[Çözüldü] Unity Sol Panel gizlendiği yerden çıkmıyor

Başlatan Teslament, 14 Mayıs 2013 - 00:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Teslament

Tüm Ayarlar>Görünüm>Davranış menüsünden başlatıcıyı otomatik gizle seçeneğini aktif hale getirdim.

Ortaya çıkış konumu olarak Sol yan seçeneğini işaretledim ve ortaya çıkış hassasiyetini artırdım.

Fakat buna rağmen özellikle internetten film izledikten sonra veya sistem bir süre bekledikten sonra fare ile ne kadar çabalasam da sol panel açılmıyor, ortaya çıkmıyor. Şimdilik oturumu kapatıp açarak işi çözüyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem :

Ubuntu 13.04 32 bit
Amd phenom 955 işlemci
Ati 4250 anakartla bütünleşik ekran kartı
4 gb ram

siberoloji

Alıntı YapAyarlar>Görünüm>Davranış menüsünden başlatıcıyı otomatik gizle seçeneğini aktif hale getirdim

Bu ayarı iptal etmeyi denediniz mi?
Ettiğiniz halde mi saklandığı yerden çıkmıyor?

Teslament

Alıntı yapılan: korucu77 - 14 Mayıs 2013 - 00:53:09
Alıntı YapAyarlar>Görünüm>Davranış menüsünden başlatıcıyı otomatik gizle seçeneğini aktif hale getirdim

Bu ayarı iptal etmeyi denediniz mi?
Ettiğiniz halde mi saklandığı yerden çıkmıyor?

Hocam o hale getirince zaten bir daha gizlenmiyor. :) Ben gizlenmiş halinden bahsediyorum. Yani gizlenip ortaya çıkmasını istiyorum. Yoksa o seçeneği pasif hale getirince tabi ki gizlendiği yerden çıkıyor.

siberoloji

Sanırım hassasiyeti, varsayılan ayarda bırakmalısınız ayrıca
fare işaretçisini Sol kenara dayayıp bir miktar yukarı aşağı yapın. Mutlaka çıkıyor olduğu yerden.
Olmadı klavyede windowsa benzer tuşa basabilirsiniz.

Teslament

Alıntı yapılan: korucu77 - 14 Mayıs 2013 - 01:02:08
Sanırım hassasiyeti, varsayılan ayarda bırakmalısınız ayrıca
fare işaretçisini Sol kenara dayayıp bir miktar yukarı aşağı yapın. Mutlaka çıkıyor olduğu yerden.
Olmadı klavyede windowsa benzer tuşa basabilirsiniz.

Hocam çok denedim olmuyor fakat son cümleniz işe yaradı. Fakat bunun bir çözümü yokmu merak ediyorum.

siberoloji

maalesef yok.
fareyi yumuşakca götürürseniz kenara olmuyor.
sert, kararlı götürür ve az yukarı aşağı hareket ettirirseniz oluyor.

Ben artık kendimde buldum problemi. Elimin ayarı yok dedim :)

Teslament

Alıntı yapılan: korucu77 - 14 Mayıs 2013 - 01:16:18
maalesef yok.
fareyi yumuşakca götürürseniz kenara olmuyor.
sert, kararlı götürür ve az yukarı aşağı hareket ettirirseniz oluyor.

Ben artık kendimde buldum problemi. Elimin ayarı yok dedim :)

Neyse çözüm bulduk en azından :) Yardımın için teşekkür ederim :) Forum da pek kalabalıkmış. Sokakta sorsan %90 ı linux kullanıyom der.

siberoloji

Burası hem kalabalık hem de sessiz bir yer.
Boş konuşmazlar pek.
İyi geceler.

guopx

CCSM'den ayarı yapılıyordu bunun.
Ccsm'yi açın Ubuntu Unity Plugin > Launcher sekmesi'ne gelin
Launcher Reveal Pressure değerini en küçüğe ayarlayın
Launcher Reveal Edge Responsiveness değerini de en büyüğe. 12.04'te experimental sekmesinde bu ayarlar iş görüyordu 13.04'te de çalışması lazım tabi daha genel bir sorun yoksa.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

sem

Ben de  süper tuşuna basarak (diğer sistemlerde Windows tuşu olarak tabir edilen tuş) giderebiliyorum sorunu. Launchpad'de bir bug açılmıştı konu ile ilgili. İlgili sayfayı bulabilirsek bug'a bilgidirim düşülebilir donanımlarla ilgili olarak.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

guopx

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/1155561
Hata kaydı bu galiba. Hassaslık ayarıyla değil unity kaynaklı bir soruna benziyor.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

sem

Evet dediğiniz gibi hata hassasık ile ilgili bir durum değil, bildiğim kadarı ile yan panel ile yani Unity ile ilgili bir sorun. Forumda da mutlaka bahsi geçmiştir sanıyorum çünkü bu sorun 13.04 ile gelmedi aslında öncesinde de mevcuttu. Hata kaydı bu olmalı, teşekkürler.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

burk

İlgili kullanıcı Launchpad hesabı açar veya kullanırsa hata geri dönüşü için iletiyi burada hazırlayabiliriz.

Mevcut soruna rağmen dolaylı bir çözüm bulunmuş, unutmadan başlığı etiketleyelim; cozuldukonusu

heartsmagic

Sorun herkeste yok sanırım zira ben bir süredir ek bir şey yapmadan istediğim hassasiyette kullanıyor gibiyim Unity'yi. Hata kaydı takip edilebilir. Esasında çözüm dolaylı yoldan bir çözüm fakat etiketleme yapıldığı (istendiği) için kapatalım konumuzu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.