Güncelleme Sonrası Yükleme Hatası oluştu

Başlatan s.corpara, 29 Nisan 2013 - 18:38:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s.corpara

uzun süre sorunsuzca ubuntu kullandıktan sonra eskice bir bilgisayarımada ubuntu  yükliyeyim dedim yükleme tamamlandı güncellemeler vs derken güncelleme esnasında elektrik gidip geldi daha sonra tekrar açılınca mouse hareket etmemeye vs başladı devamlıda hatalar çıkardı, bunun üzerine onarım yapmayı denedim olmadı en son tekrar yükliyeyim dedim usb yi takıyorum  isolinux.bin missing or corrupt, cd yi takıyorum olmuyor bir türlü tekrar yükleyemedim en son laptoptan 4gb lık bir flasha lubuntu kurdum (canlı kullanımdan bahsetmiyorum) şu an yükleme yapamadığım bilgisayarda flash üzerinden lubuntu dan yazıyorum,

şimdi aklımda şöyle * bir şey var flash üzerinden lubuntu da çalışırken harddiskime lubuntu kurabilir miyim ?
bu arada hdd uzerindeki ubuntuyu lubuntuya çevirmeye çalıştım ama başarılı olamamıştım sorunlar çıkmıştı.

edit : hata düzeltildi.
(kırmızı renkle belirttim)

siberoloji

Şu an kurulu lubuntu da boot repair programını kurup ileri seçenekler kısmından Fix MBR seçeneği ile tamir etmeyi dener misiniz?

boot-repair kurulumu;
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install boot-repair boot-sav

s.corpara

Alıntı yapılan: korucu77 - 29 Nisan 2013 - 19:38:15
Şu an kurulu lubuntu da boot repair programını kurup ileri seçenekler kısmından Fix MBR seçeneği ile tamir etmeyi dener misiniz?

boot-repair kurulumu;
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install boot-repair boot-sav

hocam yükledim ama boot repair de hdd im gözükmüyor, disklerden baktım orda gözüküyor.

heartsmagic

Şu an kurulu bir Lubuntu var mı? Onu açmaya çalıştığında sistem nereye kadar gidiyor? Kurtarma kipi ile açılıyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s.corpara

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Nisan 2013 - 10:29:45
Şu an kurulu bir Lubuntu var mı? Onu açmaya çalıştığında sistem nereye kadar gidiyor? Kurtarma kipi ile açılıyor mu?

hocam flashla lubuntuyu sorunsuz çalıştırıyorum, kurtarma kipini denemedim ama onada girer elbet :) zaten şu an flash üzerinden girip yazıyorum.
hdd de ubuntu vardı ama hdd partlarını sildim en sonunda, size sorun flash dan çalışan lubuntu üzerinden hdd ye lubuntu kurabilirmiyim ?

heartsmagic

Kurulu sistemi silmeseydin en azından onu kurcalardık. Parmak bellek üzerinden nasıl bir kurulumdan bahsediyorsun? Kurulu olanı diske taşımaktan mı yoksa ISO üzerinden kurulum vs mi?

s.corpara

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Nisan 2013 - 11:49:12
Kurulu sistemi silmeseydin en azından onu kurcalardık. Parmak bellek üzerinden nasıl bir kurulumdan bahsediyorsun? Kurulu olanı diske taşımaktan mı yoksa ISO üzerinden kurulum vs mi?

kurulu olanı taşmaktan bahsediyorum hocam, iso üzerinden kurulum bilgisayardan kaynaklı olmuyor, cd den denedim oda olmadı en azından kurulu olanı kopyalayabilsem diyorum ? imkan varmı

Edit :

Hocam kurulu sistemde bir işlem yapamaz olduydum mouse hareket etmiyordu sistem çok daha yavaş çalışıyordu, kurtarma kipinden program yükleme kaldırma gibi işlemler yapmaya çalıştığımdada hatalar alıyordum yazmadan önce uğraşmıştım baya.

if

@s.corpara, Clonezilla ile parmak bellekteki kurulumu kopyalar ve bilgisayara geçirebilirsiniz. Yalnız /tc/fstab dosyasını bilgisayarın bölümlendirmesine göre düzenlemelisiniz.

melihkirmizili

merhaba heartsmagic, ben hp marka bir ultrabook aldım ve 3 gündür ubuntu yüklemeye çalışıyorum, yapamadım. benim pc hp nin pavilion ultrabook 15-b030st modeli. Üzerinde win 8 kurulu olarak geldi. dün foruma üye oldum ve sorunumun çözümünü arıyorum. Size nasıl ulaşacağımı da bilemedim(anladığım kadarıyla çok etkinsiniz, yöneticisiniz) bu konu da ki yorumunuz güncel olduğu için iletimi buraya yazıyorum. ( "UEFI Resimli Kurulum Rehberi" başlığı altına da sorunumu belirttim.)  sorunum şu: bir türlü ubuntu nun kurulumuna başlayamıyorum, galiba benmi pc ile ilgili.

bana yardımcı olursanız çok sevinirim..

heartsmagic

@melihkirmizili, yönetici veya etkin olmam inan bu konuda işe yaramıyor, zira UEFI konusunda hiç ama hiç tecrübeli değilim :) Diğer başlıktaki sorunu da gördüm ancak bilgim olmadığı için cevap geçemedim ne yazık ki.

Bu başlık ilgisiz bir başlık olduğu için bence diğer başlıktan devam edilsin. Forum dışında bizlere zaten ulaşman gerekmez. Vakti olan her arkadaş forumda destek vermeye çalışıyor zaten. Umarım UEFI konusundaki bilgili arkadaşlar görüp yorum yaparlar diğer başlığa.

s.corpara

Alıntı yapılan: if - 02 Mayıs 2013 - 19:58:16
@s.corpara, Clonezilla ile parmak bellekteki kurulumu kopyalar ve bilgisayara geçirebilirsiniz. Yalnız /tc/fstab dosyasını bilgisayarın bölümlendirmesine göre düzenlemelisiniz.

hocam kusura bakmayın sınavlar vardı girş yapamadım, başka bir bilgisayarda hdd e lubuntuyu yükledim, şu an kendi bilgisayarıma hdd yi taktığımda lubuntu açılıyor fakat ethernet kartını görmüyor. bakıyorum ethernet ışığı yanıyor ki parmak disk te çalışırken de ethernet sorunum yoktu.

heartsmagic

@s.corpara, yeni kurulum yapıldığı için bu konuyu kapatıp başka bir konudan devam etsek? Sen de bize o başlıkta gerekli çıktıları aktarsan?

s.corpara

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Mayıs 2013 - 11:29:17
@s.corpara, yeni kurulum yapıldığı için bu konuyu kapatıp başka bir konudan devam etsek? Sen de bize o başlıkta gerekli çıktıları aktarsan?

tabiki hocam kendim halledemediğim takdirde bir başlık açarım konuyu kapatabiliriz