Ubuntu 12.04 açılmıyor!

Başlatan cokomoko, 18 Mayıs 2013 - 04:15:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomoko

Bugün  ubuntuyu açtım ancak plymouth temasından sonra bir yerde takılıyor daha ileri gitmiyor.Umarım ubuntuma kavuşurum zira kendime göre bayağı bir konfigürasyon yapmıştım.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

decent

Takılı durumda USB bellek, harici disk vs. ne varsa çıkartın.
Sistemi yeniden başlatın ve kurtarma kipi ile açın.

Açılır ise aşağıdaki komutları yürütüp çıktılarını aktarın:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get -f install

cokomoko

Kurtarma kipiyle açtım fakat yine aynı ekran geliyor.Verdiğim komutları yürütmüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Mayıs 2013 - 02:01:33

Başka önerisi olan yok mu?
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

decent

Aşağıda bağlantıda olduğu gibi devam edebiliyor musun ?

http://www.psychocats.net/ubuntu/resetpassword

Şifre kurtarma kısmı bu konudaki ilgi alanımız değil, Sadece nereye kadar gidebildğimizi öğrenmek istiyorum.

cokomoko

Decent bende recovery moda girince verdiğin bağlantıdaki gibi recovery menü gelmiyor, gönderdiğim ilk iletideki resim gibi konsola düşüyorum ve hiçbir komutu kabul etmiyor.

siberoloji

Bence
Live Cd veya USB ile bilgisayarı açmalısınız ve Boot Repair programı ile bir tamirat yapmalısınız.
(Tavsiye edilen ayarlarla- Recommended Settings)

guopx

Grub ekranında e 'ye basıp çekirdek parametresini silip dener misiniz? mesela "quiet splash" ise bu bölümü silin F10 yapıp boot edin.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

cokomoko

Alıntı YapBence
Live Cd veya USB ile bilgisayarı açmalısınız ve Boot Repair programı ile bir tamirat yapmalısınız.
(Tavsiye edilen ayarlarla- Recommended Settings)
Live ile olmuyor hata veriyor, açılışta şöyle bir hata veriyor, galiba sda5(bende ubuntunun olduğu bölüm)te sorun var.

siberoloji

bilgisayarınızda yüklü windows var mı?
oradan chkdsk /r komutu ile tarama yapmanız gerektiğini söylüyor.

cokomoko

var ama cmd.exeden chdsk /r komutunu verince yanıt vermiyor.
tamam chkdsk /r komutunuu verdim bakalım ne olacak bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Mayıs 2013 - 21:06:57

chkdsk /r komutunu verdim ama live cd ile açınca yine aynı hatayı veriyor.

siberoloji

chkdsk /r komutunu çalıştırın. İşlem bitince bilgisayarı kapatıp tekrar açıyoruz ve yine windowsa giriyoruz ve chkdsk /r komutunu bir daha veriyoruz.
tekrar bilgisayarı kapatıyoruz ve live cd ile bilgisayarı açıyoruz. Ya da açmamız lazım. Live Cd ile açılmıyorsa nasıl olur? O zaman istesek de ubuntuyu tekrar kuramayız demektir. Bir yanlışlık var. Live cd ile açılıyor olmalı. Belki de bilgisayar Boot ayarlarında Boot Priority seçeneğinde CD seçeneğini öne almak gerekli.

cokomoko

cd yi boottan öne alayım bi de öyle deneyelim..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Mayıs 2013 - 22:12:05

Su an Kali Linux dan boot edebildim ancak gparted sda5 icin soyle bir hata veriyor

decent

Bu hata nasıl oluştu ?
Öncesinde neler yaptığını, eklediğini/düzenlediğini hatırlıyor musun ?

EK: Ubuntu bölümünde kurtaracağın şeyler varsa aldıktan sonra bölümü repair/tamir yolunu seçebilirsin.

cokomoko

galiba ubuntu ya ayirdigim bolumu kucultmustum
ubuntu ya ait bolume giremiyorum mount etmiyor hicbir bolumu

heartsmagic

Alıntı yapılan: cokomoko - 19 Mayıs 2013 - 22:21:38
galiba ubuntu ya ayirdigim bolumu kucultmustum
ubuntu ya ait bolume giremiyorum mount etmiyor hicbir bolumu

Bu başlığın ilk iletisinde verilmesi gereke bir bilgi, aksi takdirde insanlar seni sürekli yanlış yönlendirirler, daha da önemlisi hem sen hem onlar vakit kaybetmiş olurlar. Eğer Ubuntu kurulu bölümü küçülttüysen UUID değişmiş olabilir, buna göre /etc/fstab ve /boot/grub/grub.cfg dosyanda düzenleme yapman gerekebilir. Canlı CD ile sistemi açar gerekli bilgileri buraya geçersen yardımcı olmaya çalışırız sana. Fakat lütfen sorununa ait her ayrıntıyı buraya aktar.

Ayrıca, CD'den veya USB'den açıyorsan bir dağıtımı o hatayı almaman lazım zira onların senin diskinle işleri olmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cokomoko

Ubuntu'nun kurulu olduğu bölüme bir türlü giremedim, superblok falan oluştu diye hata veriyordu.Ne yazık ki bu sorunu çözemedim ve remastersys ile aldığım yedeği geri yükledim yaklaşık 2 ay öncesine geri döndüm.Onun için konu kilitlenebilir.Herkese yardımlarından ötürü teşekkürler .

heartsmagic

Konu zaten kapatılmıştı, etiketi kaldırdım yeniden kurulum yapıldığı için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.