Debian 7 Wheezy Kablosuz Ağ

Başlatan özgürubuntu, 10 Mayıs 2013 - 20:43:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

BU forum sayfasında böyle bir başlık açılmış ancak arkadaş sorunun kendi kendine hallolduğunu söylemiş. Sorunum şu Debian 7 Wheezy indirdim, DVD'ye yazdım ancak kurulum ekranından Ağ kurulamadı, muhtemelen tanımadı. Bir şekilde atlayarak geçtim. Sistemi Debian'dan açtığımda, kablosuz ağ çalışmıyor. "Eksik Firmware" yazısı çıkıyor. Bu sorunu nasıl aşarım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Mayıs 2013 - 20:51:52

Ubuntu üzerinden lsusb çıktım ;
ozgur@ozgur:~$ lsusb
Bus 001 Device 003: ID 04f2:b013 Chicony Electronics Co., Ltd USB 2.0 Camera
Bus 004 Device 002: ID 08ff:2580 AuthenTec, Inc. AES2501 Fingerprint Sensor
Bus 006 Device 002: ID 0a5c:2101 Broadcom Corp. BCM2045 Bluetooth
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Kablosuz cihaz galiba Broadcom ?

nikbinliknet

Merbaha,

Debian'ın bir önceki sürümünde sorunu burdan çözmüştüm:

http://wiki.debian.org/wl#Squeeze

Debian hâlâ kurulumdan sonra Broadcom sürücülerini tanımıyor ya da sürücüler sağlıklı çalışmıyor ilk başta. Geçmiş sürümlerde de bu sorunu yaşamıştım.
Verdiğim *bağlantıda Debian 7.0 "Wheezy" içinde sürücüyü tanıtma yöntemini eklemişler.

Bende Squeeze ve Weezy için yazılar yönlerdirmeler çalıştı.

Umarım işe yarar.
İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2

özgürubuntu

@nickbinliknet bahsettiginiz wiki sayfasina goz attim ;
Debian 7.0 "Wheezy"
Add a "non-free" component to /etc/apt/sources.list, for example:
# Debian 7.0 "Wheezy"
deb http://http.debian.net/debian/ wheezy main contrib non-free
Update the list of available packages. Install the relevant linux-headers and broadcom-sta-dkms packages:
# apt-get update
# apt-get install linux-headers-$(uname -r|sed 's,[^-]*-[^-]*-,,') broadcom-sta-dkms
This will also install the recommended wireless-tools package. DKMS will build the wl module for your system.
Unload conflicting modules:
# modprobe -r b44 b43 b43legacy ssb brcmsmac
Load the wl module:
# modprobe wl

İnternet yokken (modeme baglayabilecegim bir kablomda yok) nasil depo ekleyip update edecegim?

nikbinliknet

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 11 Mayıs 2013 - 11:20:26
@nickbinliknet bahsettiginiz wiki sayfasina goz attim ;
Debian 7.0 "Wheezy"
Add a "non-free" component to /etc/apt/sources.list, for example:
# Debian 7.0 "Wheezy"
deb http://http.debian.net/debian/ wheezy main contrib non-free
Update the list of available packages. Install the relevant linux-headers and broadcom-sta-dkms packages:
# apt-get update
# apt-get install linux-headers-$(uname -r|sed 's,[^-]*-[^-]*-,,') broadcom-sta-dkms
This will also install the recommended wireless-tools package. DKMS will build the wl module for your system.
Unload conflicting modules:
# modprobe -r b44 b43 b43legacy ssb brcmsmac
Load the wl module:
# modprobe wl

İnternet yokken (modeme baglayabilecegim bir kablomda yok) nasil depo ekleyip update edecegim?

Bu aşamalardan ben de geçtim maalesef. Ethernet yani kabloyla internet bulamadan bir çözüm üretebilir misin ben de bilmiyorum. Gittim bu yüzden kablo aldım :) Sonra belirtilen işlem basamaklarını uyguladım. Ben de çalıştı bu sürücü.

