Ubuntu 13.04 İzlenimlerim

Başlatan avasl, 25 Nisan 2013 - 21:30:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

avasl

Herkese merhabalar,
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki daha önce bir çok kez ubuntu kurdum. Ama ekran kartı sorunlarından dolayı kaldırmak zorunda kaldım. Yaklaşık 5 gün önce içimdeki linux aşkı tekrar alevlenerek dayanamadım yeniden kurdum :) . Kurduğum sürüm 12.10 du. Yine aynı ekran kartı sorunu yaşadım. Ekrandaki her şey gitti. Ubuntu hakkında öyle aşırı bir bilgi sahibi de değilim. Araştıra araştıra kodlarla sorunumu hallettim. Biraz zahmetli oldu ama artık bundan sonra ubuntu'yu bırakmam dedim :) . Yaklaşık 5 gün 12.10 kullandım. Ufak tefek sorunlar dışında hiçbir sorunu yoktu. Gelelim konuya;
-----------
13.04 sürümünde bazı ufak tefek hataların giderildiğini fark ettim. Benim açımdan özellikle touchpad ile ilgili sıkıntılarım vardı. Touchpad'de sanki bir kararsızlık gariplik gibi bir şeyler vardı. 13.04 ile bunun iyileştirildiğini fark ettim.
Eski sürümde özellikle ısı konusunda da bir takım sıkıntılarım var dı. Sıcaklık 60-70 dereceden aşağıya pek inmiyordu. Belki güncelleme ile alakalı olmayabilir ama  sıcaklığım şuan 55 lerde geziniyor. Dolayısıyla gürültü azalmış bulunmakta.
Benim ŞUAN İÇİN farkettiklerim bunlar.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

burak öztürk

Aynen katılıyorum size. Şuan sıcaklığım ve fan gürültü seviyesi iyi seviyelerde. Güle güle kullanalım :)

Luna

Ben henüz beta sürümde kurup, gerekli kurulumları yaptıktan sonra güncellemeleri almayı bekleyerek yoluma devam ettim. O esnada ek sürücler, çeşitli özelleştirmeler temalar, kernel derken. Şu an taş gibi diyebilirim sistem.

Son kararlı kerneli de kurdum, sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde gidiyor şu an. :)
İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W

agritux

Sıcaklık ve fan izlenimlerinize katılıyorum. Bu çok iyi oldu.

avasl

O zaman sıcaklık sorununun güncelleme ile çözüldüğünü söyleyebiliriz. Yalnız ben değilmişim :)

krwlng

Benim açımdan son zamanların en sorunlu ubuntu sürümlerinden biri oldu diyebilirim, ekran kartı (gt240m) bayağı bir çile çektiriyor, ayrıca xorg ayarladığım zaman oturum açamıyorum her oturum açışımda tekrar oturum açma ekranına dönüyor, xorg.conf silince düzeliyor. Bazı uygulamalar hata veriyor, hata kaydı gönderiyorum umarım yakın zamanda düzelir.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

avasl

Alıntı yapılan: krwlng - 25 Nisan 2013 - 23:13:46
Benim açımdan son zamanların en sorunlu ubuntu sürümlerinden biri oldu diyebilirim, ekran kartı (gt240m) bayağı bir çile çektiriyor, ayrıca xorg ayarladığım zaman oturum açamıyorum her oturum açışımda tekrar oturum açma ekranına dönüyor, xorg.conf silince düzeliyor. Bazı uygulamalar hata veriyor, hata kaydı gönderiyorum umarım yakın zamanda düzelir.
Umarım sorununuza en yakın zamanda çare bulursunuz :( . Şuan için uygulama vs. bir sorunla karşılaşmadım çok şükür.

if

@krwlng, yükseltme mi yaptınız?

krwlng

@avasl, sağol bir anlamda çözdüm gibi sorunları, zamanla daha iyi hale gelir tabi.
@if, önce yükseltme yaptım yükseltme sırasında kurulum takıldı ve bitmedi sonrasında yedekleri alıp temiz kurulum yaptım sorunlarla temiz kurulumda karşılaştım. Xorg.conf dosyasını en basit hale getirip gereksiz gördüğüm şeyleri sildim, şuan sorun yok, sistem ekran kartını doğru şekilde tanıdı ve açılış kapanış şimdilik sorunsuz olmaya başladı. Hata veren uygulama sayısı çok azaldı, sanırım ekran kartı ile ilgiliymiş birçoğu, şuan bilindik çevrimiçi hesaplar sorunu gibi ufak tefek sorunlar hariç pek bir sorunum kalmadı. Görselliğe biraz daha önem verilmiş olduğunu gördüm fakat bunun yanında sistem ağırlaşmamış aksine bazı noktalarda serilik artmış. Tek canımı sıkan nokta yeni Nautilus'un çok eksik olması, F3 ile ekran bölme, durum çubuğu ve "backspace" tuşu ile bir önceki dizine dönme özellikleri kaldırıldığı için kullanımı biraz zahmetli hale gelmiş.
Ayrıca Google Chrome kullanan arkadaşlar eşitleme yapmak istediklerinde sistem, parolalarını doğru olduğu halde kabul etmemiş gibi olursa, bir kereliğine Chrome'u LC_LOCALE=C google-chrome komutu ile açıp eşitleme yapsınlar.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

nikbinliknet

Şu ana kadar bir çok GNU/Linux işletim sistemleri denedim bilgisayarımda. Linux Mint Debian Edition (LMDE) ve Ubuntu 13.04 kadar güzel çalışan sistemleri kullanmamıştım.

İngilizce (UK) olarak kullanmaktayım sistemi. Harika çalışıyor. Bir de Ubuntu Yazılım Merkezi'ndeki uygulama çeşitliliği artarsa keyfim daha da artacak.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2013 - 15:26:15

Unity'de yaşadığım ufak, tefek sorunlardan sonra bir de 13.04 üzerinde "Gnome masaüstü nasıl çalışıyor bakalım" diyerek Gnome masaüstü yöneticisini kurdum.

sudo apt-get install gnome-shell

Bu güne kadar kullandığım en güzel ve sorunsuz Gnnome keyfi, masaüstü keyfi. 13.04'te tavsiye ederim.
İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2