Ubuntu altında USB Modem Kurulumu

Başlatan Linux, 02 Mart 2008 - 12:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linux

Conexant chip setli modemlerin hemen hemen hepsi bu yöntemle tanıtılabiliyor.

sowhat12345

cdjemba ile problemim aynı .Bne terminalten kopyaladım :
--------------------------
./configure...
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
Oops!  It looks like ./configure failed.
--------------------------
Sonra Linux un dediği gibi ubuntu 8 cd sinin içinden paketleri yüklemeyi denedim.
built-essential i kurmaya kalktığım zaman :

dependency is not satisfiable:libc6-dev|libc-dev

diye bir hata veriyor.Sonra

/media/cdrom0/pool/main/l/linux/linux.libc-dev_2.6.24-16.30_i386.deb

i ubuntu 8.04 cd içinden yüklemeye kalktım bana
A later version is already installed
Bir sonraki versionu ben geçenlerde yüklemiştim.Burada sorun yok zaten.
Fakat build-essential paketini kuramam için neleri önce kurmam gerekiyor?(yukarıda hatayı belirtmiştim)

heartsmagic

build-essential'ı kurmaya kalktığında zaten senden eksik olan bağımlılıkları isteyecektir. Onları teker teker kurman lazım. Ancak aşağıdaki safyada build-essential için gerekli bağımlılıkları görebilirsin. Daha doğrusu build-essential bir meta pakettir ve bu paketleri kurmaya yardımcı olur. O paketleri kurarsan sorun kalmayacaktır.

http://packages.ubuntu.com/hardy/build-essential
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erginemr

sowhat12345,

İnternet'e bir şekilde bağlanabiliyorsanız, sanırım sizin yapmanız gereken, Synaptic menüsünden ulaşabileceğiniz Yazılım Kaynakları / Depolar aracında bütün kaynakları açıp (main, restricted, multiverse, universe), bu arada kurulum CDROM'unun yanındaki işareti kaldırdıktan sonra, Synaptic araç çubuğundaki "Yeniden Yükle" düğmesine basmak. Bu şekilde kaynak paketleri İnternet'ten güncellenecek ve build-essential paketi kurulabilecek.

sowhat12345

erginemr,
ubuntuda internete bağlanamıyorum malesef.Bir türlü kaç haftadır uğraşmama rağmen usb modemimi kuramadım :(

heartsmagic,
eksik olan bağımlılıkları veridğin linkten yüklemeye kalktım. İki tanesini kurdum. Diğerlei içinde yarı ayrı  başka paketler istedi. Fakat onlarca pakete bağlıydı. Bu da en az 10-15 tane indirip denemem gerketiğini gösteriyor. Bu biraz tuhaf deyilmi ? Yani kesin olacaksa ben gene denemeye varım ama ubuntu nun son sürümünü kullanıyorum ve bu kadar eksik var.Sanırım bişi ters gidiyor ! :(

heartsmagic

Yok bu eksik değil, ne yazık ki USB modemlerin destekten yoksun olmalarından kaynaklanmakta. Eğer başka paketlere bağlandıysa onları da çekmen lazım. Aslında çok fazla pakete bağlanmaması lazım, sende neden öyle oluyor bilemiyorum. Senin yapacağın en güzel şey aslında Ethernet destekli bir modeme geçmek ancak eğer masraf yapmak istemiyorum diyorsan bu şekilde çözüme gitmekten başka şansın yok. Belki bir alternatif olarak makineyi internet olan bir yere çıkartıp, build-essential'ı kurup öyle denemek olabilir.

erginemr

@sowhat12345,

heartsmagic'in söylediklerine kulak vermelisiniz, imkanınız varsa en doğrusu 55-60 YTL paraya kıyıp, ethernet kartı + ethernet bağlantılı modem (örn. airties) satın almak. Böylece diğer Linux dağıtımlarını da kolaylıkla deneyebilir, canınız isterse geçiş yapabilirsiniz.