Başka bir yöntem bilmiyorum.

meda

Bende wifi sıkıntısını yaşadım.Ama benim çözümüm kullanmamaktan yana.Debian bu inadını belki 8'inci sürümünde bırakır.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

Hani mesele sadece bir iki paket kurmak olsa elle de indirilir de, güncellenebilecek tüm paketleri güncelleyin demiş orada. Hangileri güncellenecek, ne kadar paket var onu bilmek sanırım mümkün değil şu an. Geçici bir kablo bulmak daha sancısız olabilir @nikbinliknet'in söylediği üzere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nikbinliknet

Alıntı yapılan: shadow. - 11 Mayıs 2013 - 13:00:35
Bende wifi sıkıntısını yaşadım.Ama benim çözümüm kullanmamaktan yana.Debian bu inadını belki 8'inci sürümünde bırakır.

Sadece Debian'dan ve Debian geliştiricilerinden kaynaklanan bir sorun olmayabilir. Araştırdım ama sorunun kaynağını bulamadım. Sonuç olarak tek bildiğim çözüm bir önceki iletimde duruyor.

meda

nikbinliknet@ ayrıca şunu da ekleyim.Debian'ın internet siteinden wireless_tools wpa_actiond gibi paket vb bağımlılıklarını indirdim paketlerin kurulumunu yapıyorsun fakat kurduğun bağımlılık olan paket başka bir pakete ihtiyaç duyuyor ve bu böyle bitmeyecek gibi geliyor.Kurulum için koca DVD hazırlanıyor.Sonuca bakıyorsun internetsiz  DVD bir işe yaramıyor.Yani sonradan kendin .deb paketlerini kurmaya çalışsan da fayda sağlamıyor.
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

nikbinliknet

Alıntı yapılan: shadow. - 11 Mayıs 2013 - 15:33:10
nikbinliknet@ ayrıca şunu da ekleyim.Debian'ın internet siteinden wireless_tools wpa_actiond gibi paket vb bağımlılıklarını indirdim paketlerin kurulumunu yapıyorsun fakat kurduğun bağımlılık olan paket başka bir pakete ihtiyaç duyuyor ve bu böyle bitmeyecek gibi geliyor.Kurulum için koca DVD hazırlanıyor.Sonuca bakıyorsun internetsiz  DVD bir işe yaramıyor.Yani sonradan kendin .deb paketlerini kurmaya çalışsan da fayda sağlamıyor.

Bir şekilde çözümlenememiş bir sorun sebebiyle, tümden bir işletim sistemini ve onun geliştiren -destekçileriyle birlikte- onibnlerce insanın kollektif çabasına bence bu kadar sert olmamalıyız. Kusursuz bir işletim sistemi yok. Bu kadar çok şirketin, çok donanımın ve temel mantığım kâr olduğu sektörde bunların olması da doğal. Debian bu çöplüğün içinde parıl parıl parlayan değerli bir eşya gibi.

meda

Öyle ki Debian bir çok dağıtımın temelini oluşturuyor.Ancak wireless konusunda biraz daha duyarlı olunabilir.Benim ki yapıcı eleştiri.Önceki iletimde belirttiğim gibi belki 8'inci sürümde geliştiricilerin fikirleri değişebilir.

özgürubuntu

Debian ve Ubuntu bolumunu silip Ubuntu 13.04 Gnome'u yeniden kurdum. İkinci Debian deneme girisimim yine kablosuz yuzunden olamadi.

Benim bilgisayarinda miladi doluyor zaten nvidia geforce ekran karti yuzunden ne Unity'den keyif alabiliyorum ne Gnome 3.X.X serisinden, ama Win8 catir catir calisiyor lafim sana NVIDIA! Linus'un "parmagi" yeterli degilse bende de var :)