[Çözüldü] Dizin görünümü ve DEL tuşuyla silememe

Başlatan grayloop, 31 Mayıs 2013 - 02:10:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

grayloop

Merhaba,
* Dizin görünümünde eskiden altta olan disk kullanımı bilgilerini 13.04 de bulamadım. Tercihler ayarlarında da yok. Bunu nasıl görebilirim?

* Bilgisayarımdaki dahili disklerden bir dosya silmem gerektiğinde DEL tuşu ile silme yapamıyorum, sağ tıklayıp "Sil" i seçmem gerekiyor. DEL tuşuyla silme yapabilmek için ne şekilde bir ayar yapmam gerekiyor?
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Disk kullanım bilgileri sanırım kaldırıldı yeni Nautilus sürümlerinde. Tek kaldırılan da o değil tabi.
"Del" tuşu ile hiç mi silemiyorsun yoksa çöpe mi gidiyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

grayloop

Alıntı yapılan: heartsmagic - 31 Mayıs 2013 - 10:21:41
Disk kullanım bilgileri sanırım kaldırıldı yeni Nautilus sürümlerinde. Tek kaldırılan da o değil tabi.
"Del" tuşu ile hiç mi silemiyorsun yoksa çöpe mi gidiyor?

Evet, bilgisayarımdaki diğer dahili NTFS disklerden DEL tuşu ile silemiyorum. Menü açıp oradan "Sil" tıklayarak silebiliyorum.

Diğer sorunu da PCManFM kullanarak çözdüm. Çünkü Nautilus un bu şekli ile dosya türlerine göre sıralama yaptığınızda dosya türlerine göre çok farklı bir şekilde sıralanıyor. Bu durum düzeltilemez mi?

Yeni Nautilus (aşağıdaki resim)

PCManFM eski Nautilus tarzında sıralama yapıyor. (aşağıdaki resim)

H. Yavuz

if

@gridongu, ilk ekran görüntüsünde bulunan A2 Uploader'dan PVR'ye kadar olan dizinler PCManFM'de nasıl sıralanıyor? En altta mı?

grayloop

Alıntı yapılan: if - 31 Mayıs 2013 - 18:16:25
@gridongu, ilk ekran görüntüsünde bulunan A2 Uploader'dan PVR'ye kadar olan dizinler PCManFM'de nasıl sıralanıyor? En altta mı?

Hayır, alttaki resimdeki gibi sıralanıyor, en üstte. Eski Nautilus da alttaki resimdeki gibi sıralıyordu. 13.04 den sonra değişti.
                                 H. Yavuz

if

@gridongu, üstteki görüntü Nautilus'a ait, alttaki Pcmanfm'e ait, değil mi? Nautilus'ta A2 Uploader'daan Ubuntu Paketler dizinine kadar bütün dizinler alfabetik olarak soralanmış ki olması gereken de bu değil mi? Fakat Pcmanfm'de A2 Uploader'dan PVR'ye kadar olan dizinler görünmüyor. Buna göre sorun Pcmanfm'de bana göre:)

grayloop

Alıntı yapılan: if - 31 Mayıs 2013 - 22:53:19
@gridongu, üstteki görüntü Nautilus'a ait, alttaki Pcmanfm'e ait, değil mi? Nautilus'ta A2 Uploader'daan Ubuntu Paketler dizinine kadar bütün dizinler alfabetik olarak soralanmış ki olması gereken de bu değil mi? Fakat Pcmanfm'de A2 Uploader'dan PVR'ye kadar olan dizinler görünmüyor. Buna göre sorun Pcmanfm'de bana göre:)

PCManFM resmi biraz kırpıldığı için öyle görünüyor, A2 ile başlayıp Ubuntu Paket dizinine kadar gidiyor, yani üst kısmı Nautilus'la aynı. Sorun dosya sıralamasında, dizin sıralamasında değil. Zaten Nautilus un dosya sıralamasının ilginç olduğunu göreceksiniz. Dosya türlerine göre sıralama işaretlenmiş olmasına rağmen *.zip ve *.rar dosyaları karışık. Eski Nautilus da PCManFM deki şekliyle görüntüleniyordu.

Bir de üst yolda klasörler görünüyordu ve <- veya -> işaretlerine basmadan rahatça hareket edebiliyorduk. Burada o da yok olmuş. Ayrıca, dosya kesip-kopyalayıp-yapıştırma işlemleri de değişmiş.

