Harici ve onboard ses kartı

Başlatan Çağlar, 06 Ekim 2008 - 02:27:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çağlar

Şu anki bilgisayarımda ac 97 standart onboard ses kartını kullanıyorum hiç bir şekilde sorun da yapmadı sadece mouse u oynatınca ses çok açıksa bi cızırtı yapıyor o kadar elimde bir de çok eski bir sound blaster var ama aşırı eski o zamanlar onboard yok diye almıştık şimdi sormak istiyorum bu ses kartını taksam ne değişir windoxun otomatik tanıdığı kartı ubuntum zaten tanır gibi geliyor ama acaba tanımaz mı ?
We got a badass over here!

Felâsife

Marka/modeli tam belirtseydiniz, olura kullananlar varsa daha net cevaplar gelebilirdi.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Çağlar

Valla bilebilsem de belirtsem dandik bişi şöyle söyleyeyim 97 yılında alınmıştı.

munirekinci

Creative'in Linux ile iyi geçnmediğini biliyorum, ama bence bir deneyip görün. En güzel tespiti öyle olur sanırım. :)

Felâsife

Bence de o zaman takıp denemek lazım :)

Çağlar

Yok yok kesinlikle creative değil o yıllarda creative ürünleri benim bilgisayarımla aynı paraydı. :D Ama oyunlarda sound blaster diye işaretlerdim hep ordan hatıra işte en iyisi takiyim ben hem joystick var elimde onu da çalıştırırım belki :)

erginemr

Ses kartınız PCI ise (zaten artık ISA girişli ana kart kalmamıştır) büyük ihtimalle çalışır...

heartsmagic

Bende de eskiden ISA olan bir soundblaster (16 bitlik sanırım) kart vardı. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Çağlar

Ses kartımı taktım, öncelikle evinde ses kartı olup hala ac97 kullanan arkadaşlara sesleniyorum o ses kartını takın ve sese bir bakın!

Neyse ses kartım elimde 3 tane ses kartı vardı yani varmış annem önüme yığdı baktım 2 si ISA bahsettiğim PCI mış. (Birde radyo kartı buldum ama ISA çıktı kısmetim yokmuş. :) ) PCI kartımı taktım aman tanrım lanet ettim ac97 li günlerime süper bir ses ve gaza geldim bir arkadaşımın hediyesi olan daha doğrusu yanık diye verdiği benimde tamir edip kullanmadığım amfili mixeri takıp sesi göreyim istedim. Tabi alet biraz küçük (!) olduğu için iki kişi içeri aldık :) Taktım oda adeta disco oldu. ( Hazırda blb ışık ve flaş olunca ) sonra sese yüklendikçe yüklendim yüklendikçe yüklendim... Şu an ac97 kullanıyorum :D idare edicez artık.

Felâsife

Hakikaten ac97 ile ses kartı arasın da dağlar kadar fark oluyor.
Bu arada ses kartını mefta etmişsiniz anlaşılan, yüksek sese kalbi dayanamadı mı? :D

Çağlar

Yüksek sese dayandı aslında ama abarttım düğün salonu amfisi takınca ses birden yok oldu :D