[Çözüldü] Ubuntu Sürüm Tercihi

Başlatan unpredict, 23 Haziran 2013 - 19:58:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

unpredict

Merhaba arkadaşlar forumdaki ubuntu sürüm konularına baktım çoğu eski bende yenisini açayım dedim.

Siz hangi sürümü kullanıyorsunuz ve neden kullanıyorsunuz? Yeni başlayan veya başlamak isteyen arkadaşlarada yardımcı olur.

betseg

13.04 kullanıyorum, çünkü en son sürüm o.

unpredict

Arkadaşlar bu kadar gereksiz görmeyin yeni başlayan arkadaşlara birazcıkta olsa yardımcı olucaktır.Hangi arayüzü seçmeliler vs

gecegezen

O zaman sürekli yeni sürüm değiştirmekten sıkıldığım için 12.04 lts'de kaldım bundan sonra lts lts gitmeyi düşünüyorum. (long term support- uzun vadede destek.)
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

unpredict

@gecegezen teşekkür ederim.Koskoca forumda bu kadar kişimi cevap veriyor

guopx

@unpredict ben de 12.04'te kaldım çünkü 13.04 ile gelen 3.8 çekirdeği benim donanımımda problemler çıkarıyordu. Ama 13.04 ile gelen kubuntu gayet başarılı keza xubuntu da öyle. Galiba unity ile benim külüstür pek anlaşamıyor :)
i3 2330m işlemci ati 7470m ekran kartı.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

unpredict

@guopx cevabın için teşekkürler

burak öztürk

Masaüstünde 12.04(ekran kartı üst sürüm unity'i çalıştırmadığı için) Dizüstünde ise 13.04 çünkü daha hafif daha hızlı. Sevemediğim sürüm 12.10idi ısınma problemleri oluyordu.
Masaüstü konusuna gelirsek ki bu bence tamamen zevk işi. Örneğin bazı eski kullanıcılar Unity'i sevemediler ama sevenler de oldu mesela ben bayılıyorum Unity'e. Unity'nin rituelini seviyorum. Kolay anlaşılır ve gösterişli bir masaüstü. Diğer taraftan ikinci olarakta MATE severim fakat Xfce'yi daha sağlam buluyorum.

unpredict

@burak öztürk cevabın için teşekkürler

Luna

Daha çıkmadı ama 13.10 da güzel görünüyor, deneme sürümünü kurdum gayet hoş.

Ama ben görsel tatminkarlık açısından 13.04 ü tek geçerim. Çok güzel olmuş.
İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W

kalkan1973

LTS sürümleri takip ederseniz uzun zamanlıstabil işletim sistemi kullanmış olursunuz. Ben UNİTY e geçmesiyle birlikte UBUNTU yu bıraktım. Daha profesyonel ve özellikle zor olan sistemleri deniyorum. Masaüstü konusuna gelince hepsi güzel... Tercih son kullanıcının...
Evde İşte her yerde Linux

Yedionbir

12.04 LTS unity kullanıyorum yaşarsam eğer sonraki sistemimde 14.04 LTS olacaktır...sebebi arasürümlerden daha stabil olması ve 5 yıl destek verilmesi ama yinede görüldüğü gibi 2 yıl sonra diğer LTS ye geçiliyor genelde :) unity kullanıyorum çünkü donanımsal sıkıntılar olmadığı sürece masaüstlerinde bir keramet göremiyorum

unpredict

Cevaplarınız için teşekkürler umarım yeni kullanıcılarda sürüm seçme konusunda faydalı olur

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Haziran 2013 - 16:15:30

Cevaplar bukadarmı arkadaşlar

monthy_python

13.10 yükledim, hata kaydı falan yolluyorum, gelişime naçizane katkım olsun diye :)
Bilgisayarımda en güzel çalışan (sürücü vs açısından) sürüm 13.04.

