[Çözüldü] sisteme kurulu olan ubuntuyu flashdiskten nasıl başlatabilirim?

Başlatan emrah08, 28 Nisan 2013 - 23:24:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah08

arkadaşlar merhaba.*dizüstü bilgisayarıma ubuntu 13.04 işletim sistemini kurdum.Ayrıca windows 8 de kurulu.Bilgisayarın açılışta hangi işletim sistemiyle başlayacağına dair seçenek geliyor.Fakat ben bu seçeneğin olmasını istemiyorum.Yani windows 8'in direk olarak açılmasını istiyorum.Ubutuyu kullanmak istediğimde ise flashdiskten boot ederek açmak istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?Konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

guopx

Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

siberoloji

Şöyle bir öneri yapayım;
1. Win 8 işletim sistemini varsayılan olarak ayarlayıp her açılışta win 8 in seçili olmasını sağlayacağız.
2. Açılıştaki grub ekranının görünmemesini sağlayacağız.
3. Ubuntuyu kullanmak istediğinizde flashtan boot etmenize gerek yok. Açılış esnasında Shift tuşuna basılı tutacaksınız.
İster misiniz?

emrah08

olur hocam.şu an evdeyim bir an önce konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

siberoloji

emrah08

hocam teşekkür ederim.Bir de son olarak sitemi kurarken biraz acemisi olduğum için bağlama noktalarını belirtmedim.Galiba bu yüzden windows kurulu bölüme erişemiyorum.Tekrar sistemi kurmadan bu problemi düzeltebilir miyim?

siberoloji

Seçke (Dash) bölümüne disk utility yazarak disk düzenleme programına girin ve bakın bakalım Windows bölümü yerinde duruyor mu? Yanlışlıkla siliyor bazı arkadaşlar.
Dosya yöneticisinden de bakabilirsiniz.
Eğer yerinde duruyorsa ve dosya yöneticiyle diskin içini görebiliyorsanız size boot-repair öneririm.

http://ubuntum.blogspot.com/2012/11/boot-repair-kullanarak-grub2.html

emrah08

açılış ile ilgili söylediğinizi yaptım oldu teşekkür ederim.Ancak sistemi yeniden başlatırken farkettim.sistem kapanmıyor yada yeniden başlatılamıyor.siyah ekranda öylece kalıyor.Bir bilginiz var mı acaba?

siberoloji

Maalesef.  :-\
Yeni bir konu açıp yardımseverlerin yardımını beklemelisiniz.
Bence bu konuyu çözüldü olarak işaretleseniz iyi olur. 

http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi