Ubuntu altında USB Modem Kurulumu

Başlatan Linux, 02 Mart 2008 - 12:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

İster sonradan takarsın ister kurulum esnasında. Kurulum esnasında internet şart olmadığından (eğer dil paketi indirmeye kalkarsa geç dersin) modem gerekli değil. Ethernet modemlerin sisteme kurulmaları gerekmez. Başka bir makinede bile modem kurulumunu yapıp (dikkat et modemi sisteme kurmaktan bahsetmiyorum, modem kurulumu diyorum yani adsl kullanıcı bilgilerin vs.) getirip Ubuntu kullandığın makineye takabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

lelldorin

merhaba

bütün işlemleri gerçekleştirdim ancak sudo pppoe-start komutunu yazdıktan sonra bir süre bekliyor ve timed out yazısı çıkıyor. yardım edebilir misiniz acaba

heartsmagic

Alıntı yapılan: lelldorin - 30 Haziran 2008 - 22:05:59
merhaba

bütün işlemleri gerçekleştirdim ancak sudo pppoe-start komutunu yazdıktan sonra bir süre bekliyor ve timed out yazısı çıkıyor. yardım edebilir misiniz acaba

Adımları kontrol etmeni öneririm. Daha önce de bu hatayı alanlar adımları tekrar gözden geçirdikten sonra bir yerleri kaçırdıklarını fark ettiler diye hatırlıyorum.

breko52

dostum ben taşıma işlemini yapamıyorum
daha ilk bölümde takıldım
ayrca arşivden de çıkartmıyor sürekli No Such File Directory uyarısını alıyorum
mv cxacru-fw.bin /lib/firmware/(2.6.20-15-generic) bu şekilde (rakamlar farklı yzıyorum) bu sefer "(" sonunda böyle olan bi uyarı alıyorum
parantezi kaldırıyorum sonra gene No File Directory diye bi türlü anlayamadım
internete bağlansam şimdilik yeter gerisi gelir
cevaplarınızı bekliyorum

breko52

flood yapmak istemiyorum arkadaşlar
tamam bazı şeyleri aştım taşıma tardan çıkarma ok
ancak  sudo ./go
komutunu verince aşağıdaki hata çıkıyor karşıma ne yapmalıyım acaba yardımlarınızı bekliyorum

Hata
root@salih-desktop:/Belgeler/rp-pppoe-3.8# sudo ./go
Running ./configure....
checking for gcc....gcc
checking for C compiler default output file name configure:error: C compiler cannot create executables See config 'config.log' for more details
Oops! it looks like ./configure failed.

erginemr

"C compiler cannot create executables" sorununu temel C/C++ program derleme paketlerini barındıran "build-essential" paketini yükleyerek aşabilirsiniz:
sudo apt-get install build-essential

breko52

Alıntı yapılan: erginemr - 19 Temmuz 2008 - 13:29:19
"C compiler cannot create executables" sorununu temel C/C++ program derleme paketlerini barındıran "build-essential" paketini yükleyerek aşabilirsiniz:
sudo apt-get install build-essential

dediğini yaptım dostum paket yok gibi bi uyarı verdi cd de bi paket buldum kurmayı denedim olmadı aşağıdaki hataları aldım
anlamıyorum eksik olan ne

salih@salih-desktop:~$ sudo apt-get install build-essential
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
build-essential is already the newest version.
You might want to run `apt-get -f install' to correct these:
The following packages have unmet dependencies:
  build-essential: Depends: libc6-dev but it is not installable or
                            libc-dev but it is not installable
                   Depends: g++ (>= 4:4.1.1) but it is not installable
                   Depends: dpkg-dev (>= 1.13.5) but it is not installable
E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution).

breko52

arkadaşlar Build Essential yüklü olmadığı için sudo ./go komutunu çalıştıramıyorum
build essential'ı cd den buldum interntten buldum ama çift tıkladım olmadı kodu girdim yine olmadı çift tıkladığımda verdiğin hata resimdeki gibi

erginemr

İlginç; hem kuruluymuş gibi görünüyor, hem de kuramam bağımlılıklar karşılanmıyor diye uyarıyor.

Neyse... İnternet'e bağlıysanız, Menü >> Sistem >> Yönetim >> Yazılım Kaynakları'ndan main, universe, multiverse ve restricted'i açın, 3. taraf yazılım sekmesi altından cdrom'u kapatın. Sonra programdan depoyu yeniden yükleme talebi gelince onaylayın (konsoldaki karşılığı: "sudo apt-get update").