13.10 ile ilgili bir not: eskiden varsayılan ekran kartı intel olurdu, nvidia'yı ayrıca yüklemek gerekirdi. şimdi açık kaynak varsayılan sürücü direk nvidia'yı gördü.

heartsmagic

@unpredict, üçtür "cevaplar bu kadar mı" diye sormuşsun. Sence ne kadar olması gerekiyor? Ayrıca cevapların ne olması gerekiyor?

Sürüm ve masaüstü seçimi tamamen tercih meselesidir. Benim seçme nedenim bir başkasına uymaz ki? Ben sürekli güncellik aradığım için her yeni çıkan sürüme yükseltiyorumdur sistemimi de bir başkası LTS'de kalıyordur. Ben Unity seviyorumdur da bir başkası Gnome Shell, KDE vs. kullanıyordur.

Hani başlık açılmış tamam, fikirlerini dile getiren de olmuş. Şu saatten sonra başlığı tutup sürüklemeyelim bir yere fakat lütfen artıp "forum bu kadar mı, cevap şu kadar mı" sorularını bir kenara bırakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meraker

merhabalar benim sistemim 12.04 (32bit) bence  hem en rahat,hemde en uzun destekli sürüm, yazılımı çeşitli kısıtlamalardan önce yayımlandığı için ayrıca bir kullanışlı  herkese selam.

ercnynr

12.04 kullanıyorum, bundan sonra LTS'den LTS'ye. Çoğu zaman Lubuntu kullanıyorum. Görünüm pek önemli değil benim için. Hızlı ve kararlı olması açısından Lubuntu 12.04 kullanıyorum. Ara sıra canım sıkıldığında ayrı ubuntu kurup, Gnome Classic kuruyorum. Bence daha güzel.

minolta35

Masaüstü tercihleri tamamen görsellik ile mi ilgili yoksa kullanım farklılıkları çok fazla mı?Neden bu kadar fazla masaüstü yöntemi var?

ercnynr

Alıntı yapılan: minolta35 - 01 Temmuz 2013 - 10:33:35
Masaüstü tercihleri tamamen görsellik ile mi ilgili yoksa kullanım farklılıkları çok fazla mı?Neden bu kadar fazla masaüstü yöntemi var?

Hem görsellik hemde hızla alakalı. Neden bu kadar fazla masaüstü var? Çünkü linux her zevke hitab eder. Mesela sen görsellik seversen KDE kullanırsın, ben sevmediğim için genellikle hız ön planda olduğu için mate veya LXDE kullanırım. Ya da bir başkası Unity sevebilir. Kullanım farklılıklarında pek bir şey yok. Zaten hepsi aynı işi yapıyor. Fark dediğim gibi hız, görsellik ve kararlılık.

sedat1661

Unity Yüzünden Ubuntu değil ama Ubuntu tabanlı dağtımları kullanıyorum.  :'(
Zorin OS 7.
Hızlı, kararlı, kolay, tanıdık, süslü, güncel. :)
*Kıyamet günü nereye gitmek istiyorsanız, hazırlığınızı ona göre yapınız.* Ömer bin Abdülazîz (Radıyallahi anh)

ercnynr

Alıntı yapılan: sedat1661 - 01 Temmuz 2013 - 12:50:47
Unity Yüzünden Ubuntu değil ama Ubuntu tabanlı dağtımları kullanıyorum.  :'(
Zorin OS 7.
Hızlı, kararlı, kolay, tanıdık, süslü, güncel. :)

Zorin OS 7'de güzelmiş. Bir denemeyi hak ediyor gibi.

heartsmagic

Alıntı yapılan: minolta35 - 01 Temmuz 2013 - 10:33:35

Sadece görsellik değil, ikinci şık daha doğru. Kullanım farklılıkları fazladır. Neden bu kadar fazla var? Neden olmasın? :) Esnek ve özgür bir ortam, yapabilen yeni bir masaüstü ortamı çıkartabilir ortaya, dileyen de kullanır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sabian

13.04 kullanıyorum, Unity bağımlılık yaptı. Ne KDE ne Gnome (kısa süreliğine bağlasa da kendine) ne Cinnamon hiçbiri Unity'nin verdiği kullanım kolaylığını vermiyor bana.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com