[Çözüldü] chromium 28 sürümünde açılmıyor

Başlatan okan_668, 25 Haziran 2013 - 11:44:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_668

dün alınan yeni güncelleme sonrası chromium açılmıyor
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

ercnynr

Terminalden çalıştırınca nasıl bir hata çıkıyor?
sudo chromium-browser

okan_668

./third_party/tcmalloc/chromium/src/free_list.h:118] Memory corruption detected.

diye bir sonuç veriyor.
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

if

@okan_68, sudo'suz uygulayıp çıktıyı buraya geçin.

dpkg -l | grep chromium çıktısını da.

okan_668

ii  chromium-browser                             28.0.1500.52-0ubuntu1.12.04.1                    Chromium browser
ii  chromium-browser-l10n                        28.0.1500.52-0ubuntu1.12.04.1                    chromium-browser language packages
ii  chromium-codecs-ffmpeg                       28.0.1500.52-0ubuntu1.12.04.1                    Free ffmpeg codecs for the Chromium Browser

heartsmagic

sudo kullanmadığında da çıktı aynı mı oluyor?
Profili silip veya yedekleyip denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

okan_668

Yazılım merkezinden kaldırıp tekrar yükledim, ama sonuçta açılmıyor.Galiba son sürümde bir problem var, çünkü Ubuntu Chorumiumu açmak istediğimde bir süre bekleyip sistem sorunlarını raporla şeklinde sonuç veriyor.

ercnynr

Chromium yerine google chrome indirip kullanabilirsiniz.

heartsmagic

Alıntı yapılan: okan_668 - 26 Haziran 2013 - 13:08:46
Yazılım merkezinden kaldırıp tekrar yükledim, ama sonuçta açılmıyor.Galiba son sürümde bir problem var, çünkü Ubuntu Chorumiumu açmak istediğimde bir süre bekleyip sistem sorunlarını raporla şeklinde sonuç veriyor.

Yeniden yükleme işlemi profili temizlemez. Dediğim gibi profili silip ya da yedekleyip böyle dene. Tam hatırlamıyorum ama ev dizinindeki gizli .config dizini içinde olabilir kendisi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

okan_668

Sorun bugün itibariyle chromium un kendisine yeni bir güncelleme almasıyla çözülmüştür.Sistemsel bir sorunu sürekli raporlama sonunda uygulamanın kendisinin bir arıza olduğu ortaya çıktı.Linux için yapılan güncelemelerde belki de üreticilerin bu işe ne kadar kafa yordukları da ayrı bir soru işareti.Test süreci ve performans göz önüne alınırsa bu işi Fİrefox hakkıyla yapıyor.Maalesef google ,belkide fazla iş dalı dolayısıyla bu işe çok da önem veremiyor kanısındayım.İlgilenen  ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.Açık kaynağı desteklemeye devam...

if