Ubuntu 12.04 - Bilgisayarımda anlayamadım bir sıkıntı var galiba?

Başlatan mücahit, 22 Mayıs 2013 - 15:34:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mücahit

Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda anlayamadığım bir sıkıntı var. Önceden bluetooth ile dosyaları görüntüle dediğimde normal olarak çalışıyor telefonuma dosya filan atabiliyordum şimdi dosyayı sürükleyip bıraktığımda dizinler birden kayboluyor masa üstüm boş olarak gözüküyor. Rhythmbox ile bişeyler filan yaparken birden program kendiliğinden kapanıyor. Clementine programı çalıştır dediğimde ilk zamanlar sorunsuz bir şekilde açılıyordu. Şimdi tıklıyorum ardan normalden fazla bir zaman geçiyor açılıyor. Bilgisayarı kapatmak istediğimde çalışan bir programın olduğunu söylüyor programın ne olduğunu göstermiyor. Birde gnome 3 yükledim iyi güzel ama beni biraz engelliyor gibi geldi gnome 3 tamamen kaldırmak istiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

gufabe

Bir virüs taraması yaparak başlamalı sanırım. Clam Tk işimizi görür.

sudo apt-get install clamav clamav-base clamav-freshclam libclamav6 clamtk

Eğer varsa karantinaya alınan dizinleri bilmemiz de iyi olurdu. 

myduroc

Yaşanan sorunu virüs taramasıyla halledebileceğimizi sanmıyorum sonucta clam av linuxun yanında kurulu olan windowsun virüslerini temizler.Linux temelinde virüs sisteme zarar veremez.Son zamanlarda kurduğunuz program veya program eklentilerinden sorun kaynaklı olabilir.

Gnome 3 ü kaldırmak için alttaki bağlantıdan yardım alabilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=27479.0

ekremsenturk

mücahit

Biraz geç oldu ama 12.04 sürümünü kaldırdım 13.04 yükledim şuan çok aşırı derecede bir sıkıntı göremedim ama şu rhythmbox gözümden düşüyor bilmiyorum sorun bendemi anlamıyorum afedersiniz ama salaklaştı gibi geliyor radyo kanallarımı yüklüyorum silmek istediğimde ise 3 tane siliyorum 4. silerken kendi kendine kapanıyor. bu sadece benim yüklediğim radyo kanalları değil kendinde olan kanalları silmeye kalktığımda yine kendi kendine kapanıyor bu sorun 12.04'tede vardı. bi çaresi varsa çözelim bişey yaparken kapanınca sinirim bozuluyor.

mücahit

decent

Peki Rhythmbox dışında Ubuntu 13.04 üzerinde bir sıkıntı var mı ?

Çünkü sistem genelinde bir sıkıntı varsa Rhythmbox' tan önce o sıkıntıyı çözmemiz gerekecek.

Konuyu açalım:
* Clementine, Audacious gibi diğer çokluortam oynatıcılar ile bir sorun var mı?
* Diğer uygulamalarda kapanma, yanıt vermeme/donma vb. sorunlar var mı ?
* Donanımsal bir sorun veya sürücü yükleme sorunları ile ilgisi olabilir mi ?

mücahit

- Ubuntu 13.04'nin .iso dosyasının md5 kontrol ederek düzgün yükledim.
- Güncellemeleri yükledim.
- Ekran kartı driveri açık kaynak kullanıyorum. Sistem kurarken otamatik yükledi.
mucahit@mb-compaq:~$ glxinfo|grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD RS880
    GL_NV_conditional_render, GL_AMD_conservative_depth,

Rhythmbox bu sorunu 12.04'te de yapıyordu. Fazla aldırmıyordum onun yerine clementine yükledim ilk zamanlar güzeldi sonradan normalden fazla geç açılmaya başladı. 12.04 kurlumunuda düzgün yapmıştım.

guopx

Clementine'i başlangıç uygulamalarına eklemenizi tavsiye ederim. Sistem açılırken açılıp arada kaynar, unity panelde yerini alır ve açılış hızı sorunuyla uğraşmazsınız.
Ayrıca denemek için ev dizininde .config/Clementine dizinini silin açılış hızında hızlanma oluyor mu ?
(gerçi bu bir çözüm değil tüm clementine ayarlarınız sıfırlanacaktır)
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

mücahit

şuan clementine yüklü değil 12.04'te iken yavaşlama sorunu yapıyordu. şimdi rhythmbox'un kendi kendine kapanmasının nedeni nedir onu bulmak istiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Mayıs 2013 - 13:48:27

terminalden rhythmbox açmayı denedim şöyle bir çıktı verdi(rhythmbox açıldı radyoyu kaldırırken tekrar kapandı);
mucahit@mb-compaq:~$ rhythmbox

(rhythmbox:7740): Rhythmbox-WARNING **: Could not open device /dev/radio0
**
RhythmDB:ERROR:rhythmdb-property-model.c:379:rhythmdb_property_model_set_query_model_internal: assertion failed: (rhythmdb_property_model_iter_n_children (GTK_TREE_MODEL (model), NULL) == 1)
Unable to open ~/.mtpz-data for reading, MTPZ disabled.Aborted (core dumped)

gufabe

Eski kütüphaneleri, ayarları varsa eklentileri silerek çözüme gidenler olmuş. Bunlardan birine ait bağlantı aşağıda... Yazılımı tamamen kaldırıp yeniden kurmak da bir çözüm olabilir.

http://askubuntu.com/questions/252713/rhythmbox-crashing-on-startup-due-to-segmentation-fault

cemkaan

Buna benzer bir şeyle Ubuntu 10.4 kullandığım laptop ta karşılaşmıştım. Programlar kapanıyor panel simgeleri kayboluyor ve bilgisayar donuyordu. Sabit diskte ki bozuk alanları (bad sector) keşfedince sorunu da anlamış oldum tabi..

D@bbe

Alıntı yapılan: gufabe - 23 Mayıs 2013 - 10:17:37
Bir virüs taraması yaparak başlamalı sanırım. Clam Tk işimizi görür.

sudo apt-get install clamav clamav-base clamav-freshclam libclamav6 clamtk

Eğer varsa karantinaya alınan dizinleri bilmemiz de iyi olurdu.
virüs olayı değil... sorun başka...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