Ubuntu 13.04 kapanmıyor

Başlatan grey123, 18 Nisan 2013 - 03:38:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

grey123

Başlığı bu şekilde yaptım bu şekilde çok konu var hepsinide incelediğimi söyliyim.
Ubuntu kapanmıyor bu benim için çok kötü çünkü her reset tuşuna bastığımda boot ayarlarını tek tek elle değiştirmem gerekiyor.Ubuntuyu ahci modda kullanıyorum ayrıca kullandığım anakartın fan hızlarını performans modunda kullanmam için boot menüden bikaç değişiklik yapmam gerekiyor.Her seferinde açıkçası insanı canından bezdiriyor.Arkadaşlar bu kapanmama sorunu küçük bir sorun değil bence abartılıcak bişey.Bir işletim sistemi bir kez kapanmayabilir fakat tekrarlıyorsa bu nasıl desem bir işletim sistemi için facia niteliğindedir.Foruma bakıyorum en az on tane aynı başlıkla açılmış konu var hepsindede ubuntu kapanmıyor.Şimdi ubuntuya gönül vermiş arkadaşlar alınmasın fakat windows'un tüm sürümlerini kullandım virüs haricinde asla böyle bir hataya rastlamadım belki xp'de olabilir oda ara sıra pc'ye machintosh kurulumu yaptım ve kullandım machintosh'tada böyle bir problem görmedim.Bu konu bug var (bug nedir :http://tr.wikipedia.org/wiki/Bug) bir sonraki güncellemede kapatılacak deyip geçiştiriliyor.Şu anda bende geliştirme sürümü olan 13.04 sürümü yüklü.Olabilir diyorum çünkü zaten geliştirme sürümünde bug olabilir diye yazıyor ubuntunun sitesinde fakat ben bu soruna 12.10 sürümündede rastladım.Amacım ubuntuyu diğer işletim sistemleriyle kıyaslamak değil sadece bu konuya kimsenin gönlündeki ubuntu sevdasını  kırmadan dikkat çekmek.  ???

Herneyse bilgisayar kapanmadı.Bende ctrl+alt+f1'e bastım.Çıkan ekrandaki fail mesajını bir kağıda yazdım.
Starting restore soundcards mixer states   ------------------------------ (  fail )
Bu satır fail hata veriyor.Buna göre ubuntumun neden kapanmadığını açıklayabilirmisiniz.
Benim anladığım seskartının mikserinden oluşan bir hata fakat tam anlayamadığım için soruyu size yönelttim.
Hepimiz bir'iz.Yani ben , biz olduğumuz zaman 'ben'im...

burk

Bu çıktıyı hangi komut sonrasında aldınız? Ayrıca;

sudo shutdown -P now
sudo halt -p
sudo poweroff now

bu komutlardan biri sistemi kapatabiliyor mu?

heartsmagic

Alıntı yapılan: grey123 - 18 Nisan 2013 - 03:38:31
Başlığı bu şekilde yaptım bu şekilde çok konu var hepsinide incelediğimi söyliyim.
Ubuntu kapanmıyor bu benim için çok kötü çünkü her reset tuşuna bastığımda boot ayarlarını tek tek elle değiştirmem gerekiyor.Ubuntuyu ahci modda kullanıyorum ayrıca kullandığım anakartın fan hızlarını performans modunda kullanmam için boot menüden bikaç değişiklik yapmam gerekiyor.Her seferinde açıkçası insanı canından bezdiriyor.Arkadaşlar bu kapanmama sorunu küçük bir sorun değil bence abartılıcak bişey.Bir işletim sistemi bir kez kapanmayabilir fakat tekrarlıyorsa bu nasıl desem bir işletim sistemi için facia niteliğindedir.Foruma bakıyorum en az on tane aynı başlıkla açılmış konu var hepsindede ubuntu kapanmıyor.Şimdi ubuntuya gönül vermiş arkadaşlar alınmasın fakat windows'un tüm sürümlerini kullandım virüs haricinde asla böyle bir hataya rastlamadım belki xp'de olabilir oda ara sıra pc'ye machintosh kurulumu yaptım ve kullandım machintosh'tada böyle bir problem görmedim.Bu konu bug var (bug nedir :http://tr.wikipedia.org/wiki/Bug) bir sonraki güncellemede kapatılacak deyip geçiştiriliyor.Şu anda bende geliştirme sürümü olan 13.04 sürümü yüklü.Olabilir diyorum çünkü zaten geliştirme sürümünde bug olabilir diye yazıyor ubuntunun sitesinde fakat ben bu soruna 12.10 sürümündede rastladım.Amacım ubuntuyu diğer işletim sistemleriyle kıyaslamak değil sadece bu konuya kimsenin gönlündeki ubuntu sevdasını  kırmadan dikkat çekmek.  ???

