[Çözüldü] Libreoffice ve Openoffice

Başlatan emrah_13, 06 Haziran 2013 - 16:48:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah_13

Arkadaşlar, Libreoffice ile Openoffice programlarını aynı anda kurmak gibi bir imkânımız var mı acaba?

Ubuntu 13.04 kullanıyorum. Libreoffice yüklü iken Openoffice yüklemeye çalıştım. Hata verdi ve yüklenmedi.Libreoffice programını silip Openoffice yükledim. Bir problem olmadı. Ancak şimdi tekrar Libreoffice yüklemek istiyorum. Openoffice silinmiyor. Şu hatayı veriyor:

Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
libreoffice-core : Bağımlılıklar: libreoffice-common (> 1:4.0.3) ama kurulmayacak
libreoffice-java-common : Bağımlılıklar: libreoffice-common ama kurulmayacak
E: Karşılanmamış bağımlılıklar. 'apt-get -f install' komutunu paket seçeneği vermeden deneyin (ya da bir çözüm belirtin).

Sizlerden öğrenmek istediğim şudur: Her iki programı aynı anda yükleyebilir miyim? Kendime ait iki fontumu ayrı ayrı makrolarıyla birlikte farklı programlarda kullanmak istiyorum. Bu yüzden iki ofis programını aynı anda kullanmak istiyorum. Eğer bu mümkün değilse Openoffice programını nasıl kaldırırım.

İlginize teşekkür ederim.

Gönül neyi severse güzel odur.

grayloop

Synaptic paket yöneticisi ile kaldırabilirsiniz.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

emrah_13

Her ikisini aynı anda kurabilir miyim peki?

cagriemer

Depolardan yukleyecekseniz hayir. Kendiniz derleyecekseniz evet.

emrah_13

Kendim nasıl derleyebilirim acaba?

cagriemer

https://wiki.documentfoundation.org/Development/BuildingOnLinux

Nereden baksaniz 3-4 saatlik isi var donanimi saglam olan bir bilgisayarda. Olum kalim meselesi degilse ikisini de yuklemek, ugrastiginiza degmez.

emrah_13

Teşekkür ederim. Bakayım inşallah.

emrah_13

Dediğiniz gibi çok uğraştım ama olmadı, yükleyemedim. Openoffice'i derleme yoluyla kurmaya çalıştım. Ne yapalım, sağlık olsun. İlginize teşekkür ederim.

emrah_13

Ubuntu 12.10'da terminalde sırasıyla;

sudo add-apt-repository ppa:upubuntu-com/office
sudo apt-get update
sudo apt-get install openoffice

yazınca OpenOffice, LibreOffice programının yanına yükleniyor ve ikisi aynı anda kullanılabiliyordu. Ancak 13.04 sürümünde terminalde "sudo apt-get install openoffice" kodunu girince "bulunamadı" yazısıyla karşılaşılıyor. Derleme yoluyla da OpenOffice yükleyemedim. Sanıyorum OpenOffice 4 sürümü çıkacakmış. O muhakkak yüklenebilir çıktığında. Her iki programı aynı anda kullanmak için ise farklı bir yol daha var. OpenOffice yazılımının Windows için hazırlanmış versiyonunu "wine" ile yüklemek mümkün ve üstelik hemen hemen hiçbir problem çıkarmıyor.

Sorunun çözümü şimdilik bu yöntem gibi görünüyor. Denemek isteyenlere acizâne tavsiye ederim.

heartsmagic

Alıntı yapılan: emrah_13 - 23 Haziran 2013 - 01:37:37
Ancak 13.04 sürümünde terminalde "sudo apt-get install openoffice" kodunu girince "bulunamadı" yazısıyla karşılaşılıyor.

PPA'da 13.04 desteği olmadığı içindir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

@emrah_13, komut ve çıktıları için kod etiketi kullanınız. Çözüldü etiketi için: cozuldukonusu