LAMP Sunucusunda Periyodik Şekilde Bağlantı Kopuyor

Başlatan marjinal1st, 12 Nisan 2013 - 10:34:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

marjinal1st

Merhaba,

Ubuntu 12.10 AMD64'da VirtualBox üzerinde Ubuntu Server 12.04 LTS ve LAMP sistemi kurdum. Php'nin yönetim paneli gibi şeylere sorunsuz olarak erişebiliyorum fakat periyodik olarak bağlantı kopuyor.

Örneğin Php'nin yönetim paneline giriyorum. Bir süre sonra sanki tüm sunucu kapalıymış gibi oluyor ve erişemiyorum. Ama VirtualBox'daki Ubuntu Server'da bir sorun yok. Apache servisi de çalışıyor.

1-2 dakika geçiyor ve tekrardan erişebiliyorum. Bir süre sonra tekrardan aynısı oluyor ve erişemiyorum.

Bunu nasıl düzeltebilirim, ya da hatanın nerede olduğunu nasıl bulabilirim?
Bugün özgür yazılım için ne yaptın? :)

heartsmagic

Erişememe esnasında ne oluyor? Apache'nin günlük (log) kayıtlarında neler var meselâ?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

marjinal1st

Şöyle bir şey gözüme çarptı:

Apache/2.2.22 (Ubuntu) PHP/5.3.10-1ubuntu3.6 with Suhosin-Patch configured -- resuming normal operations

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Nisan 2013 - 12:56:20

Loglarda şimdi de şöyle bi'şey çıktı:

caught SIGTERM, shutting down

Felâsife

Büyük ihtimal ramden kaynaklanıyor, yani php.ini den ram miktarını yükseltmeyi deneyin.
memory_limit = 1024M

Varsayılan 128M olunca zorlanıyor, 1024M olunca hiç kapanmadı bende.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

marjinal1st

Aslında tam olayı anlatmadım. Şimdi yeni yeni PHP'ye giriş yapıyorum. O yüzden sanala bir LAMP sunucusu kurdum. Ama internetim olmadığı zamanlarda da en azından local üzerinden site erişmem lazım. O yüzden interneti kesip deniyorum.

Normalde internet bağlantısını kesmediğimde bir sorun çıkmıyor. Hiçbir şekilde bağlantı kopmuyor. Ama bunu internet olmadan yapmam lazım. İşte o zaman olmuyor. Stackoverflow'dan internetsiz Apache kullanımı ile ilgili bir şeylere bakıp denedim ama sonuç aladım.

Felâsife

BSD kullandığım için bende FAMP local olarak kurulu ve internetsiz çalışmalar yapıyorum, sizde ki gibi kopmalar olunca servislere restartta işe yaramıyordu, 1-2dk da sürüyordu, memory_limit i yükseltince problem kalamadı, ve çokta seri oldu.
Bir deneyin denemekten zarar gelmez  :)

marjinal1st

Felâsife

Sanırım /etc/php5/apache2/php.ini altında, değilsede forumda arayınız, tam yerini bilemiyorum.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=30263.0

heartsmagic

Verdiğin çıktıları hata çıktıları değil, başka hata basmamış mı kopma dediğin anda? Ayrıca kopma dediğin anda Apache çalışıyor mu diye baktın mı hiç?

marjinal1st

O uyarıyı verdikten sonra kapatıyor Apache kendini.

heartsmagic

Günlük dosyasında şu satırdan önce hata basmıyor mu hiç?

caught SIGTERM, shutting down

cagriemer

Konuk ile konak sunucu arasinda hangi agi kullaniyorsunuz? Bunlarin ikisi de modeminizin DHCP sunucusundan IP aliyorsa ve siz o baglantiyi kesiyorsaniz kopmasi normal degil mi? Konuk ile konak sunucu arasinda DHCP sunucusunun atama yaptigi IP uzayindan farkli bir uzayi kullanarak ag olusturmayi denediniz mi? Yani diyelim modeminiz 192.168.0.2'yi konak makineye verdi. Digerine de 192.168.0.3'u verdi. Siz modemle baglantiyi kesince artik 192.168.0.2 makinesi 192.168.0.3'e nasil ulasacagini bilmiyor, yaniliyor muyum?