Herneyse bilgisayar kapanmadı.Bende ctrl+alt+f1'e bastım.Çıkan ekrandaki fail mesajını bir kağıda yazdım.
Starting restore soundcards mixer states   ------------------------------ (  fail )
Bu satır fail hata veriyor.Buna göre ubuntumun neden kapanmadığını açıklayabilirmisiniz.
Benim anladığım seskartının mikserinden oluşan bir hata fakat tam anlayamadığım için soruyu size yönelttim.

Evet, kullandığın sistem alfa/beta/rc serisine ait, hataların olması normal. Kararlı denilen sürümlerde de olabilir, bu da doğrudur sen de söylemişsindir. Gönül ister ki hiç olmasın fakat sistemler arası kıyaslama yanlış. Hiçbir Windows sürümü Linux dağıtımları kadar devingen değildir. Hiçbirinde masaüstü, alt/üst bileşenler, çekirdek, yan araçlar kısacası sistemin tamamı güncellenmez. Bizler de ise devingen bir yapı var. Uygulamalar, uygulama toplulukları, çekirdek sürekli güncelleniyor ve bu böyle devam ediyor.

Yapabileceklerin? Kurarsın bir LTS, kapatırsın güvenlik haricindeki güncellemeleri, olur sana Windows zihniyeti. Eğer LTS ile ilk kurulumda sorunun yoksa yoktur, ne âlâ. Eğer varsa çözmeye çalışırsın, yapabiliyorsan hata kaydı açarsın vs. Sistem oturduktan sonra da başka bir şeyi kurcalamazsın.

Kısacası Ubuntu konusunda sevdaya dikkat çekiyorsun fakat "kıyaslama" yapmış oluyorsun. Ben de bu kıyaslamanın neden senin düşündüğün gibi olmadığını dilim döndükçe anlatmaya çalıştım. Ayrıca göreceli oluyor bu kıyaslama. Ben örneğin doğru dürüst sorun yaşamıyorum. Tutup Linux dağıtımları sorunsuz demem abes olur.

Sorununa gelirsek, @burk'un sorduklarının bir cevabını alır duruma bakarız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

grey123

Alıntı yapılan: burk - 18 Nisan 2013 - 08:31:13
Bu çıktıyı hangi komut sonrasında aldınız? Ayrıca;

sudo shutdown -P now
sudo halt -p
sudo poweroff now

bu komutlardan biri sistemi kapatabiliyor mu?
İşten geldiğim için yeni yazabildim.
sudo shutdown -P now
Bu kod ile kapandı.Fakat açılış normal bir açılış olmadı güvenli mod seçeneklerinin bulunduğu ekran ile açıldı.Bu arada Konunun benim yazdığım hata iletisi ile bir ilgisi yokmu?

2.Sizin ne demek istediğinizi anlyorum fakat şahsi fikriniz.Benim doğrum sizin yanlışınız olabilir.Terside olabilir.Saygı duyarım.Ubuntu hakkında benden bilgili olduğunuzu varsayıyorum bu kesin.Bunada saygı duyarım.Fakat anlatmak istediğim problem bir işletim sistemi göz önüne alındığında hangi işletim sistemi olursa olsun bu konunun gerçekten büyük bir problem olduğu.Kıyaslama yapmadan birşeyi nasıl anlatabilirim.Size bir kıyaslama daha *yapayım.Bisiklet aldınız frenleri tutmuyor bunu tamirciye söylüyorsunuz tamircinin size yanıtı şu oluyor.Arkadaşım sizin bisiketiniz çok özel bir yapıya sahip olduğu için sürekli parçaları değiştiriliyor
siz konuyu ilettiniz bizde kayıt altına aldık inşallah bir gün sizinde frenleriniz tutar.Fakat siz sadece duran bir bisiklet istiyorsunuz.Diğerlerine bakarak bunu söylemenin yanlış bir tarafı yok bence benim şahsi fikrimde bu.Ayrıca ben benim bisikletim kötü demedimki sadece durmuyor dedim.

heartsmagic

shutdown ile kapandıktan sonra Grub'a mı geçiyor? Normalde geçmiyor mu Grub'a? Ayrıca, grafik kartı sürücülerini kaldırdıktan sonra da bu sorun devam ediyor mu?

