[Çözüldü] Bir VLC İndirdim, Ama Ne İndirme!!

Başlatan xavier, 19 Haziran 2013 - 23:39:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xavier

Kubuntu 13.04'te VLC oynatıcıyı indirmek istedim. Bağıl paket diye 1.3 GB boyutunda 1500 küsur paketi de indirdi beraberinde. Bu na yav?? Inkscape de mi VLC bağıl paketi yani??? Normal olmadığı kesin bunun ama niye böyle yaptı bu anlayamadım??  :-\
What would Gordon Freeman do?

decent

Çok ilginç ?

Paket tam adını ve kurulum komutunu da yazabilir misin ?

xavier

Muon paket yöneticisi, paket adı vlc.

decent

Muon hangi mantıkla çalışıyor tam emin değilim.
Tavsiyem uçbirim veya Synaptic kullanılmasıdır.

xavier

Daha önce de kullandım Muon. Bu şekilde olmamıştı. Bir yerlerde ben hata yaptım muhtemelen. Sanırım da nerede yaptığımı tahmin ediyorum.  Neyse, gereksiz paketleri tek tek kaldıracağım artık yapacak başka bir şey yok.  :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Haziran 2013 - 23:17:26

Muon ayarlarından Genel altında "Önerilen paketleri bağımlılık olarak değerlendir" seçeneğinini yanındaki kutucuğu işaretlememek gerekiyormuş.  :)

Kim bu seçeneğin iyi bir fikir olduğunu düşündü ki?

emrah_13

VLC
sudo add-apt-repository ppa:videolan/stable-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc

Eğer sorun olursa bir de terminalden bir deneyin isterseniz.
Gönül neyi severse güzel odur.

xavier

Alıntı yapılan: xavier - 20 Haziran 2013 - 09:27:25
Muon ayarlarından Genel altında "Önerilen paketleri bağımlılık olarak değerlendir" seçeneğinini yanındaki kutucuğu işaretlememek gerekiyormuş.  :)

Kim bu seçeneğin iyi bir fikir olduğunu düşündü ki?

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Sorunu çözüp, nasıl çözdüğümü yazmıştım ama forum, "mesaj tekrarı" diyerek üstteki mesajımla ikisini birleştirmiş.  :)
Yukarıdaki alıntımda sorunu ve çözümünü okuyabilirsiniz. Tekrar teşekkürler.