Ubuntu 13.04 Programlar çok geç açılıyor

Başlatan Teslament, 10 Mayıs 2013 - 01:49:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Teslament

Merhaba arkadaşlar :)

Aranıza yeni katıldım. Daha önce bir kaç ubuntu ve mint deneyimim var. Bu yeni arayüzden sonra ubuntu ile bağımı koparmıştım fakat şimdi geri döndüm. Bu foruma üye oldum.

Masaüstü bilgisayarımda windows ve ubuntu 13.04 kurulu. Anakart ile bütünleşik ati radeon hd 4250 ekran kartım var. Eskiden hatırladığım kadarıyla sürücülerden ek sürücü yüklüyorduk fakat bu sefer çıkmadı. Bu bir sorunmu bilmiyorum.

Sorunlarım :

* Herhangi bir programı tıkladığımda yaklaşık 7 saniye kadar hiç bir şey olmuyor, programı tıklayıp tıklamadığımı, programın çalışıp çalışmadığını anlamıyorum. Anlayacağınız programlar çok geç açılıyor.

* Acaba ubuntuda kullanabileceğim mate veya cinnamon tarzı bir arayüz önerebilirmisiniz. Gnome 2 tarzı bir şey arıyorum.

1910

EndoplazmikRetikulum

Preload yükledin mi ?

Not: Lütfen tüm yazıları kalın harflerle yazma.

heartsmagic

@Teslament, normal değil o kadar yavaş açılması. Öncelikle bir uygulamayı uçbirimden açmaya çalış ve beklediği esnada hata döndürüyor mu diye bak. Sonra kapatıp uçbirimdeki çıktıları buraya aktar lütfen.

Kartın için ATI artık desteği kesti güncel sürücüler için. Forumdaki Donanım/ATI bölümüne bakarsan senin kartının serisi için sabit bir başlık göreceksin. O başlığı kullanarak eski sürücüleri kurabilirsin sisteme.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

EndoplazmikRetikulum

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Mayıs 2013 - 13:33:01
@Teslament, normal değil o kadar yavaş açılması. Öncelikle bir uygulamayı uçbirimden açmaya çalış ve beklediği esnada hata döndürüyor mu diye bak. Sonra kapatıp uçbirimdeki çıktıları buraya aktar lütfen.

Kartın için ATI artık desteği kesti güncel sürücüler için. Forumdaki Donanım/ATI bölümüne bakarsan senin kartının serisi için sabit bir başlık göreceksin. O başlığı kullanarak eski sürücüleri kurabilirsin sisteme.

Merhabalar,

Bir uygulamayı, uçbirimden nasıl açacağımızı anlatmanızı ya da önceden yazılmış bir konu varsa paylaşmanızı rica edebilir miyim? :)

Teslament

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Mayıs 2013 - 13:33:01

Hocam firefox ile mesela şöyle bir sonuç çıkıyor :

(process:3059): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion `sys_page_size == 0' failed

Rhythmbox ile geç açılıyor kapanırken şöyle bir kod çıkıyor:

Unable to open ~/.mtpz-data for reading, MTPZ disabled.

heartsmagic

Firefox hatasını önceden hatırlıyor gibiyim, fakat bu açılmayı geciktirecek bir şey değildi sanırım. Hatta hepimizde olabilir bu hata. Hata kayıtları da mevcut esasında. Rhythmbox için de kapanırken o hatanın alınması normal olabilir.

Benim sormak istediğim firefox komutunu yürütünce sadece bu hatayı basıyor ve öylece bekliyor mu? Bütün ama bütün uygulamalar mı bu şekilde çok yavaş açılıyor?

Alıntı yapılan: EndoplazmikRetikulum - 10 Mayıs 2013 - 19:57:38
Merhabalar,

Bir uygulamayı, uçbirimden nasıl açacağımızı anlatmanızı ya da önceden yazılmış bir konu varsa paylaşmanızı rica edebilir miyim? :)

ctrl+alt+t ile açacağın uçbirime uygulamanın komut ismini yazman yeterli. Uygulama ismi ile komut ismi genelde aynı olur, sadece büyük harf kullanılmaz pek. Ancak bazı durumlarda uygulama ismi ile komut ismi değişebilir, örneğin chromium-browser örneğindeki gibi.

Teslament

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Mayıs 2013 - 14:20:21
Firefox hatasını önceden hatırlıyor gibiyim, fakat bu açılmayı geciktirecek bir şey değildi sanırım. Hatta hepimizde olabilir bu hata. Hata kayıtları da mevcut esasında. Rhythmbox için de kapanırken o hatanın alınması normal olabilir.

Benim sormak istediğim firefox komutunu yürütünce sadece bu hatayı basıyor ve öylece bekliyor mu? Bütün ama bütün uygulamalar mı bu şekilde çok yavaş açılıyor?

Alıntı yapılan: EndoplazmikRetikulum - 10 Mayıs 2013 - 19:57:38
Merhabalar,

ctrl+alt+t ile açacağın uçbirime uygulamanın komut ismini yazman yeterli. Uygulama ismi ile komut ismi genelde aynı olur, sadece büyük harf kullanılmaz pek. Ancak bazı durumlarda uygulama ismi ile komut ismi değişebilir, örneğin chromium-browser örneğindeki gibi.

Hocam bütün programlarda hemen hemen yukarıda bahsettiğim hatayı alıyorum. Yalnız ilk kurulumdan sonraki yavaş çalışma işlemi eskisi kadar yok. Artık firefox falan hemen açılıyor. Arada sanırım bir güncelleme geldi, şu an daha hızlı.

Sadece iki kere donma yaşadım. Sanırım control + alt+ del kombinasyonu burada işe yaramıyor. Ekran donup kalıyor, resetlemek durumunda kalıyorum.

heartsmagic

Firefox'ta o hatayı alman normal dediğim gibi, bende de oluyor örneğin o. Yavaşlamaya sebep olan şey o değildir, ki sende durum çözülmüş zaten. Donma esnasında ctrl+alt+del değil de ctrl+alt+f1 ile uçbirime düşebiliyor musun?

Donma da normal değil ya donanım sorunu var ya da donanım/sürücü anlaşmazlığı.