Alıntı yapılan: grey123 - 18 Nisan 2013 - 20:20:55
2.Sizin ne demek istediğinizi anlyorum fakat şahsi fikriniz.Benim doğrum sizin yanlışınız olabilir.Terside olabilir.Saygı duyarım.Ubuntu hakkında benden bilgili olduğunuzu varsayıyorum bu kesin.Bunada saygı duyarım.Fakat anlatmak istediğim problem bir işletim sistemi göz önüne alındığında hangi işletim sistemi olursa olsun bu konunun gerçekten büyük bir problem olduğu.Kıyaslama yapmadan birşeyi nasıl anlatabilirim.Size bir kıyaslama daha *yapayım.Bisiklet aldınız frenleri tutmuyor bunu tamirciye söylüyorsunuz tamircinin size yanıtı şu oluyor.Arkadaşım sizin bisiketiniz çok özel bir yapıya sahip olduğu için sürekli parçaları değiştiriliyor
siz konuyu ilettiniz bizde kayıt altına aldık inşallah bir gün sizinde frenleriniz tutar.Fakat siz sadece duran bir bisiklet istiyorsunuz.Diğerlerine bakarak bunu söylemenin yanlış bir tarafı yok bence benim şahsi fikrimde bu.Ayrıca ben benim bisikletim kötü demedimki sadece durmuyor dedim.

Elbette senin doğrun benim yanlışım veya tersi de olabilir. Ancak, kıyaslama yapmanın yanlışlığı bir gerçektir. Son örneğinden yola çıkayım. Linux dağıtımları çok devingen, sanırım bunu kabul ediyorsun? Şu verdiğin örneğe Linux dağıtımlarını ben doğru bir şekilde oturtayım zira senin benzetmen yanlış. Sen hiçbir zaman kendi bisikletinle o bisikletçiye gitmiyorsun. Şöyle oluyor, bisikletçi diyor ki "Benim şöyle güzel bir donanım setim var yeni çıkarttım buyurun". Bisikletçi bunu söylerken diyor ki "Tüm bisikletlerde deneme şansım yok ne yazık ki şunlarda bunlarda güzelce çalışıyor". Sen de alıyor ve eve götürüyorsun sonra da o seti kullanmaya başlıyorsun. Eğer sorun yaşadığında bunu bildirmezsen bisikletçi asla o sorunun varlığını bilemez. Eğer sorun bildirdiğinde de düzelecek diyorsa ya cidden sorun hakkında yeterli bilgiyi alamamıştır ya alsa da çözmeye bilgisi yetmemiştir ya da dikkatsizlik yapmış ve ilgilenmemiştir.

Diyelim ki o set sende çok güzel çalıştı. Her şey mükemmel. Bisikletçi diyor ki bir ay sonra "Şu donanımı güncelledim, vitrinde yerini aldı." Sen yine gidiyorsun dükkandan alıyorsun donanımı eve geliyorsun setin içindekiyle değiştiriyorsun. Bir bakıyorsun frenler tutmuyor. Bu durumda bisikletçiye kızma hakkın var mı yok mu yine tartışılabilir ancak tutup da bunu senin bisikletine göre yapmış ama becerememiş havası katmamak lazım. Bisikletçiye yazık etmiş oluruz bu durumda. Hele hele bir de bu bisikletçi bunu ücretsiz (senin için, kendi bir şekilde ücret alıyor olabilir), her şeyiyle açık bir şekilde yapıyorsa kıyas yapmadan önce, "bu çok can alıcı bir sorundur, diğer bisikletçi bunu yapmıyor" sözünden önce bir kere daha düşünmek gerekir.

Linux dünyasının bu kadar devingen olmasının güzellikleri yanında olumsuzlukları da var. Yumuşak karnımız yani bizim. İşte bu nedenle diyorum ki LTS'lerden memnunsan, bir kere oturttuysan öylece devam edersin. Güvenlik güncellemelerini alır diğerlerini es geçersin. Eğer es geçmiyorsan bu devingenliği hesaba katmalı ve başka sistemlerle kıyas yapmamalısın. Bir mazeret olmamalı belki ama Windows dünyası için donanım üreticileri çok iyi destek vermeye çalışıyorlar zira para o tarafta şimdilik. MacOS tarafı ise kendi bisikletine kendi sistemini yazıyor, müdahale de ettirmiyor.

Buna rağmen sence neden sunucu tarafında, yoğun iş gücünün olduğu yerlerde, süper bilgisayarların birçoğunda, çok ama çok kritik (nükleer santral gibi) yerlerde Windows yok? Madem ki frenleri bu kadar sağlam :)

Tekrar şuraya çıkmak istiyorum, doğrudan kıyaslama yanlış olur. Hepsinin kendisine göre artıları ve eksikleri var. Ben sorunlarımız olmadığını iddia etmiyorum. İtiraz noktam bu meselenin başka sistemlerle kıyaslanması.

grey123

Anladım teşekkürler ya lts yi oturt öyle kalsın diyorsunuz yada güvenlik dışındaki güncellemelerde herzaman hata payı çıkabilir bunuda böyle kabul et diyorsunuz.Ya yardan ya serden geçmem gereksede şimdilik ikiside kalsın.Cevap için tekrar teşekkürler.Bu arada haklı veya haksız olmam kıyaslama yapmam benim için hiç önemli değil.Sadece son kullanıcı olarak insanın kafasında daha değişik bir imaj oluşuyor.Reklamlardaki büyük televizyonun evde açtığınızda 32 ekran çıkması gibi ubuntu stabilite açısından biraz hayalkırıklığı yaratmadı da değil açık söylemek gerekirse.Geneli bilmiyorum fakat benim açımdan biraz böyle oldu.

decent

Bugün yayımlanan sürümü USB bellekten başlatarak hatayı gözlemleyebilirsin.
Ayrıca final sürüm yayımlandığı için bu konuyu kapatıp uygun bölüme konu açmamız gerekiyor.

ridvanzoro

BENDE ubuntunun gdm kurulu tüm versiyonlarında kapanmıyor. gdm'yi kaldırıp lightdm kurunca normal bir şekilde kapanıyor.

heartsmagic

@grey123, ya yar ya ser tespiti doğru olabilir. Ben ikisinden de vazgeçmiyorum ve halimden memnunum. Bu sende de böyle olur mu olmaz mı bilemiyorum, ancak ilk iletinden başlayarak yaptığın kıyaslama için ben o öneriyi yaptım sana. Zira kıyasladığın sistemde yapılan şey budur. Devingen değildir, yeni özellik getirmez, ara ara SP çıkartır. Bunun ötesinde yeni bir sürüm için aradan seneler geçmesi gerekiyor.

Peki bizde her altı ayda yeni bir sürüm çıkıyor mu çok büyük farklarla? Belki son kullanıcının gözünde çıkmıyordur. Ancak sistem alt yapısında bu böyle değil. Gözle görülen bazı şeyler bazı sürümlerde olur. Fakat, daha önce açıklamaya çalıştığım gibi yenilikler o kadar fazla bileşende gerçekleşir ki bunların hepsinin her kullanıcıda sıfır sorunla olacağını iddia etmek biraz garip. Fakat, bizdeki devingenlik sadece sorun getirmiyor beraberinde. 2009'dan bir haber:
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1271200/linux-support-usb
Eğer bu gibi yenilikleri önce biz görüyorsak bu bizdeki devingenliğin neticesidir.

Kararlılık demişsin, onun tanımlanması biraz garip ancak ben Ubuntu'yu ilk kullanmaya başladığım 2006 senesinden beri gayet kararlı bir şekilde kullanıyorum.

grey123

Kararlılık derken ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorsunuz bence.Bir sistemin genelinin yazılan programlarla ve donanımla uyumlu çalışmasından bahsediyorum.Tüm bu problemleri devingen bir sistem deyip yok sayamazsınız.Linux kerneli aynı kernel değilmi bunun üstüne ubuntu yazılıyor fakat her nedense ben ubuntuyu ne zaman kursam problem üstüne problem yaşıyorum.Buna birşey yok diyebilirmisiniz.Sizin bilgisayarınızda problem olmaması donanım ile şans eseri uyumlu olmasından kaynaklanıyor belki.Ben burda kim haklı tartışması yapmaya çalışmıyorum ben bazı şeyleri kabul ediyorsam lütfen sizde kabul edin.Ben ubuntuyu veya linux'u karalamaya çalışmıyorum tam tersine sevdiğim için bir problem yaşadıysam ; ki yaşadım buna dikkat çekmeye çalışıyorum.Bu herzaman ubuntu kapanmıyor veya ubuntu sorunlu diyeceğim anlamına gelmiyor fakat bu bir problemse bunuda bu konuda bu şekilde tartışılmasından da gayet memnunum.
Ayrıca şu anda gün itibari ile elementary os kurdum.Bu kadar problem yaşamasaydım tabiki ubuntu ile devam edecektim.Ubuntu altyapısını kullanan bu işletim sisteminde hiçbir problem çıkmadı.Şu anda öyle rahatım ki anlatamam.Hem ubuntu programlarını problemsiz kullanıyorum hemde sistemin açılışında veya kapanışında tek bir prüz çıkmadı.Şu anda bakarsak aynı donanım linux altyapısı ama problemsiz kapanıyor elememtary os.Çok merak ettim aynı donanımda neden burda problem yok.Aynı bahsettiğiniz devingenlik elementary os de yokmu acaba ?

heartsmagic

Konu artık 13.04 Alfa/Beta/RC olmadığı için arkadaşlar tarafından kapatılmış. Ben daha fazla cevap hakkı doğurmayacak şekilde kendime düşen cevapları geçeyim.

