Ubuntu'da Masaüstü Sorunu

Başlatan simiec, 30 Mayıs 2013 - 07:53:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

simiec

Merhabalar, öncelikle ubuntu'da gerçekten yeni olduğumu belirtmek isterim. 2-3 saat boyunca inceleyebildim sadece ve yinede buna rağmen ubuntu'yu bozmayı başardım sanırım  :-[
    Sorun: şifremi girerek Ubuntu'yu başlatıyorum lakin ardından sadece masaüstü gözüküyor ve sağ tuşa basabiliyorum. Oradan yeni klasör de oluşturabiliyorum ama yapabildiklerim bu kadar sadece. CTRL + ALT + T 'de işe yaramıyor, soldaki ve üstteki menülerde yok.

Peki nasıl başardım: Compiz'in kontrol panelini bulamadım bu yüzden de olmadığını düşündüm ve yüklemeye karar verdim. Sonra da yabancı bir arkadaşın verdiği komutları girdim. İlk olarak "unity --reset" komudunu girdim ve komut daha tamamlanmadan işlemi durdurdu daha doğrusu dondu. Bende ikinci bir terminal (isminin bu olduğundan tam emin değilim ama olsun) açtım ve ona da "reboot" komutunu girdim. Ne var ki yetkimin olmadığını söyledi. Bu yüzden ilk komutu yapmam gerektiğini düşündüm. Yetki sorunu herhalde ilk komuttan kaynaklıdır diye düşündüm ve ilk açtığım terminali (yani "unity --reset" komutunu girdiğim terminali) kapatıp yeni bir terminal açtım ve yine aynı kodu girdim ve yine olmadı. Bundan sonra Ctrl + Alt + F1 ile komut ekranına geçtim ve oraya aynı komutu yazdım bu sefer bilgisayar daha bir garip davranmaya başladı.. Sonra işlemi yaparken donduğunu düşünüp Ctrl + Alt + F7 ile masaüstüne geri dönmek istedim ne de olsa o altta o işlemi yapar diye düşündüm lakin masaüstüne döndüğümde ekran karışmaya başladı ortada beyaz bir ışık iki yanına da mor ışıklar belirdi (kısaca ekran öldü sanırım orada  :o ) Ondan sonra Ctrl + Alt + F1,F2,F3... hepsini denedim ama hiçbirine gitmedi yani bilgisayar kitlendi.. Sonrada pc'yi yeniden başlattım ama yeniden giriş yaptığımda daha demin bahsettiğim sorunla karşı karşıya kaldım..

heartsmagic

Ubuntu sürümün nedir? Yeni sürümlerde artık unity --reset kullanılmıyor, fakat kullanılmasa bile bu şekilde Unity'yi bozması da normal değil. Hani en fazla bir sonraki oturum başlangıcında kendisine gelmesi lazım. Önce bir Ubuntu sürümünü öğrenelim, eğer yeni sürümlerden biriyse olması gerektiği şekilde sıfırlatırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

simiec

Ubuntu sürümüm 12.04 :) teşekkür ederim yardımcı olduğun için :)

decent

@simiec,
Aşağıdaki adımları sırayla uygulayın:

Masaüstü sağ tık > dizin oluştur >

Oluşturulan yeni dizin üzerinden /usr/share/applications dizinine erişerek UÇBİRİM uygulamasını çalıştırın.

Uçbirimden compizconfig-settings-manager paketini yükleyin:

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

/usr/share/applications dizininde oluşan Compiz simgesine tıklayıp az önce yüklediğimiz Compiz Ayar Yöneticisini çalıştırın.

Resimlerdeki sırayı takip edip Unity' i etkinleştirin.

RESİM 1 : Ubuntu Unity Plugin simgesine tıklayın.

RESİM 2 : Sol taraftaki "Use This Plugin" "Enable Ubuntu Unity Plugin" seçeneğini etkin duruma getirin..

Uçbirimden alternatif yol:

sudo apt-get install dconf-editor
dconf reset -f /org/compiz/
sudo reboot

simiec

"E: "programın adı" paketi konumlandırılamıyor" hatası alıyorum..  :( sudo apt-get install compizconfig-setting-manager ve sudo apt-get install dconf-editor 
Daha ilk işlemde takılıp kalınca gerisini de yapamıyorum o yüzden sorun çözülmüyor :(

decent

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

komutlarını uyguladıktan sonra devam et ve lütfen komutları ve çıktılarını buraya tam olarak geç.

1910

@simiec, komutu eksik girdiğiniz görülüyor. @decent'ın, önerdiği kodları kopyalayarak almayı deneyin.