Gdm3 ekranı yeşil oldu.

Başlatan hadon, 09 Mayıs 2013 - 08:46:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hadon

Merhaba.

Başlık için özür dilerim; sıkıntımı net şekilde ifade edecek bir başlık bulamadım.

Sorunum şu:

Geçenlerde bir arkadaşıma şaka yapmak için Gnome-Look'tan bir Win7 teması kurdum. Bu tema masaüstü görünümünü aynrı Win7'ye benzetiyor. Şakamı yaptıktan sonra temayı kaldırdım. Tema gitti gitmesine ama gdm ekranındaki yıldızlı Debian resmini kaldırıp, yerine zehir yeşili bir ekran bıraktı. Giriş sorgusu bu çirkin zemin üzerinde çıkıyor.

Sistem başlığını tek tek taradıktan sonra depolara baktım, bu durumu düzeltecek bir uygulama bulamadım. Depoda farklı Gdm temaları var ama onları kurabilmek için gdm3'ü kaldırıp, gdm kurmak gerekiyor ki bu da beni korkutuyor. Çünkü aylar önce Nvidia sürücüsünü elle kurarken, tarifteki gdm yazısını gdm3 olarak değiştirmem gerekmişti; şimdi bu değişikliği yaparsam ekran kartı sürücüsü ile sorun yaşarım diye korkuyorum.

Bu ekranı düzeltecek bir uygulama biliyor musunuz?

Saygılarımla. 
:)  :)  :)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hadon

İngilizcem burada yazılanları tam olarak anlayabilmek için yeterli değil ama çeviri sitelerinin yardımıyla yapmaya çalışacağım. Teşekkür ederim.

Saygılarımla.

heartsmagic

Bazen vakit yetersizliğinden ne yazık ki sadece kaynak bırakıp gitmek durumunda kalıyoruz. Kabaca işlemi şöyle tarif etmişler:

su -
su - gdm -s /bin/bash
`dbus-launch | sed "s/^/export /"`
GSETTINGS_BACKEND=dconf gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri "file:///usr/share/backgrounds/FILE.JPG"

Burada /usr/share/backgrounds/FILE.JPG yerine istenilen arka plan dosya ismi koyulacakmış. Fakat önemli nokta şu ki, bu dosyanın olduğu dizini gdm kullanıcısının okuyabilmesi gerekiyormuş. Yukarıdaki dizini okuyabiliyordur muhtemelen. Eğer sen kendine has bir dizin belirleyeceksen gdm kullanıcısının okuyabildiğine emin ol.

Gerçi şimdi bir daha baktım da, su'lar falan havada uçuşmuş. Ubuntu üzerinde doğrudan kullanılmaz zaten su, sudo ile iş görmek lazım.

sudo -i
su - gdm -s /bin/bash
`dbus-launch | sed "s/^/export /"`
GSETTINGS_BACKEND=dconf gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri "file:///usr/share/backgrounds/FILE.JPG"

Not: İkinci su root kullanıcısı ile veriliyor ve gdm kullanıcısına geçmek için kullanılıyor.

hadon

İlginiz için çok teşekkür ederim. Yalnız benim dağıtımım Ubuntu değil, Debian... Eğer bu, komutları değiştirmeyecekse yazdıklarınızı uygulayacağım.

heartsmagic

Sanmıyorum değişiklik olacağını. dconf Gnome'a ait bir şey zaten, kısacası Gnome'u kullanan tüm dağıtımlarda ortak bir şekilde kullanılıyordur. Debian için sudo kullanmıyorsan ona göre ayarlarsın komutları. Mesele gdm kullanıcısına geçip o işlemleri yapmak.

hadon

Root olduktan sonra ilk komutta takıldı:

root@debian:~# su - gdm -s /bin/bash
Bilinmeyen id: gdm

gdm3 ile de denedim:

root@debian:~# su - gdm3 -s /bin/bash
Bilinmeyen id: gdm3

heartsmagic

gdm adında bir kullanıcı yok demek ki sistemde. Debian'da başka bir şey olabilir mi ya da Debian kullanıcısız mı yapıyor acaba?
grep gdm /etc/passwd
ne diyor?

hadon

hadon@debian:~$ grep gdm /etc/passwd
Debian-gdm:x:108:116:Gnome Display Manager:/var/lib/gdm3:/bin/false

heartsmagic

su - debian-gdm -s /bin/bash

dediğinde geçiyor mu o kullanıcıya?

hadon

hadon@debian:~$ su - debian-gdm -s /bin/bash
Bilinmeyen id: debian-gdm

root@debian:/home/hadon# su - debian-gdm -s /bin/bash
Bilinmeyen id: debian-gdm

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Mayıs 2013 - 08:43:35

Ben "gdm kullanıcısı" ne demek anlayamadım. Bilgisayarımda hadon adlı tek kullanıcı var; başka kullanıcı tanımlamadım.

hadon

Değerli Heartsmagic; ilgi ve çabanız için teşekkür ederim.

Diskimde bozuk bir bölüm var, birazdan gidip yeni bir disk alıp bütün sistemi yenileyeceğim. Zaten Debian 7.0 da çıktı; onu kurarım artık. Bu 'keyfe keder sorun'u askıya alabiliriz.

Sizler gibi yardımsever insanlar sayesinde istediğimiz dağıtımı kullanabiliyoruz. Var olun...

Debian 7.0 ile ilgili müstakbel sorunlarımda  :)  görüşmek üzere...

heartsmagic

Biraz geç döndüğüm için kusura bakma, ayrıca estağfurullah. Elimizden gelirse her zaman yardımcı olmaya çalışırız. Ben küçük! bir şeyi atlamışım, kullanıcı adı Debian-gdm imiş. Haliyle küçük/büyük harf durumu önemli bizim tarafta. Sistemde normal kullanıcı bir tanedir ancak gdm gibi uygulamalar kendileri için kullanıcı açabilirler. Bunlar normal kullanıcı değiller elbette. 

Umarım yeni disk ve yeni sistemin sorunsuz bir şekilde çalışır.

hadon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2013 - 00:52:04
...Umarım yeni disk ve yeni sistemin sorunsuz bir şekilde çalışır.

Diskim gayet iyi oldu. Debian 7.0 da iyi; sadece, forumdan yararlanarak birer birer çözmeye başladığım ufak tefek sorunlar var. :)

Teşekkür ederim.