShowIn=Unity;

[Desktop Action NewPrivateWindow]
Name=Open a New Private Window
Exec=firefox -private-window
OnlyShowIn=Unity;

/home/kullanıcı_adın kısmını kendine göre düzenlersin. Ben ev dizini içinden çalıştırdım. Normal Firefox başlatma dosyasının biraz kırpılmış hali bu. Yeni Pencere ve Yeni Özel Pencere bölümüne dokunmadım, onları da ilgili ikilik dosya yolu ile değiştirebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.