Bunların şu durumda çözülemeyeceğini varsayarak Nautilus eski sürüme nasıl dönebileceğimi yazarsanız sevinirim.
                                 H. Yavuz

if

grayloop

Alıntı yapılan: if - 01 Haziran 2013 - 00:00:43
http://www.webupd8.org/2013/04/get-nautilus-34-features-back-in-ubuntu.html

Gnome geliştiricilerinin bu özellikleri geri getirmeye niyeti yok.

Nautilus'la DEL tuşuyla NTFS dahili disklerimden dosya silemiyorum, sağ tık menü ile "Sil" yapmam gerekiyor. PCManFM ile DEL tuşu işliyor. Yine PCManFM ile dosya ve dizinler düzgün sıralanırken Nautilus'la düzgün sıralanmıyor. Tamam, Nautilus'un bu sürümünden vazgeçtim, eski sürümlerin bir deb paketini bulup yükleyebilir miyim? 13.04 ile sorun yaşanır mı?
                                 H. Yavuz

guopx

http://mirror.pnl.gov/ubuntu//pool/main/n/nautilus/nautilus_3.5.90.really.3.4.2-0ubuntu4_amd64.deb
http://mirror.pnl.gov/ubuntu//pool/main/n/nautilus/nautilus-data_3.5.90.really.3.4.2-0ubuntu4_all.deb
Bu iki paketi bir dizine indirin. Dizinde uçbirim açın sudo dpkg -i *.deb ile kurun ve yeniden başlatın eski sürüm yüklenmiş olacaktır.
Sorun olacağını sanmıyorum.
DEL tuşu ile silme sorunu da eski nautilus ile çözülecektir muhtemelen.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

if

@gridongu, verdiğim bağlantıda Nautilus 3.4 kurulumu anlatılmış.

grayloop

Alıntı yapılan: guopx - 01 Haziran 2013 - 00:31:21
http://mirror.pnl.gov/ubuntu//pool/main/n/nautilus/nautilus_3.5.90.really.3.4.2-0ubuntu4_amd64.deb
http://mirror.pnl.gov/ubuntu//pool/main/n/nautilus/nautilus-data_3.5.90.really.3.4.2-0ubuntu4_all.deb
Bu iki paketi bir dizine indirin. Dizinde uçbirim açın sudo dpkg -i *.deb ile kurun ve yeniden başlatın eski sürüm yüklenmiş olacaktır.
Sorun olacağını sanmıyorum.
DEL tuşu ile silme sorunu da eski nautilus ile çözülecektir muhtemelen.

Teşekkür ederim, bu şekilde Nautilus'u eski kullanışlı haline getirdim. Tek uygulanamayan şey üst çubukta klasörler arasında gezinme imkanının olmaması.

Son şekli aşağıda. Dosya sıralaması da düzgün şekilde olmuş. Ayrıca DEL tuşuyla silme de gerçekleştiriliyor. İnşaallah Caconical ekibi bu konuda ısrar etmez.

H. Yavuz

guopx

@gridongu 
gsettings set org.gnome.nautilus.preferences always-use-location-entry false
komutuyla üst çubukta klasörler arasında gezinme'nin geri gelmesi lazım.

grayloop

Alıntı yapılan: guopx - 01 Haziran 2013 - 12:23:14
@gridongu 
gsettings set org.gnome.nautilus.preferences always-use-location-entry false
komutuyla üst çubukta klasörler arasında gezinme'nin geri gelmesi lazım.

Teşekkür ederim, işe yaradı. En sevdiğim F3 ile yeni Extra Panel özelliği de eski Nauilus'la geri gelmiş oldu.

NOT: bu şekilde değiştirenler için ekleyeyim, hemen bir Nautilus güncelleştirmesi geliyor. Kanmayın. :)
                                 H. Yavuz

guopx

Güncelleme gelmemesi için synaptic'i açıp kurduğunuz 2 nautilus paketini seçip üst menüden Paket > Sürümü kilitle demeniz yeterli.

grayloop

Alıntı yapılan: guopx - 01 Haziran 2013 - 13:05:23
Güncelleme gelmemesi için synaptic'i açıp kurduğunuz 2 nautilus paketini seçip üst menüden Paket > Sürümü kilitle demeniz yeterli.

Teşekkür ederim.
Çözüldü + (plus)  gibi bir seçenek olsaydı keşke. :)
                                 H. Yavuz

if

Alıntı Yapİnşaallah Caconical ekibi bu konuda ısrar etmez.

Canonical'ın elinde olan bir durum değil bu. Nautilus Gnome geliştiricileri tarafından geliştiriliyor ve hangi özelliklerin bulunup bulunmayacağına onlar karar veriyor. Bir şikayetiniz varsa Gnome geliştiricilerine iletin.