ubuntu açılma sorunu

Başlatan stif7, 05 Mayıs 2013 - 01:36:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stif7

merhaba arkadaşlar

ben im şu şekilde bi sorum olacaktı; ben ubuntunun değişik bir çok versiyonunu (10.10    12.04    12.10) denedim ama hep aynı problemle karşılaştım. windos 7 işletim sisteminin yanına wubi yi kullanarak ubuntuyu kurdum ve yeniden başlattıgımda bilgisayarımı "windows boot meneger" menüsünde iki işletim sistemimide alt alta görmekteyim (windows 7 ve ubuntu) ancak ubuntuya tıkladıgım sadece beyaz bir "_" yanıp söndüğü siyah bir ekran cıkmakta ve uzun zaman beklememe ragmen bu ekran kayıp olmamaktadır acaba sorunumun nedeni nedir yardımcı olur sanız sevinirim iyi gunler dilerim.

not bilgisayarım exper markadur ve 4 gb ram, dual-core 2.53 ghz işletim sistemli 64 bit tir ve kurdugum ubuntular da 64 bitlik bilgisayarıma uygundur

DEVTURK

Merhabalar

Yazınızı inceledim ve birkaç araştırma neticesinde şu bilgileri edindim.

Eğer ki windows ve linux u bir arada kullanacaksanız ilk önce windows yüklü olmalı ardından linuxu kurmalısınız. Aksi halde grup siliniyormuş.
Aşağıdaki bağlantıda grup onarımıyla ilgili bir bilgi var inşaallah size yardımcı olur

Buyrun inceleyin: http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak

stif7

cevabınız için teşekkürler ancak sanırsam problemimin cevabı bu değil

guopx

Wubi şart mı? Normal kurulum denediniz mi hiç?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

lawubuntu

Bende win7 kuruluydu, ubuntu 12.04 kurdum. Açılırken bembeyaz çizgiler 2-3 sn boyunca görünüyor, sonra "ubuntu" yazısı ve ilerleme noktaları küçük bir şekilde görünüp öyle açılıyor. Yüklediğim ilk bir kaç gün gayet normaldi ancak artık hep böyle açılıyor. Ben de bunu danışmak isterim bilen varsa eğer?
Bir de masaüstündeyken üst siyah çubuğun hemen altında yanlamasına uzanan 4-5 adet çizgi çıkıyor. Her açtığımda bu çizgiler farklı renklerde oluyor. Bu da rahatsız edici bir görüntü oluşturuyor.
An it harm none, do what ye will.

guopx

lawubuntu

"wget http://launchpadlibrarian.net/121675171/fixplymouth
chmod +x fixplymouth
./fixplymouth

Sudo şifrenizi girip biraz bekleyin sonra uçbirimde bir liste çıkacak, o listeden en yüksek çözünürlüğü seçeceksiniz. (bende 1024x768-24 vardı sizde de büyük ihtimalle aynıdır galiba daha fazlası desteklenmiyor) satıra 1024x768-24 yazıp enter'a basın iş bittikten sonra yeniden başlatabilirsiniz. "

Verdiğiniz linki tıklayıp buraya kopyaladığım arkadaşın dediğini yaptım. Açılırken o hatalar olmadı, mor ekranda "ubuntu" yazısı ve ilerleme durumu gözüktü ancak daha kötü bir şey oldu. Bu ekrandan sonra bilgisayar açılıp benden şifre istemesi gerekirken tamamen siyah bir ekran geldi ve gitmedi. Defalarca açtım kapadım ancak yine de gitmedi. Ubuntuyu kurtarma kipinde başlattım, "güvenli grafik kipinde" başlatmak dahil her şeyi yaptım ancak yine de bir türlü ubuntuyu başlatamadım.
Şimdi ne yapmam lazım, yağmurdan kaçarken doluya tutuldum :)
Windows'taki gibi Güvenli Mod ubuntuda yok mu? Bir şekilde ubuntuya giremez miyim?

guopx

@ lawubuntu
Siyah ekranda komut girebiliyor musunuz? startx deneyin olmazsa sudo dpkg-reconfigure lightdm ve sudo start lightdm
Bir de eğer ubuntunun açılması için çekirdek parametresi değiştirdiyseniz büyük ihtimalle o yüzdendir.

lawubuntu

Alıntı yapılan: guopx - 05 Mayıs 2013 - 12:41:43
@ lawubuntu
Siyah ekranda komut girebiliyor musunuz? startx deneyin olmazsa sudo dpkg-reconfigure lightdm ve sudo start lightdm
Bir de eğer ubuntunun açılması için çekirdek parametresi değiştirdiyseniz büyük ihtimalle o yüzdendir.

Mesajınızı şimdi gördüm, şöyle bir konu açtım az önce: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39056.msg466740;topicseen#msg466740
Dediklerinizi şimdi deneyip sonucunu yazarım teşekkür ederim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Mayıs 2013 - 13:31:59

startx
Bu komutu girdim, bir sürü şey çıktı sonra şunlar yazdı:

Fatal server error:
Could not create lock file in /tmp/.tx0-lock

(EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
                     at http://wiki.x.org
                for help.
(EE)
xinit: giving up
xinit: unable to connect to Xserver: No such file or directory
xinit: server error
xauth: error in locking authority file /root/.Xauthority

Yalnız "starx" komutunu verdiğimde internete bağlı değildim. Sanırım internete bağlı olmak lazım? Vınn kullandığımdan dolayı o an internette olamadım. Eğer internet gerekliyse wireless ortamında tekrar bu komutu deneyeyim.

Olmayınca sudo dpkg-reconfigure lightdm komutunu ve sonra da sudo start lightdm komutunu girdim. İşlemler yaptı ancak öyle durdu, yani bir şey olmadı, ne açılma ne kapanma oldu, ne de komut girebildim. Komutla tekrar başlatma ya da çıkış yapma gerçekleştiremediğimden bilgisayarın kapatma tuşundan kapatıp bilgisayarı geri açtım ama yine olmamıştı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Mayıs 2013 - 15:19:55

İnternet varken denedim yine aynı şeyler yazdı.

if

heartsmagic

Bu konuyu da bir ara taşısak iyi olacak.
@stif7, normal kurulumda da aynı sorun oluyor mu, denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.