Şimdi build-essential paketini kurmayı bir kez daha deneyin.

breko52

Alıntı yapılan: erginemr - 19 Temmuz 2008 - 17:01:56
İlginç; hem kuruluymuş gibi görünüyor, hem de kuramam bağımlılıklar karşılanmıyor diye uyarıyor.

Neyse... İnternet'e bağlıysanız, Menü >> Sistem >> Yönetim >> Yazılım Kaynakları'ndan main, universe, multiverse ve restricted'i açın, 3. taraf yazılım sekmes altından cdrom'u kapatın. Sonra programdan depoyu yeniden yükleme talebi gelince onaylayın (konsoldaki karşılığı: "sudo apt-get update").

Şimdi build-essential paketini kurmayı bir kez daha deneyin.

ubuntu internete bağlı değil dostum
usb modemi tanıtamıyorum
sudo ./go bu koddan sonrasına geçemedim

yalnız bi soru sorayım
bende iki pc var biri xp diğeri ubuntu cross kablo ile bağlarsam ubuntu xp üzerinden nete bağlanabilir mi acaba arkadaşlar ...???

heartsmagic

İnternete bağlı değilse depolardan build-essential kuramazsın.
Diğer sorduğun soruyu hiç denemesem de eğer Ubuntu'nun gw adresini XP makine olarak gösterirsen internete çıkman olasıdır.

erginemr

Eğer XP makine üzerinden Ubuntu'yu internete bağlayamazsanız şunu deneyin:

1. Şu adresten: http://packages.ubuntu.com/hardy/build-essential
build-essential ve bağımlı tüm paketleri XP'deyken indirin ve bir hafıza çubuğuna kopyalatın.

2. Ubuntu'yu açarak hafıza çubuğundaki bütün paketleri masaüstünde bir klasöre atın.

3. "Alt+F2 >> gnome-terminal" ile konsolu açın, masaüstüne gidin ("cd ~/Desktop" ya da "cd ~/Masaüstü"), bu klasöre girin ("cd Klasör_Adı") ve bütün paketleri kurma komutunu verin ("sudo dpkg -i *.deb).

4. Yine bağımlılık sorunu çıkarsa paketin ismini kaydedip XP makineden http://packages.ubuntu.com/ adresine giderek ilgili Hardy paketini arattırın.

breko52

Alıntı yapılan: erginemr - 20 Temmuz 2008 - 10:43:10
Eğer XP makine üzerinden Ubuntu'yu internete bağlayamazsanız şunu deneyin:

1. Şu adresten: http://packages.ubuntu.com/hardy/build-essential
build-essential ve bağımlı tüm paketleri XP'deyken indirin ve bir hafıza çubuğuna kopyalatın.

2. Ubuntu'yu açarak hafıza çubuğundaki bütün paketleri masaüstünde bir klasöre atın.

3. "Alt+F2 >> gnome-terminal" ile konsolu açın, masaüstüne gidin ("cd ~/Desktop" ya da "cd ~/Masaüstü"), bu klasöre girin ("cd Klasör_Adı") ve bütün paketleri kurma komutunu verin ("sudo dpkg -i *.deb).

4. Yine bağımlılık sorunu çıkarsa paketin ismini kaydedip XP makineden http://packages.ubuntu.com/ adresine giderek ilgili Hardy paketini arattırın.

dostum o sitede bi sürü paket çıkıyo ben indirdim ama yanlış mı bilmiyorum
dediğini yaptım aşağıdaki hatayı verdi
bu iş amma zor oldu internete bi bağlansam yeter ama
birde ubuntu çözünürlüğü 800*600 den fazla çıkartamıyorum anlamadım

