Thunderbird de Gereksiz kutusu

Başlatan kaosfeyk, 22 Mayıs 2013 - 11:24:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaosfeyk

Merhabalar Thunderbird de gereksiz kutusunun görünmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Gelen ve Çöp kutusu görünüyor sadece
bir işi yapan bir insan varsa ve o iş doğaya aykırı değilse o işi sende yapabilirsin.

heartsmagic

Şu an tam hatırlamıyorum ama hesap ayarlarında bir yerlerde gösterilecek dizinleri seçebiliyorduk. Orada işaretlenmemiş olabilir mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

guopx

Gmail kullanıyorsanız zaten tüm klasörler otomatik olarak gösterilir ama eğer hotmail kullanıyorsanız gereksiz kutusunu gösteremezsiniz. Ya da en azından ben gösteremedim :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37979.0
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

kaosfeyk

Hotmail kullanıyorum teşekkürler verdiğiniz bilgi için.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Mayıs 2013 - 19:23:36

@heartsmagic hesap ayarlarında bulunmuyor gereksiz dizini.
bir işi yapan bir insan varsa ve o iş doğaya aykırı değilse o işi sende yapabilirsin.

siberoloji

Görünüm -- Klasörler -- Hepsi seçeneği tüm hesapların dizinlerini gösterir diye biliyorum.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

guopx

@korucu77
Çok ilginç Hotmail hesabınızda junk klasörü gösteriliyor. Bunu için özel bir şey yaptınız mı? Hangi thunderbird sürümünü kullanıyorsunuz?
Görünüm -- Klasörler -- Hepsi bende de işaretli fakat junk klasörü yok  ???

kaosfeyk

Görünümde klasörler değil diziler var ordada tümü işaretli.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Mayıs 2013 - 20:30:16

spam taslak önemli giden kutusu önemsiz hiçbiri yok bende sadece gelen ve çöp var

guopx

Thunderbird'ü açın Düzenle > Hesap ayarları
E-mail adresinizden "Gereksiz posta ayarları" bölümünü seçin. Altta Destination and Retention altında "Yeni gereksiz iletileri buraya taşı" seçeneğine tik koyun.
Hotmail için gereksiz klasörü gelecektir ama çalışıyor mu bilmiyorum. Ben yaptım normalde hotmail gereksiz klasörümde 160'tan fazla gereksiz mail olmasına rağmen (web arayüzünden baktım) Gereksiz iletileri indirmedi. Belki yeni gelenleri indiriyordur biraz denemek lazım.

kaosfeyk

Gereksiz klasörü yerel dizinlere eklendi şu anda  peki diğer dizinler nasıl oluyor yani giden kutusu taslaklar gibi.

guopx

Onlar bir ileti gönderdiğiniz zaman ve taslak olarak kaydettiğiniz zaman otomatik olarak oluşturulur.

kaosfeyk

anladım konuyu şimdilik bekletelim eğer yeni gelenlerin gereksize düştüğünü görürsek çözüldü ibaresini ekleriz.

siberoloji

Thunderbird 17.0.6 İngilizce kullanıyorum.
Gereksiz (Junk) klasörü görünmesi için özel bir şey yapmadım ancak şöyle ifade edebilirim ki;
1. Bir posta, Hotmail sisteminizde (uzaktaki sistemde) gereksiz klasörünüze konulursa, bu postalar bilgisayarınıza indirilmez. (Hotmail POP sistemini kullandığından dolayı)
2. Bir posta normal işaretli olarak geldi, bilgisayarınıza indirildi ancak siz bunun gereksiz olduğuna karar verdiniz. O zaman, Thunderbird programındaki "Gereksiz Olarak İşaretle" seçeneğini tıkladığınız takdirde; işte sizin görmek istediğiniz Bilgisayarınızdaki gereksiz klasörüne o zaman taşınır. (Hotmail POP kullandığı için uzaktaki sistemin bundan haberi olmaz. Ayrıca uzaktaki sisteme de girip bu postanın gereksiz olduğunu söylemeniz gerekir.)
3. Gmail IMAP olarak adlandırılan çift yönlü bir protokol kullanır ve bu türlü bir karışıklık yaşanmaz. Uzaktaki sisteme gelen normal ve gereksiz postaların tamamı aynı anda bilgisayara ulaştırılır ve sizin bilgisayarda verdiğiniz kararlar da Uzaktaki sisteme anında etki eder.

SONUÇ: Hotmail Uzak Sistemdeki gereksiz postalarınızın Bilgisayarınızdaki Gereksiz klasörüne gelmesini istiyorsanız Uzaktaki postaları "Gereksiz Değil"  ::) olarak işaretlemelisiniz ki bu da anlamsızdır. O sebeple, ayda bir defa da olsa Hotmail uzak sisteme girip (Web üzerinden) Klasörlerinizi kontrol etmelisiniz.

guopx

@korucu77 haklı Doğrudan erişim mümkün değil ama ben şöyle bir yol buldum iş görüyor http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39266.msg468601#msg468601

if

kaosfeyk

@if yeni gelen mailler gereksize düşmüyor .

if

Güncel bir çözüm bulamadım. Sorunun kaynağı Hotmail olunca elden pek bir şey gelmiyor.