[Çözüldü] Linux Ubuntu ile Oluşturulmuş Klasörü Silme

Başlatan BilgehanKGunduz, 26 Haziran 2013 - 16:48:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BilgehanKGunduz

Selam yapıda Windows 2003 server ve Windows ile birlikte Ubuntu 10.04 clientlar bulunmakta.
Ubuntu kullanıcısı Windows 2003 Server üzerindeki bir paylaşıma sorunsuz dosya kopyalaya biliyor ama o klasör içine bir klasör daha açıp dosyaları bu yeni klasör içine kor ise erişimde ve kullanımda yine sıkıntı yok ama
Windows kullanıcısı ubuntu kullanıcısının oluşturduğu Klasörü silemiyor klasörün sahiplik kısmı çıkmıyor böyle bir durumda Windows kullanıcısı Windows bilgisayarından ubuntu üzerinde açılmış bu klasör nasıl siler veya sahipliğini üzerine alır ????

ekremsenturk

Ubuntu ile klasörleri herkes tarafından okunabilir, yazılabilir işaretleyin. Veya sahibi root ise kullanıcı olarak değiştirin.

BilgehanKGunduz

Server şu anda başka yerde ortamda ubuntu kullanıcı yok bu klasörleri ubuntu bir client kurup bu erişeme ulaşıp silmekten başka bir care yokmu diyorum.Windows üzerinde birşekilde yapılamıyor mu ?

ekremsenturk

Tabii'ki bir yolu var, ama o yöntemi ben bilmiyorum. Windows forumlarında (yabacı forumlar dahil) silinmeyen dosyalar ile ilgili araştırırsanız, bilgi edinebilirsiniz.

BilgehanKGunduz

Ne diye aratmak doğru olacaktır peki dosya silmek deyince dünya kadar gereksiz bilgi çıkıyor. Windows üzerinde Linux hakları ile klasör açabilen bir program varsa muhtemelen onunla sile bilirim varmı böyle bir bildiğiniz bir tool

ekremsenturk

Alıntı yapılan: BilgehanKGunduz - 27 Haziran 2013 - 17:58:20
Ne diye aratmak doğru olacaktır peki dosya silmek deyince dünya kadar gereksiz bilgi çıkıyor. Windows üzerinde Linux hakları ile klasör açabilen bir program varsa muhtemelen onunla sile bilirim varmı böyle bir bildiğiniz bir tool

"Silinmeyen dosyalar" veya "undeleteble files" olarak arayabilirsin. @if arkadaşımızın bulduğu çözümü deneyebilirsin veya benzer çözümler bulabilirsin.

BilgehanKGunduz

Maalesef CLI dan silinmiyor klasörün içindeki dosyaları sorunsuz silip klasörü silememek ilginç geliyor Windows daki gibi Klasör üzerinden miras alma (inheritance) mantığı yokmu ki Linux da dosyalar siliniyor klasör silinemiyor !!!

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Temmuz 2013 - 18:56:59

Hyper-v Server üzerine bir adet ubuntu 12.04 yükledim ve klasörün buradan özelliklerine bakayım ve sileyim dedim
Dosya üzerinde sağtuş özellikler --> Erişim Hakları kısmına girdim
"xxxKlasörün" nin erişim hakları belirlenemedi mesajını verdi
ama sorunsuz sildi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Temmuz 2013 - 18:58:08

Kısacası bu işlemi Windows üzerinden yapmayı beceremedim ama ortama bir Linux ekleyip yaptım madde açıkmı kalır kapalımı size kalmış ama varsa Windows üzerinde bir çözüm öğrenmek isterdim !!!1

if

Alıntı yapılan: BilgehanKGunduz - 01 Temmuz 2013 - 09:08:35

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Temmuz 2013 - 18:58:08

Kısacası bu işlemi Windows üzerinden yapmayı beceremedim ama ortama bir Linux ekleyip yaptım madde açıkmı kalır kapalımı size kalmış ama varsa Windows üzerinde bir çözüm öğrenmek isterdim !!!1

O çözümü burda aramak hata değil mi @BilgehanGunduz? Windows forumlarında aramanız gerekirdi.

BilgehanKGunduz

Bilmem fark ettin mi IF ama sorun yine Linux üzerinden çözüldü !!!

ekremsenturk

@BilgehanKGunduz, sorunu Windows üzerinden çözmek istediğine göre (veya bulmak zorunda olman nedeniyle), Windows kullanan bir topluma sormalısın. Aramızda çift sistem kullananlarda vardır mutlaka, ama ben mesala Windows kullanmıyorum. Dolayısı ile de bir çözüm deneme imkânım yok. Başkalarınında olmayabilir. Konuya birazda bu açıdan bakmalısın.

if

Alıntı yapılan: BilgehanKGunduz - 26 Haziran 2013 - 16:48:08
...böyle bir durumda Windows kullanıcısı Windows bilgisayarından ubuntu üzerinde açılmış bu klasör nasıl siler veya sahipliğini üzerine alır ????

Alıntı yapılan: BilgehanKGunduz - 27 Haziran 2013 - 10:04:23
Windows üzerinde birşekilde yapılamıyor mu ?

Alıntı yapılan: BilgehanKGunduz - 27 Haziran 2013 - 17:58:20
Windows üzerinde Linux hakları ile klasör açabilen bir program varsa muhtemelen onunla sile bilirim varmı böyle bir bildiğiniz bir tool

Alıntı yapılan: BilgehanKGunduz - 01 Temmuz 2013 - 09:08:35
...ama varsa Windows üzerinde bir çözüm öğrenmek isterdim !!!1

Alıntı yapılan: BilgehanKGunduz - 04 Temmuz 2013 - 08:49:04
Bilmem fark ettin mi IF ama sorun yine Linux üzerinden çözüldü !!!

Windows ile uygulanabilecek bir çözüm istiyorsanız Windows forumlarında sorun sorunuzu.

BilgehanKGunduz

Sıkıntın ne veya niye bozuldun bilmiyorum her iki işletim sistemini kullan biriyim ama bu sadece Linux kullanıcıların nedir bu Windows düşmanlığı ???
Sorun Linux ile başladı ve Linux ile çözüldü 

ekremsenturk

Alıntı YapKısacası bu işlemi Windows üzerinden yapmayı beceremedim ama ortama bir Linux ekleyip yaptım madde açıkmı kalır kapalımı size kalmış ama varsa Windows üzerinde bir çözüm öğrenmek isterdim !!!1

Benim söylemek istediğim, bu son soru'nun cevabını bulabilmek içindi. Burada bilen birisinin olması ihtimali daha düşüktür.

heartsmagic

Alıntı yapılan: BilgehanKGunduz - 05 Temmuz 2013 - 19:08:04
Sıkıntın ne veya niye bozuldun bilmiyorum her iki işletim sistemini kullan biriyim ama bu sadece Linux kullanıcıların nedir bu Windows düşmanlığı ???
Sorun Linux ile başladı ve Linux ile çözüldü

Neden düşmanlık olsun? Tamam sorun Linux üzerinde başlamış olabilir, sen yine Linux ile çözmüş de olabilirsin. Fakat sorun yaşanan platform Windows. Bu forum ise GNU/Linux, özelinde ise Ubuntu forumu. Sence Windows forumunda Linux sorusu sorarsan ne olur? Düşmanlık değil bu, hangi platformda sorun yaşıyorsun, hangi platform için soru soracaksan o platformun destek ortamlarına gitmen gerekiyor. Uzatmanın manası nedir? Düşmanlık yok, mantıklı olan şeyi anlatmaya çalışıyor arkadaşlar sana.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if