[Çözüldü] Your graphics adapter is not supported by this driver.

Başlatan Nirvana4, 03 Haziran 2013 - 19:16:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

guopx

Sudo kullandınız mı?
sudo -H nautilus ile açılan nautilus ile deneyin.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

Nirvana4

Alıntı yapılan: guopx - 13 Haziran 2013 - 03:21:31
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/fglrx-installer-updates/+bug/1098561
Birkaç yol verilmiş çözüm için.
Güncelleştirme yöneticisi ek sürücüler sekmesinde kaç sürücü görünüyor?
Mümkünse ve o listede varsa fglrx-updates (sürüm sonrası güncelleştirmeler) yazan sürücüyü kurun. Launchpad'de bu tavsiye edilmiş.
Eğer olmazsa bir bash betiği oluşturmayı önermiş ve yine alternatif olarak 12.10'daki sürücü ile ilgili bir çözüm önerisi de var.
Bunu yapınca ne olacak? sudo aticonfig --initial -f bunu yapmama gerek kalmıycak mı yoksa no supported adapters hatası mı ortadan kalkacak?

guopx

No supported adapters hatasının düzelmesi gerek. sudo aticonfig --initial -f çalışıp çalışmaması komusunda emin değilim ama zaten önceki iletinde söylediğin gibi bilgisayar eskisi gibi kasmıyorsa sorun yok.

Nirvana4

control dosyasını etc/ati/ ye attım ama hala aynı hata. Diğer dosyaları da atmam gerekiyor mu?

guopx

Orada sadece control dosyasını atın demiş. Yeniden başlattınız mı sistemi?
Peki ondan önceki öneriyi denemiş miydiniz? (betik ile verilen yöntem)
http://askubuntu.com/questions/206558/how-to-remove-the-amd-testing-use-only-watermark

Nirvana4

*bir şeyler yaptım sonunda sağ alt köşedeki AMD Unsupported hardware yazısı gitti. Ama aticonfig --initial -f hala aynı hatayı veriyor(No supported adapters detected
).
System Details bölümünde Graphics:VESA: TAHITI yazıyor. Olmuşmu acaba?

guopx

Alıntı YapIf you must stick with the older fglrx package, you may use one of the below workarounds. But be aware, you will not be able to use tools such as aticonfig.
Launchpad'de de belirtmiş aticonfig gibi bileşenleri kullanamıyorsunuz bu yöntemlerle. Aticonfig ekran kartı ayarlarınızı uçbirim üzerinden yapmanızı sağlayan bir komuttur. LC_ALL=C amdcccle komutunu veridiğinizde catalyst kontrol merkezi açılır. Bu komut yerine ekran kartı ayarlarınızı oradan da yapabilirsiniz.
Graphics:VESA: TAHITI  ekran kartınızın kurulduğunu gösteriyor.

if

Nautilus'u gerekli yetkilerle açıp deneyin: sudo -H nautilus

Nirvana4

Ya yanlışlıkla additional Drivers ten ekran kartı driverimi değiştirdim, şimdi geri alamıyorum. Doğru driveri seçip apply changes diyorum, applying changes... diyor ama yanındaki şey dolmuyor hep bekliyor öyle. Ne yapabilirim?

guopx

Additional drivers'ta kaç seçenek var ve bunlar neler yazabilir misiniz? Bir de en son hangisini seçtiniz de geri alamıyorsunuz?
Yeniden başlattınız mı?

