Çift İnternet Hattını Birleştirme

Başlatan receporan, 11 Nisan 2013 - 20:38:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

receporan

Kolay gelsin Arkadaşlar. Ben linux işletim sistemiyle çift internet hattını birleştirmeyi duydum.bir tane linux pc bu pc de 3 tane ethernet kartı var. 1.internet modeminden bir kablo linux pc ethernetine  2.internet modeminden bir kablo linux pc ethernetine 3.linux pc ethernetinden  de swichlere 1 kablo çekeceğim. bu şekilde bağlantı birleşiyormuş.bu ethernetler otomatik ip alırmı ? ip numaralrını el ilemi vermem gerekli ? el ile ip numarası verilecekse ben ip numarası atamasını linux ta bilmiyorum.yardımcı olacak birileri varmı aceba ? internet cafe işletiyorum,toplamda 50 pc var bu dediğim işi yaptıran kafeci arkadaslar varmış,bende yardım alarak yapabilirmiyim onun çabasındayım.

Gabriel

Google ile multiwan konusunu araştırın. Karşınıza ilginç şeyler çıkacak. Yalnız bu işlemi dış bacak ile iç bacak arasına bir firewall vs koymadan başaramayacaksınız.
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

sem

Switch olmadan oluyor mu acaba bu işler ben de onu merak ediyorum... bir ara ben de uğraşmıştım fakat başaramamıştım... Ben kablosuz ağ ve ethernet kartlarından birleştirme denemiştim... Kablosuz ağdan internete çıkınca ethernet devre dışı kalıyordu ya da tam tersi..  Konu ile ilgili olarak aşağıdaki bağlantıda konuşmuştuk.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35554.0

Takip...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

receporan

50 tane makinaya swich siz nasıl vericez bağlantıyı ? :d

acablack

Biz şirketimizde buna yakın birşey kullanıyoruz. linux kurulacak makinaya PfSense adlı firewall kuruyorsunuz. Firewall aynı zamanda rotuer işlemini de görüyor. Belli Ip lerden gelen paketler belli Ip den çıkarabiliyorsunuz.  Bütün trafik linux den akıyor. Pf sense açık kaynak bir yazılım ayrıca.
http://www.pfsense.org/

receporan

burada yazılan yazıları ince ayrıntısına kadar değerlendiriyorum.
bu programı kurmak yetiyormu?

acablack

Bu programı kurmak yetmiyor tabiki de pfSense dediğim gibi bir firewall. Yönlendirmeyi Pfsense programı ile yapacaksın. Mesela

192.168.1.* => Metronet
192.168.1.*=> ADSL net
gibi kurallar girmen gerekiyor. İnternette biraz pfSense  araştırması yaparsan çok rahat bulabilirsin.

receporan

2 bağlantıda adsl,2 adsl modem de farklı ip.xyxel modem 192.168.1.1

airties 192.168.2.1,,bu programlara ihtyac yinede varmı :D