[Çözüldü] Chrome root kullanıcısı ile açılmıyor

Başlatan Bora_, 27 Mayıs 2013 - 23:57:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bora_

Merhabalar,

Chromı indirdim dpkg ile kurdum. can not be root hatası aldım. /usr/bin/chromium-browser 'da ilgili yeri düzeltim.

Ancak chrome hiç açılmıyor da, hata da vermiyor. Yani hiç çalışmıyor galiba. System Monitor'u açtım orda da görünmüyor.

siberoloji

Chrome ile Chromium farklı programlardır.
Chrome indirdiğindin klasörün içinde
sudo dpkg -i google_chrome_stable_i86.deb
komutu ile kurmayı denediniz mi?
Not: üst taraftaki dosya adı ve uzantısına sizdeki dosya bilgilerini yazınız.

Bora_

daha öncede bu komutla kurmuştum.

dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb

dpkg -l | grep chrom

sistemde böyle görünüyor.

ii  google-chrome-stable                 27.0.1453.93-r200836                              The web browser from Google

siberoloji

sizin bilgisayar 64 bit ise problem yok gibi.
sudo apt-get -f install komutu ile bağımlılıkları kontrol edebilirsiniz. şimdilik aklıma başka bir şey gelmiyor.

Bora_

Alıntı Yap
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  libecryptfs0 libdmraid1.0.0.rc16 libdebconfclient0 ecryptfs-utils cryptsetup
  rdate bogl-bterm libdebian-installer4 reiserfsprogs dmraid python-pyicu
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

Böyle bir çıktı aldım. Herhangi bir sorun yok sanırım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mayıs 2013 - 00:49:13

Ayrıca ilk mesajındaki chromium farklı chrome farklı demeni şimdi anladım. Ben oraya yanlışlıkla chromium yazmışım.
Normalde düzeltilmesi gerekip düzelttiğimde daha önceden hatasız olarak kullandığım dosya /usr/bin/google-chrome

Ancak chrome'ı kaldırıp geri yükleyince de bu sefer orayı düzeltmeme rağmen "Can not be as Root" hatasını almaya devam ediyorum şimdide.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mayıs 2013 - 03:34:13

Sonunda hallettim, şimdi chrome kullanabiliyorum :)

1) which veya whereis komutlarıyla Chrome programının tam yolu belirlenmelidir.

# which chrome
/opt/google/chrome/chrome

Ancak burda şöyle birşeyle karşılaştım. which komutunu kullandım tam yol ne diye.
"Chrome : " diye bir çıktı aldım. Yani yolu belirtmedi bana. bende 2. satırdaki tam yolun doğru olduğunu varsayarak devam ettim.

2) hexedit  komutu ile yolu bulunan Chrome binary dosyası açılmalıdır.
# hexedit /opt/google/chrome/chrome

3) hexedit ile açılan dosya içerisinde değişiklik yapabilmek için önce <tab> tuşuna basılmalı, ardından <ctrl+s> tuş kombinasyonu ile arama moduna geçilmelidir. Aranacak söz dizisi olarak geteuid belirtilmeli ve bulunan bu değer getppid olarak değiştirilmelidir.

4) Son olarak <ctrl+X> tuş kombinasyonu ile gerekli değişikliklerin gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır.

bunları uygulayınca sorun halloldu.

Not: Başka bir siteden alıntıdır.

heartsmagic

Alıntılanan sitenin bağlantısının geçilmesinde bir sıkıntı yok bu forumda, verebilirsin doğrudan. Başlıkları biraz daha özenli kullanırsak seviniriz ama. Örneğin bu başlıktaki sorun Chrome'un açılmaması değil, root oturumunda açılmaması. Kullanılan dağıtım da muhtemelen Backtrack'tir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.