salih@salih-ubuntu:~/Masaüstü$ sudo dpkg -i *.deb
[sudo] password for salih:
Selecting previously deselected package dpkg-dev.
(Reading database ... 95678 files and directories currently installed.)
Unpacking dpkg-dev (from dpkg-dev_1.14.16.6ubuntu3_all.deb) ...
Selecting previously deselected package g++.
Unpacking g++ (from g++_4.2.3-1ubuntu3_i386.deb) ...
Preparing to replace gcc 4:4.2.3-1ubuntu3 (using gcc_4.2.3-1ubuntu3_i386.deb) ...
Removing old gcc doc directory.
Unpacking replacement gcc ...
Selecting previously deselected package libc6-dev.
Unpacking libc6-dev (from libc6-dev_2.7-10ubuntu3_i386.deb) ...
Preparing to replace make 3.81-3build1 (using make_3.81-3build1_i386.deb) ...
Unpacking replacement make ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of dpkg-dev:
dpkg-dev depends on libtimedate-perl; however:
  Package libtimedate-perl is not installed.
dpkg-dev depends on patch (>= 2.2-1); however:
  Package patch is not installed.
dpkg: error processing dpkg-dev (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
dpkg: dependency problems prevent configuration of g++:
g++ depends on g++-4.2 (>= 4.2.3-1); however:
  Package g++-4.2 is not installed.
dpkg: error processing g++ (--install):
Setting up gcc (4:4.2.3-1ubuntu3) ...

dpkg: dependency problems prevent configuration of libc6-dev:
libc6-dev depends on linux-libc-dev; however:
  Package linux-libc-dev is not installed.
dpkg: error processing libc6-dev (--install):
Setting up make (3.81-3build1) ...
Errors were encountered while processing:
dpkg-dev
g++
libc6-dev
salih@salih-ubuntu:~/Masaüstü$

DeFacto

Grafik kartı sürücülerini kurdunuz mu ? Kurmadıysanız ya restricted drivers (kısıtlanmış sürücüler) ya da EnvyNG ile kurma imkanınız var. Hiç olmadı sitesinden Linux uyumlu driverını indirirsiniz derler kurarsınız.

breko52

Alıntı yapılan: DeSPeRaDo - 20 Temmuz 2008 - 17:13:31
Grafik kartı sürücülerini kurdunuz mu ? Kurmadıysanız ya restricted drivers (kısıtlanmış sürücüler) ya da EnvyNG ile kurma imkanınız var. Hiç olmadı sitesinden Linux uyumlu driverını indirirsiniz derler kurarsınız.

şu dediklerine o kadar Fransız kaldım ki anlatamam dostum
zaten internete bağlanmıyo en büyük mesele o
galiba böyle giderse windowsa mahkum kalacaz gibi ne yazık ki   :(

erginemr

Verilen hatalara göre; libtimedate-perl, patch, g++-4.2 ve linux-libc-dev paketlerine de ihtiyacınız var, gözünüz aydın. Ama öyle görünüyor ki bu iş bu gidişle pösteki saymaya benzeyecek. Bence şunu bir deneyin:

Ubuntu'da Menü >> Sistem >> Yönetim >> Synaptic'i açın, build-essential paketini işaretleyin. Sonra menüde indirme betiği oluştur diye bir komut var, onu kullanarak indirilecek paketlerin listesini bir metin dosyasına yazdırın. Bu dosyayı alın Windows'ta açın. İçinde "wget http:/packages.ubuntu.com/...." gibi satırlar olacak, "wget" kısmı haricini seçin, İnternet tarayıcıda adres çubuğuna yapıştırarak paketleri tek tek indirin.

Tekrar geriye Ubuntu'ya dönüş. Bu iş çok uzadı farkındayım, ama bu kadar sabrettiniz, hırs yapıp biraz daha uğraşın derim.

breko52

Alıntı yapılan: erginemr - 20 Temmuz 2008 - 18:19:16
Verilen hatalara göre; libtimedate-perl, patch, g++-4.2 ve linux-libc-dev paketlerine de ihtiyacınız var, gözünüz aydın. Ama öyle görünüyor ki bu iş bu gidişle pösteki saymaya benzeyecek. Bence şunu bir deneyin:

Ubuntu'da Menü >> Sistem >> Yönetim >> Synaptic'i açın, build-essential paketini işaretleyin. Sonra menüde indirme betiği oluştur diye bir komut var, onu kullanarak indirilecek paketlerin listesini bir metin dosyasına yazdırın. Bu dosyayı alın Windows'ta açın. İçinde "wget http:/packages.ubuntu.com/...." gibi satırlar olacak, "wget" kısmı haricini seçin, İnternet tarayıcıda adres çubuğuna yapıştırarak paketleri tek tek indirin.

