İnstaller içeren Linux dağıtımları hangileri?

Başlatan mami96, 12 Nisan 2013 - 14:12:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mami96

Merhaba arkadaşlar.

İnstaller içeren bütün Linux dağıtımlarını nasıl bulabilirim acaba?

Bi arkadaşımı da Linux'a alıştıracağım. Henüz kendisi Windows kullanıcısı. Eğer ilk seferde yapamıyorum derse kaldırması kolay olacağından bütün installer listesine nasil ulaşabilirim?

Ubuntu kaldırmaz bilgisayarı. 1 GB ram var. Mevcut installer 12.10 sürümünü kurduruyor. Debian ve Mint indirdim şimdilik.

Teşekkür ederim.

karboran

1gb ram 256 ekran kartı 50 harddisk . Esk bir bilgisayar ama Lubuntu ile uçak gibi yükleyiciside mevcut kolayca kurabilir. Aradığınız gibi bir listeye nereden ulaşırsınız bilmiyorum ama tavsiyem Lubuntu ;)
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

mami96

Alıntı yapılan: karboran - 12 Nisan 2013 - 14:27:28
1gb ram 256 ekran kartı 50 harddisk . Esk bir bilgisayar ama Lubuntu ile uçak gibi yükleyiciside mevcut kolayca kurabilir. Aradığınız gibi bir listeye nereden ulaşırsınız bilmiyorum ama tavsiyem Lubuntu ;)

Xubuntu daha sade daha guzel gorunuyordu aslinda. Ama onun icin installer yok sanirim. Ya aslinda ben kendimi dusunerek Windows Installer istiyorum. Yapamayinca silebilsin bos vaktim olmadigindan zamanla alisabilecegini dusunuyorum :)

if

mami96

Alıntı yapılan: if - 12 Nisan 2013 - 14:37:46
@mami96, "installer" nedir?

win32-loader de diyebilirim. Kendi sitelerinde isimleri böyle geçmekte. Kurulum yöneticisi de olabilir. Türkçe karşılıklarını bilecek kadar dil bilgim yok.

if

mami96

Alıntı yapılan: if - 12 Nisan 2013 - 15:09:50
Wubi mi?

Evet bunun benzeri uygulamalar lazim ama :)

Soyle aciklayabilirim; Wubi, win32-loader, min4gw gibi kurulumu EXECUTABLE diye tabir edilen dagitimlar lazim. Unetbootin ile kurulumlar da yine ayni ancak onda 2 disk var secim yaptirmiyo sistem diskine kurduruyo.