İşlemcı ısım normal mi

Başlatan osmanpavraz, 02 Haziran 2013 - 20:16:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmanpavraz

Merhaba arkadaşlar işlemci ısım en düşük 53 derece normal kullanımda bilgisayarımın özelliklerine göre  fazla gibi bilgisayarımın fanı yeni temizlendi macun yeni sıkıldı sizce normal mi 53 derece normal kullanımda

Başlıca Özellikler
Intel Core i5-2450M 2,5 GHz Turbo Boost ile 3,1 GHz'e varan işlemci,
3 MB ön bellek, 2 çekirdek,
6 GB RAM, 750 GB HDD,
15.6" HD WLED Ekran,

gecegezen

Benim işlemci normal kullanımda 63 70 derecelerde dolaştığını düşünürsek normal İşlemciden işlemciye değişmekle birlikte çok fazla fark yok sınırı 80 100 derecelerde olmalı eğer yanlış bilmiyorsan birde bilgisayarlar artık islemcileri yakmıyorlar diye biliyorum fazla işlemci fazla ısınırsa zaten bilgisayar kendini resetliyor.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

siberoloji

bence normal ötesi.
soğuk bile denebilir.

osmanpavraz

onları biliyorum ama 50 derecelerin sonunda fan çalışmaya başladığı için sürekli fansesi duymam beni etkiliyor windowsta daha düşüktü değerlerim bide internetten video felan açtığında ısı değeri daha da yükseldiği içim film felan izlerken sürekli fan sesi duymam garipsetmekte beni işemci ısımın daha düşebileceğini düşünüyorum ben.

if

@osmanpavraz, sıcaklığı düşürmenin çeşitli yolları var. Forumda çokça konuştuğumuz bir mesele. Arama yaparak size uygun olan yöntemleri deneyebilirsiniz.

burak öztürk

Sıcaklığınızı düşürebilmek için Jupiter uygulamasını kullanabilirsiniz. Jupiter işlemci frekansını üzerinde belli ayarlamalar yaparak işlemcinin fazladan çalışmasını engeller.  Forumda arama yaparsanız bir çok kez karşılaşırsınız.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Haziran 2013 - 03:25:06

Sıcaklığınızı düşürebilmek için Jupiter uygulamasını kullanabilirsiniz. Jupiter işlemci frekansını üzerinde belli ayarlamalar yaparak işlemcinin fazladan çalışmasını engeller.  Forumda arama yaparsanız bir çok kez karşılaşırsınız.

osmanpavraz

jupiter kurulumunu yaptım sanırım çalışıp çalışmadığını görmek için çıktı alma şansımm varmı varsa kod nedir acaba. cünkü bana fark yok gibi geldi de... foorumdaki diğer konuları araştırdım gelneli ekran kartı driverinin olmaması yüzünden benim akran kartını Bumblebee ile kurdum.

if

@osmanpavraz, tekrarlıyorum, lütfen yazım kurallarına itimam gösterin.

Compiz canlandırmalarını kapatmayı deneyebilirsiniz.