Alıntı yapılan: grey123 - 27 Nisan 2013 - 14:29:10
Kararlılık derken ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorsunuz bence.Bir sistemin genelinin yazılan programlarla ve donanımla uyumlu çalışmasından bahsediyorum.Tüm bu problemleri devingen bir sistem deyip yok sayamazsınız.Linux kerneli aynı kernel değilmi bunun üstüne ubuntu yazılıyor fakat her nedense ben ubuntuyu ne zaman kursam problem üstüne problem yaşıyorum.Buna * bir şey yok diyebilirmisiniz.Sizin bilgisayarınızda problem olmaması donanım ile şans eseri uyumlu olmasından kaynaklanıyor belki.Ben burda kim haklı tartışması yapmaya çalışmıyorum ben bazı şeyleri kabul ediyorsam lütfen sizde kabul edin.Ben ubuntuyu veya linux'u karalamaya çalışmıyorum tam tersine sevdiğim için bir problem yaşadıysam ; ki yaşadım buna dikkat çekmeye çalışıyorum.Bu herzaman ubuntu kapanmıyor veya ubuntu sorunlu diyeceğim anlamına gelmiyor fakat bu bir problemse bunuda bu konuda bu şekilde tartışılmasından da gayet memnunum.

Vurguladığım soruyu sormandan da anlıyorum ki sen olayları yanlış anlamışsın. Kabul etmediğim nedir? Sorun olduğunu kabul etmeme gibi bir durumum olsa bu forumda bulunur muydum? Benim çıkış noktam neydi? Sistemlerin kıyaslanması. Üç dört iletidir bunu anlatmaya çalışmama rağmen tutup beni bazı şeyleri kabullenmemeyle itham etmek garip olmuş. Ayrıca ben çok dil döküp bazı şeyleri anlatıyorsam en azından oradan bir cevap beklerim. Bisiklet örneğindeki gibi. Düşüncen değiştiyse bari bunu belirtseydin @grey123. Çekirdek aynı çekirdek de, sistemler, dağıtımlar aynı sistemler değiller işte. Her dağıtımın kendine özgü yanları var.

Alıntı Yap
Ayrıca şu anda gün itibari ile elementary os kurdum.Bu kadar problem yaşamasaydım * tabi ki ubuntu ile devam edecektim.Ubuntu altyapısını kullanan bu işletim sisteminde hiçbir problem çıkmadı.Şu anda öyle rahatım ki anlatamam.Hem ubuntu programlarını problemsiz kullanıyorum hemde sistemin açılışında veya kapanışında tek bir prüz çıkmadı.Şu anda bakarsak aynı donanım linux altyapısı ama problemsiz kapanıyor elememtary os.Çok merak ettim aynı donanımda neden burda problem yok.Aynı bahsettiğiniz devingenlik elementary os de yokmu acaba ?

Buradan anladığım iddian şu, Elementary OS demek ki sıfır soruna sahip bir sistem. Madem öyle, dünyanın Linux kullanan büyük çoğunluğunun kendisine geçmesi gerekiyor. Bekleyelim o halde. Fakat beklerken bence sen şuraya bir göz at:
https://bugs.launchpad.net/elementaryos

Örneğin:
Alıntı YapSimple C program freezes entire system
https://bugs.launchpad.net/elementaryos/+bug/1101055

Küçücük bir C uygulaması bile sistemi çakıyormuş. Sende şimdi bu sorun yok diye Elementary OS devinmiyor mu demek oluyor?

Neyse, sözümde duramadım cevap hakkı doğacak şeyler söyledim. @grey123, eğer bu konuda yine ısrarcıysan ve sistemleri hele hele aynı yapıyı ve piyasa düzenini paylaşmayan sistemleri kıyaslamanın doğru olduğunu iddia ediyorsan forumda bir başlık açıp buradaki güzel tartışmamızı oraya taşıyabilirsin. Vaktim olduğu sürece seve seve katkıda bulunurum. Fakat lütfen bu tartışmayı yaparken beni kabul ettiğim şeyleri kabul etmiyormuşum gibi itham etme.