Bu arada USB modeminizin markası ve modeli nedir?

sowhat12345

Modemim Billion Bipac 7000 USB ADSL .
Son cevap yazışımdan sonra paketleri yüklemeyi denedim . Fakat saatler oldu hala sonu gelmedi .Birini yüklüyorum diğerinde 10 tane daha paket eksik çıkıo. Hepsini indiriyorum başka eksik bişi çıkıo bunun sonu yok .
Benim modem internette okuduğum baya bi yazıya göre ubuntuda çalışıyor.(hem 7 hem 8 sürümlerinde de  çalışıyor) Okuduklarımı yapmayı denedim fakat olmadı. Bunun dışında resmi billion sitesinden linux için driverleri indirdim onu da yapamadım daha doğrusu bunları yapmadım derken hep error ile karşı karşıya kalıyorum...Millet çalışıtırıyo ben yapamıyorum.Açık konuşmak gerekirse bu aralar yeni modem alacak durumda değilim :(

Peki eğer yeni modem aldığım durumda hangi modemi tavsiye edersiniz ? Kurulum yapacakmıyım yeni modemde ? alırsam bari sadece ubuntu için değil diğer linux dağıtımlarında da desteklensin . Evdeki diğer eski laptobuma kablo ile interneti bağlamam gerekecek çünkü çevdedeki wireles bağlantılarını falan çekemiyor sorunu var.ancak kablo ile modemime bağlamam gerekecekki hem bilgisyarda hem de laptopta aynı anda internete bağlanabileyim.... Ama tabi şu aylar yeni modem alamam o ayrı mesele :(

heartsmagic

Ethernet çıkışlı bir modem alırsan muhtemelen her Linux dağıtımında kullanırsın. Çok portlu bir tane alırsan da birden fazla makineyi kablolu olarak da bağlarsın.

Şimdi, eğer hata alıyorsan hangi adımda ne hatası aldığını buraya geç ki insanlar yardım edebilsinler. Misal kendi sürücüleri nasıl bir şey, sen nasıl kurmaya çalıştın, ne hatası aldın gibi.

build-essential için de o kadar paket istememesi lazım, Allah Allah, daha önce yapan arkadaşlar var 5-6 paketle sanırım meseleyi kurtarıyorlardı.

sowhat12345

Billionun resmi sitesidnen driverleri indiridim (linux için hazırlanmış olanı) . İçinde e2 ve e2 source kalsörleri ve readme.txt dosyaları vardı . reademe de şöle yazıyordu :
This document describes the steps of installing the E2 or Hasbani (BIPAC-7000) on the Linux.
Driver Version 062802_REL1.7
First, uncompressing the packaged: USBNET_E2_LINUX_062802_REL1.7.tar.gz
#tar zxvpf USBNET_E2_LINUX_062802_REL1.7.tar.gz
A directory named e2 will be created under current directory.

Second, Changing directory to the "e2" directory.
#cd e2

Third, compiling the source code.
#make

At last, copy the firmware file "CnxE2Fw.bin" to directory "/etc".
#cp CnxE2Fw.bin /etc/CnxE2Fw.bin

Now, you can install the driver by the command below under current directory:
#insmod e2.o

If you would like to installing driver anywhere else, Please copy the e2.o to
the directory: /lib/modules/2.4.xx-xxx/kernel/drivers/usb first.

If the network doesn't up automatically, you must run the following commands to activate the net adapter.
#ifconfig hsb0 up
#dhcpcd -n hsb0

Upgrade the firmware:
Replace the firmware file "/etc/CnxE2Fw.bin" with the new release. Note that the file
name must be case sensitive.

---------
Ben ikinci adımı yaptım. Fakat make yazdığım zaman terminal çıkan yazıların arasında hatalar vardı. make komutunda çıkan hataları kopyaladım :

