[Çözüldü] Ubuntuyu Bozdum, Açılmıyor.

Başlatan freeman, 03 Haziran 2013 - 23:41:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Merhaba arkadaşlar;
Ubuntu yu bozdum, açılmıyor arkadaşlar. Zaten açılsa bile herhangi bir programın açılacağını sanmıyorum ya. :D
Sistemin herşeyini sildim sanırım ama sadece Cairo Dock 'u silmek istemiştim. Ne olduysa tüm sistem gitti.

Sistemi kurtarmam mümkün mü acaba? Programlara * bir şey olmadan.
Özellikle Firefox ve Chrome daki yer imlerini alabilir miyim? Live USB ile sisteme ulaşabiliyorum.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

grayloop

Sistemi tekrar kurduğunuzda Home kısmına dokunmadan tekrar aynı yeri Home olarak gösterirseniz Yer imleri aynı şekilde gelecektir. Bendeki torrentler bile aynı şekilde devam etti.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

freeman

kurulumda nasıl yapıyoruz bunu peki? Hiç dikkat etmemiştim.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

grayloop

Alıntı yapılan: KaganIsmail - 04 Haziran 2013 - 00:08:54
kurulumda nasıl yapıyoruz bunu peki? Hiç dikkat etmemiştim.

Daha önce kurarken Home kısmını ayırmış mıydınız? Bilmiyorsanız USb ile bağlanıp Ubuntu Dene seçeneğiyle Ubuntu'yu açın, orada disk bölümlendirmesini görebilirsiniz. Home şeklinde ayırmışsanız ne mutlu.
                                 H. Yavuz

siberoloji

Çalışan USB ile sisteme ulaşabiliyorsanız sistemin her şeyi silinmiş olamaz.

freeman

@gridongu;
Hocam normal "Home" dizininden bahsediyoruz değil mi? Çünkü normal ev dizinim var.

@korucu77;
Sildikten sonra, şans eseri rastladım. Tüm uygulamaların simgesi çarpı şekline girmişti. Benim yüklediğim uygulamalar silinmişti.  Terminali açmaya çalıştım hemen  ama oda açılmadı.:)
Sistemi kapattıktan sonra artık açılmıyor ama USB ile bu sistemin dosyalarına erişebiliyorum.

Çokta önemli bir sorun değil. Sadece yer imlerimi kurtarabilirsem iyi olur. Böyle bir durumda ne yapılır öğrenmek istiyorum. Tek çözüm yeni bir sistem mi?

agritux

Alıntı yapılan: KaganIsmail@gridongu;
Hocam normal "Home" dizininden bahsediyoruz değil mi? Çünkü normal ev dizinim var.

@korucu77;
Sildikten sonra, şans eseri rastladım. Tüm uygulamaların simgesi çarpı şekline girmişti. Benim yüklediğim uygulamalar silinmişti.  Terminali açmaya çalıştım hemen  ama oda açılmadı.
Sistemi kapattıktan sonra artık açılmıyor ama USB ile bu sistemin dosyalarına erişebiliyorum.

Çokta önemli bir sorun değil. Sadece yer imlerimi kurtarabilirsem iyi olur. Böyle bir durumda ne yapılır öğrenmek istiyorum. Tek çözüm yeni bir sistem mi?
hangi yer imleri? firefox daki mi?
ev dizininde gizli dosyalarda (başında nokta olan dosyalar - gizli dosyaları göster diyerek yada ctrl+h yaparak görebilirsin) .mozilla klasörü var. firefox ile ilgili her şey orada depolanıyor.

grayloop

Alıntı yapılan: KaganIsmail - 04 Haziran 2013 - 09:39:08
@gridongu;

Home dizini diskin ayrı bir bölümünde mi? Öyleyse sorun yok. @agritux'un söylediği gibi firefox ve chrome a ait dizinleri bir yere kopyalayıp sistemi yeniden kurduktan sonra yine yerlerine kopyalayabilirsin. Tekrar kurulum yaparken de Home kısmı için diskte ayrı bir bölüm oluşturmak en iyisi. Her kurulumda ayarlarla uğraşmazsın. Kurtarmak istersen de Recovery Mode da başlatıp sistemi kurtarmayı deneyebilirsin. Ancak bazen yeniden kurmak kurtarmaktan daha az zaman alıyor.
                                 H. Yavuz

freeman

Yardımlar için çok teşekkür ederim.
Firefox için dosyalar (home dizininde); .mozilla klasöründe. Chrome için ise, config adlı dosyanın içinde. BU dosyalar silinmezse, tarayıcı geçmişi, eklentiler, yerimleri vb... herşey aynı şekilde kalıyormuş.