Libreoffice writer da yazının başlığını ortalama sorunu

Başlatan mali2023, 06 Mayıs 2013 - 04:00:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mali2023

Merhabalar. Benim bir problemim var. Kubuntu 13 kullanıyorum. Libreoffice de writer belgesine bir yazı kopyaladım. Yazının başlığını, ortala düğmesi ile ortalıyorum, yalnız bütün yazıyı ortalıyor. Başlığı seçiyorum ve ortala düğmesine tıklıyorum, gene bütün yazıyı ortalıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim. Teşekkürler.

cagriemer

Kopyaladiginiz yaziyi once bir metin editorune -kate, gedit- yapistirmayi dener misiniz? Ardindan oradan kopyalayip Writer belgesine yeniden yapistirirsiniz. Writer penceresinde ters P harfi gibi -yuvarlak kisim sol tarafta- bir buton goreceksiniz ona da basarsaniz belgenin bize gorunmeyen bicimde nasil bicimlendirildigi de ortaya cikmis olur.

mali2023

Bahsettiğiniz düğme zannediyorum denetim karakterleri (ctrl+F10). O düğmeye bastığımda bana iki tane şekil verdi. Birisi sola doğru ok işareti; diğeri ise paragraf karakteri. O, ok şeklinde olan kısımları değiştiremiyorum ama paragraf karakteri olan yerleri değiştirebiliyorum. Acaba o ok işaretli olanlar ne işe yarıyor. Kate' e kopyalayıp sonra tekrar writer belgeme kopyaladım ve düzeldi ama her seferinde bununla uğraşmama gerek bırakmayacak bir çare vardır diye düşünüyorum. Teşekkürler.

cagriemer

Anlattiginiza bakilirsa sorun LibreOffice sorunu degil. Hatta bu bir sorun degil. Bu sizin kaynak metni aldiginiz yerde nasil bicimlendirildigiyle alakali. Onerdigim sekilde basit bir metin editorune kopyalayip LO'ya aldiginizda bicimlendirmeden kurtuluyor, sadece metin kaliyor.

Bir oneri olarak ok isaretini backspace ile silmek yerine o satirdaki son harfin yanina gelip del ile silmeyi deneyebilirsiniz. Genelde bu sekilde silinir. Eger bu surekli yapmaniz gereken bir isse belki bir makro yazilabilir.

conanait

cagriemer'in dediği gibi bu kaynak metnin nasıl biçimlendirildiği ile ilgi ise ki doğru bir tespit, writer'a yapıştırırken : Düzenle>özel yapıştır> biçimlendirilmemiş metin seçeneği kullanılabilir. Tabii bu durumda gerekli biçimlendirmeleri sizin tekrar yapmanız gerekir. Daha pratik bir yöntem midir takdir sizin.

mali2023

if