gcc -O2 -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -pipe -fno-strength-reduce -DCPU=686 -march=i686 -DMODULE -D__KERNEL__ -DLINUX -I/lib/modules/`uname -r`/build/include -c usbsndcm.c -o usbsndcm.o
In file included from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/processor.h:4,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/prefetch.h:14,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/list.h:8,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/preempt.h:11,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/spinlock.h:49,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/mmzone.h:7,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/gfp.h:4,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/slab.h:14,
from hasbani.h:28,
from usbsndcm.c:20:
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/processor_64.h:79: error: 'CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT' undeclared here (not in a function)
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/processor_64.h:79: error: requested alignment is not a constant
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/processor_64.h:200: error: requested alignment is not a constant
In file included from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/ptrace.h:35,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/irq.h:24,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/hardirq_64.h:5,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/hardirq.h:4,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/hardirq.h:7,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/interrupt.h:11,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/usb.h:15,
from hasbani.h:29,
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/vm86.h:22:1: warning: "VM_MASK" redefined
In file included from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/processor.h:4,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/prefetch.h:14,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/list.h:8,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/preempt.h:11,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/spinlock.h:49,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/mmzone.h:7,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/gfp.h:4,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/slab.h:14,
from hasbani.h:28,
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/processor_64.h:29:1: warning: this is the location of the previous definition
In file included from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/irq.h:24,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/hardirq_64.h:5,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/hardirq.h:4,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/hardirq.h:7,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/interrupt.h:11,
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/ptrace.h: In function 'user_mode':
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/ptrace.h:50: error: 'SEGMENT_RPL_MASK' undeclared (first use in this function)
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/ptrace.h:50: error: (Each undeclared identifier is reported only once
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/ptrace.h:50: error: for each function it appears in.)
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/ptrace.h:50: error: 'USER_RPL' undeclared (first use in this function)
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/ptrace.h: In function 'user_mode_vm':
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/ptrace.h:54: error: 'SEGMENT_RPL_MASK' undeclared (first use in this function)
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/asm/ptrace.h:54: error: 'USER_RPL' undeclared (first use in this function)
In file included from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/sched.h:54,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/interrupt.h:12,
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/jiffies.h:33:3: error: #error You lose.
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/jiffies.h:225:31: error: division by zero in #if
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/jiffies.h:225:31: error: division by zero in #if
In file included from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/timer.h:5,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/sched.h:87,
from /lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/interrupt.h:12,
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/ktime.h: In function 'ktime_set':
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/ktime.h:84: warning: comparison is always false due to limited range of data type
In file included from hasbani.h:29,
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/usb.h: In function 'usb_register':
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build/include/linux/usb.h:1013: error: 'KBUILD_MODNAME' undeclared (first use in this function)
usbsndcm.c: In function 'CmCommandRcv':
usbsndcm.c:184: error: 'CONFIG_HZ' undeclared (first use in this function)
usbsndcm.c: In function 'CmCommandSend':
usbsndcm.c:259: error: 'CONFIG_HZ' undeclared (first use in this function)
usbsndcm.c: In function 'CmPacketSend':
usbsndcm.c:327: error: 'CONFIG_HZ' undeclared (first use in this function)
make: *** [usbsndcm.o] Error 1
-----------------------------------------------

Buradan sonra zaten devam etmek mümkün olmuyor.Terminal komut yazmamı bekliyor. root girişi yaparak yüklemeyi denedim gene yanı şey oldu. :'( :'( :'(
(yüklediğim onca paketten sorna bir daha denedim hiçbir değişiklik yok)
Bunu yeni konu mu açıp mı yazsaydım acaba !?! ::)

heartsmagic

Derleme hatası. Ancak eksik geliştirme paketinden midir yoksa cidden kod mu sorunlu bilemiyorum.

lelldorin

merhaba.

Usb modemi yüklerken cd rp-pppoe-3.8 komutunu yazıyorum. Hatta cd /home/isim/desktop/rp-pppoe-3.8 komutunuda denedim, ancak klasör masaüstünde olmasına rağmen no such directory gibi bir şey söylüyor.

lütfen yardım eder misiniz ?

teşekkürler.

heartsmagic

Alıntı yapılan: lelldorin - 26 Haziran 2008 - 22:34:01
merhaba

usb modemi yüklerken cd rp-pppoe-3.8 komutunu yazıyorum hatta cd /home/isim/desktop/rp-pppoe-3.8 komutunuda denedim ancak klasör masaüstünde olmasına rağmen no such directory gibi bir şey söylüyor.

lütfen yardım eder misiniz

teşekkürler

desktop ile Desktop Linux dünyasında farklıdır. O nedenle Desktop'u dene. Tabi sistem Türkçeyse Masaüstü olma ihtimali de var.

lelldorin

sistem türkçe masaüstü olarakta denedim ancak olmadı

heartsmagic

ls -l  ~/Desktop
ls -l ~/Masaüstü

komutlarının bir çıktısını görebilir miyiz?