Nirvana4

Seçenekler:
Using X.org X server AMD/ATI Display driver wrapper from xserver-xorg-video-ati(open source,tested)  (Bunu seçtim)
Using AMD grafik hızlandırıcıları için video sürücüsü from fglrx-updates (proprietary)
Using AMD grafik hızlandırıcıları için video sürücüsünü from fglrx (proprietary) (Bu seçiliydi)

Yeniden başlattım.
Applying changes yapması uzun mu sürüyor yoksa hemen olmasımı gerekiyor. 30 dk dır bekliyorum.

guopx

Sürücüyü yeniden indiriyor o evrede. İnternet bağlantınız yavaş mı?
gerçi açık kaynak sürücünün çabuk kurulması gerekli ve bir şey indirmemesi gerek

Nirvana4

guopx

Muhtemelen tekrar indiriyordur o zaman.Şimdi daha önce bu sürücüyü kurduysanız paketler önbellekte saklanır ve yeniden indirmenize gerek kalmaz. Paket önbelleğini temizlemiş iseniz ubuntu tweak vs uygulamalarla, yeniden indirmesi gerekecektir.
Bu arada dikkatimi çekti seçenekler arasında
Using AMD grafik hızlandırıcıları için video sürücüsü from fglrx-updates (proprietary)
sürücüsünü hiç denediniz mi? unsopported hardware  problemi için?

Nirvana4

Hayır deneyemedim. Çünkü oda çok yavaş yüklüyordu.  Şuanda en alttaki seçeneği yüklüyorum. Yoksa onu mu yükleyim?

guopx

Launchpad'd ilk olarak fglrx-updates tavsiye edilmişti bence denemelisiniz.

Nirvana4

Ama control dosyasını değiştirmiştim. Sorun yapmaz mı?

guopx

Yeniden kurarken silecektir. Ama yine de kurulumdan önce elle de sil control dosyasını

Nirvana4

guopx

Açık kaynak sürücüyü kurarken silinmiştir problem yok  :)

Nirvana4

En son yaptığım şeyde işe yaramadı. AMD Unsupported hardware yazısı çıktı. Şimdi onu çözücem. Bu aticonfig --initial -f komutunu kullanamazsam ne olacak?

EDIT: Sanırım oldu
LC_ALL=C amdcccle

yazınca Catalyst Control Center açıldı. Teşekkürler yardımınız için, (sanırım) oldu :D

guopx

Eğer kasma yoksa sorun yok emin olmak için
sudo apt-get install mesa-utils ardına
glxinfo | grep render çıktılarını verin.
aticonfig dediğim gibi sürücüyü uçbirimden yönetmek için kullanılır. LC_ALL=C amdcccle ile zaten catalyst arayüzü ile kontrolleri yapabiliyorsanız sorun yok demektir.
unsopported hardware yazısını  hangi yöntemle çözdünüz paylaşır mısınız?

Nirvana4

kodların çıktısı
dream@DreaM:~$ sudo apt-get install mesa-utils
[sudo] password for dream:
Sorry, try again.
[sudo] password for dream:
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
dream@DreaM:~$ glxinfo | grep render
The program 'glxinfo' is currently not installed. You can install it by typing:
sudo apt-get install mesa-utils
dream@DreaM:~$

unsupported hardware yazısını şöyle çözdüm:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/fglrx-installer-updates/+bug/1098561
adresteki tar.gz dosyasını indirdim. İçindeki control dosyasını etc/ati ye attım.
PC yi resetledim. Sonra untitled document olusturdum. içine
#!/bin/sh
DRIVER=/usr/lib/fglrx/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
for x in $(objdump -d $DRIVER|awk '/call/&&/EnableLogo/{print "\\x"$2"\\x"$3"\\x"$4"\\x"$5"\\x"$6}'); do
sed -i "s/$x/\x90\x90\x90\x90\x90/g" $DRIVER
done

yazip terminalde çalıştırdım. Reset atinca yazi gitti..

guopx

sudo rm /var/lib/dpkg/lock
sudo apt-get update
sudo apt-get install mesa-utils komutlarını uyguladıktan sonra
glxinfo | grep render sadece bunun çıktısını verin ki net olarak kurlu mu anlayalım.

Nirvana4

dream@DreaM:~$ glxinfo | grep render
The program 'glxinfo' is currently not installed. You can install it by typing:
sudo apt-get install mesa-utils

olmamışmı yoksa :/