Windows Manager veya Desktop Envirioments Nasıl calısır ve geliştirilir

Başlatan SerkanK, 11 Mayıs 2013 - 20:53:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SerkanK

GNOME veya KDE gibi masaüstü ortamlarının nasıl calıstıgını merak ediyorum arada fırsat buldukca arastırıyorum ama aradıgımı bulamadım tam olarak.
Mesela ubuntuyu actıgımda login ekranında GNOME , KDE , UNITY yazan yerde benim yazdıgım Masaustu ortamını sectigimde Bos bir ekranda LOGOUT butonu gibi .. cok basit  bir şey

Googleda bu konuyu araştırıyorum ama somut * bir şey bulamadım

okudugum bilgilerden GNOME  X11 temeli uzerine yapılmıs oldugunu gordum

X11 ile ilgili Bazı ornekleri inceledim fakat bu ornekler sadece pencere olusturma , buton olusturma ile ilgili..
Masausutu ortamı ile alakalı * bir şey bulamadım

Bu konuda bilgili arkadasların "Masaustu ortamı nasıl yapılır"  hakkında bir yazı ,  bilgi , örnek , vb ... vermelerini umuyorum...

SerkanK

Login Kısmında Programın ismini yazdırdım . buradan secip Login oldugumda  ;
GDM Programı calıstırmıyor.
LightDM de  Programım calısıyor .

internetten X11 ornegi bulup denedim. bir pencere ve icine button ekledim
ButtonPress olayına
execl("/usr/bin/gedit", "/usr/bin/gedit", (char *) 0);
kodunu yazdım
Fakat butona bastıgımda gedit yeni bir pencerede acılmıyor.  sanki benim olusturdugum programın penceresinin yerine geciyor. Benim pencere kayboluyor
gediti kapattıgımda ise benim programımda kapanıyor.

Acaba bir fikir vericek yokmu ??

cagriemer

Ne yapmak istediginiz, ne yaptiginiz gercekten anlasilmiyor. Biraz daha aciklayici sekilde yazabilirseniz, hatta ekran goruntusu ile destekleyebilirsiniz anlayan birileri yardimci olacaktir.

SerkanK

cagriemer

ekran goruntusu koyamıyorum cunku Login ekranından sonra Acılan masa ustunde hic birşey yok..

Daha ilk aşamalarda oldugumdan Bos bir pencere .. Masa ustunde hicbir işlem yapılamıyor.
Masaustune ikonları , Topbar , Launcher gibi şeyleri kendim olusturmam lazım..

aslında bir önceki mesajda sordugum soru biraz Programlama ile alakalıydı. ama o sorunun nedenini anladım.
Su an X11 ile  ikonları Masa ustunde nasıl gosteririm onun uzerinde ugrasıyorum..