sowhat12345

Peki ben akadaşımdan usb olmayan modemini bir günlüğüne ödünç alırsam hemen şifremi falan girip nete bağlanabilirmiyim ? eğer kesin böle olursa built -essentil i en kolay nasıl kesin yükleyebilirim? Gene bana diğer paketler eksik demesin  ?

heartsmagic

Sorun olmadan kullanırsın. Internete bağlanıp
sudo aptitude install build-essential
komutunu vermen ya da Synaptic'i açıp build-essential paketini aratıp kurman yeterli olur.

t-virus

benimde kücük bir sorunum var. dedigin herseyi harfiyen uyguladım. 1 yerde farklılık vardı. oda kullanıcı adı sifre vs bilgilerini girerkendi. orda INTERFACE baslıgı icinde "nas0" cevabından sonra bir soruyu daha cevaplamamı istedi. ben onu defult (no) olarak bıraktım. birimi sne olan bir sey belirlememi istiyordu. sonuc olarak sunu yazdıgımda bununla karsılasıyorum ve bütün islemleri tamamlamama ragmen modemimimin üstündeki 2 ısıkdan sadece gücün geldigini gosteren link yanıyor

# pppoe-status
pppoe-status: Link is down (can't read pppoe PID file /var/run/pppoe.conf-pppoe.pid.pppoe)

lelldorin

merhaba

bütün işlemleri gerçekleştirdim ancak sudo pppoe-start komutunu yazdıktan sonra bir süre bekliyor ve timed out yazısı çıkıyor. yardım edebilir misiniz acaba

sowhat12345

Ben arkadaşımdan modme aldım built-essentilleri yüklerim diye fakat onunla nete bağlanamaıdm. Sanaırım ethernet kartımın olmamasından kaynaklanıyor. Onun modem ile bilgisyar arasındaki kablo girişleri bana uygun değişldi. Onunkiler http://img170.imageshack.us/img170/1872/rj601ij3.jpg bu büyüklükteydi . benimkine girebilmesi için daha küçük olması gerek :( N eolacak şimdi ? Modme alırsam ehernet cartı da mı almak zorunda kalacam ben şimdi :( veya bu şekilde modemimi yükleyebilirmiyim ?

heartsmagic

Kullandığın makine dizüstü mü masaüstü mü? Eğer dizüstü ise günümüzdeki hemen her dizüstünde ethernet kartı olur. Yok masaüstü kullanıyorsan ve cidden ethernet kartın yoksa yapacak bir şey yok eğer ethernet çıkışlı modem alacaksan bir de ethernet kartı alacaksın. Fakat ethernet kartları çok bir miktar değil, 7-8$'a sanırım bulman mümkün.

erginemr

Ethernet kablo ucu telefon kablosunun ucuna çok benzer ancak daha geniştir. Ethernet kartı almışken ethernet kablosu da almayı unutmayın. İkisi için en çok 20 ytl ödersiniz.

Bilgisayarınızda ethernet kartı olup olmadığını anlamanın bir yolu da konsolda "lspci" komutunu vermek. "00.03.0 Ethernet Controller: Model İsmi" gibi bir çıktı alırsanız kasada ethernet kartı var demektir.

maxspacemax

İşin ilginç yanı bende inca usb + 4 port ethernet modem var. Hiçbir sürücü yüklemeden ubuntu usbden internete bağlanabiliyor.
Bir sürü bilgisayara kabloyu direk usbye takıp kurulum yaptım.

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: maxspacemax - 30 Haziran 2008 - 17:13:42
İşin ilginç yanı bende inca usb + 4 port ethernet modem var. Hiçbir sürücü yüklemeden ubuntu usbden internete bağlanabiliyor.
Bir sürü bilgisayara kabloyu direk usbye takıp kurulum yaptım.

Şanslı azınlıktansın.  :)

sowhat12345

Kullandığım sistem masaüstü .Ethernet cartımın olmadığını kesin biliyorum . O zaman modem alma zamanı geldi gibi gözüküyor :(
Son bir şey daha ormak istiyorum . Eğer bir modme laırsam onu Ubuntu kurulumu sırasında takılı olarak bırakmak zorundamıyım yoksa istediğim zman windowstaki gibi sonradan takabilirmiyim ?(tabi otomatik tanınanlardan bahsediyorum maxspacemax taki gibi )