Tekrar geriye Ubuntu'ya dönüş. Bu iş çok uzadı farkındayım, ama bu kadar sabrettiniz, hırs yapıp biraz daha uğraşın derim.

dostum dediklerini de yapacağım gerçekten hırs yaptım ben bu işi çözmeden rahat edemeyeceğim
bir sorum var
bilgisayarımda yerel disklere giremiyorum
Cannot Mount volume diyo sinir oluyorum belgelerim felan orada
ne yapmalıyım acaba diğerini de deneyeceğim dostum * sağ ol bi bakalım nolcak

breko52

bu iş bayağı zor ama bakalım

erginemr

Breko52, bu kadar kastırmak yerine neden bir ethernet kartı ve ethernet bağlantılı bir modem almıyorsunuz? Size toplam 50-55 ytl'ye mal olur, Ubuntu ve diğer bütün Linux dağıtımlarıyla uyumlu olur, bütün dertleriniz de son bulur.

Bir sorum daha var: USB modeminizin marka ve modeli nedir?

breko52

Alıntı yapılan: erginemr - 20 Temmuz 2008 - 19:40:48
Breko52, bu kadar kastırmak yerine neden bir ethernet kartı ve ethernet bağlantılı bir modem almıyorsunuz? Size toplam 50-55 ytl'ye mal olur, Ubuntu ve diğer bütün Linux dağıtımlarıyla uyumlu olur, bütün dertleriniz de son bulur.

Bir sorum daha var: USB modeminizin marka ve modeli nedir?

dostum  haklısın ama bu sayede ubuntu ile ilgili birçok şeyi keşfettim öğrendim sayenizde
dosya kopyalama root felan mv ne bileyim daha birçok şey
zaten alacağım dostum ama şu an değil o yüzden bi süre bununla idare etmek istiyorum
hem öğrenmiş oluyoruz sayenizde
öncelikle çok teşekkür ediyorum yardımların için

modem Pikatel dostum
ayrıca şu an da bütün ayarları yaptım o dediğin paketleri yükleyince sorun kalmadı kuruluma devam edebildim tek sorun
Timed out diyor
dostum tüm paketleri yükledim ayarları yaptım ama şu an bu sorun var sadece
orada böyle bişey çıkıyo sanırsan modemi görmüyor

salih@salih-ubuntu:~$ sudo br2684ctl -c 0 -b -a 8.35
br2684ctl[5929]: Interface "nas0" could not be created, reason: File exists
br2684ctl[5929]: Communicating over ATM 0.8.35, encapsulation: LLC
br2684ctl[5929]: Fatal: failed to connect on socket

DeFacto

gksu nautilus da aynı işlevde değil mi ?

sudo su
nautilus

İle ?

heartsmagic

@breko52, hatanın tamamı o mu? Bir de hangi belgeyi takip ediyorsun?

Bu sonuç genelde (benim gözlemlediğim) kurulum veya yapılandırma aşamasında yapılan bir hatadan dolayı oluyor.

breko52

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Temmuz 2008 - 22:14:58
@breko52, hatanın tamamı o mu? Bir de hangi belgeyi takip ediyorsun?

Bu sonuç genelde (benim gözlemlediğim) kurulum veya yapılandırma aşamasında yapılan bir hatadan dolayı oluyor.

bu başlık altındakini kurmayı denedim dostum
kurulum aşamasını tekrar yapayım o zaman artık son denemelerim bu
şimdilik internetsiz dursun bakalım ubuntu
gerçi bişey de kurulmuyo internet olmadan
tekrar yardımlar için teşekkürler hepinize

buradan mı sorayım nerden bilmiyorum
ama arkadaşlar benim ubuntu harddiskin diğer bölümlerine giremiyo nolcak bu
şift tıklıyorum Cannot Mount Volume diyo girilmiyo D: diyeyim Windows tabiriyle

heartsmagic

Sen bir adımları gözden geçir.

Diğer problemin için eğer bölümlerin ntfs ise forumda yeterince bilgi var. Kısaca ntfs-3g programını kurup ayarlama yapacaksın, ancak dediğim gibi bunu başka başlık altında konuşsak daha güzel olur.

!b0

arkadaşlar ben 8.04.1 sürümüydü galiba onu kullanıyorum. rp-pppoe paketini kuramadım. diğer herşeyi yaptım.  cdjemba nın belirttiği sorunun aynısını yaşıyorum. Ben linuxta acemi olduğum için pek bir şey yapamadım. cdnin içindeki dosyalardan kurmaya çalıştığımda ingilizce olarak sudo synaptic or sudo apt-get install -f bişeyler çıktı anlamadım.

modemim conexant çipsetli ve pardusta kullanabiliyordum.