ubuntu-tr.net sayfası sanki zamanı durmuş saat gibi

Başlatan okan_668, 08 Nisan 2013 - 14:39:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_668

Ubuntu Türkiye ana sayfası linux dünyasının nabzını tutmuyor.Ubuntu 13.04 ile ilgili yeni değişiklikler,dağıtımın genel özelliği ile alakalı bilgiler vermiyor.Yani bunu ana sayfası www.ubuntu.com'da da bu şekilde görüyoruz.Popüler dağıtımların web siteleri bence canlı tutulmalı.Aksi halde ben ubuntuda geriye doğru gittiğini düşünüyorum.
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

heartsmagic

Bkz: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=4049.msg461998#msg461998

Alıntı yapılan: okan_668 - 08 Nisan 2013 - 14:39:04
Aksi halde ben ubuntuda geriye doğru gittiğini düşünüyorum.

Bu çıkartım ne kadar doğru? Bir dağıtımın bir sürü yeniliği varsa ve o bunu anasayfasından değil de farklı yerlerden vermeyi uygun görüyorsa geri gittiği anlamına mı gelir? Cevap vereyim: Hayır.

Diğer eleştiri, yani bizim anasayfamızın dolu olmadığı eleştirisi içinse yukarıdaki başlığa bakabilirsin. Kısacası evet, gönül, bizim gönlümüz de ister ki o sayfa dolu dolu olsun. Ancak görüldüğü üzere foruma yeni katılıp ilk katkını bile sen eleştiri üzerine yapmışsın. Bizler de isteriz ki üyeler, kullanıcılar, tüm platform destek olsun bize...

İki işe aynı anda yetişemiyor insanlar. Ya forumda sıkıntıların peşine düşeceğiz, projeleri, sunucuyu vs. yöneteceğiz ya da tüm yenilikleri an be an takip ederek bunları yazıya döküp bir yerlerden aktaracağız. Bu ikinci olayı yapan bir dünya site var, şimdilik biz sıkıntı çözüp insanlara yardım etmeyi tercih etmek durumunda kalıyoruz. Zaman olur da üyelerimiz bizlere omuz vermeye karar verdiğinde inşallah anasayfamız da cıvıl cıvıl olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

okan_668

ubuntu-tr.net anasayfasının interaktif özelliklerinde ciddi bir durgunluk var.Bu yaptığım eleştiriyi daha çok tümevarım olarak algılamanız daha doğru olabilir.Ben ubuntuyu bir çeşit teknoloji portalı gibi linuxun sinir uçlarındaki gelişmeleri an be an duyuran bir portal olarak ''hayal'' ediyorum.Bunu neye bağlıyorum; İnternetteki tüm platformlarda ubuntu popüler bir dağıtımdır deniyor.Ciddi bir kullanıcısı olduğumu söylemeliyim.Haziran 2012 den beri ciddi ciddi linux kullanıyorum.İlk önce Pardus 2011.2 sürümünü, daha sonrada gerçekten bunu söylemekten çok memnunum ; ubuntu 12.04 lts yi kullanıyorum.Ticari kullanımı dışında ev kullanıcısı için olağanüstü bir dağıtım.Teknoloji-magazin bu işin tuzu biberi gibidir.Ubuntu interaktif ortamda çok zayıf kalıyor.Türkiye tayfası olarak sizlerin bizden istedikleri eğer daha çok duyurmak ise ben bunu en az 10 pc ile kurdurarak ve gerçekten insanlara linuxu anlatarak yapıyorum.Gerçekten elimden fazlası gelirse yapmaktan hicap duymayacağım.Çünkü windows ile çok fazla param ve zamanım heba oldu.İnsanların Ubuntu olmasa bile en azından Linuxu bilmesini istiyorum.Bunu ubuntu-tr.net sayfasındaki tatsız tuzsuz web sitesiyle pek olmayacağını düşünüyorum acizane fikrimdir.Gerçekten emek veriyorsunuzdur ama ,gönüllülük hicaplanma değil zorlıuklara gerçekten katlanmaktır.Sizinde bu iradeyi hakkıyla verdiğinizi düşünüyorum ama yine de '' kral çıplak '' demem gerekiyor.
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

heartsmagic

@okan_668, meramımızı anlatamadığımı düşünüyorum. Özellikle "kral çıplak" sözünden sonra daha net anlatayım kendimi ve kendimizi: Vaktimiz ancak buna yetiyor. Bunun ötesinde kral çıplak dense de denmese de değişen bir şey olmayacak. Ben de kral çıplak diyeyim: Bize destek veren üye sayımız çok az.

Anasayfamız elbette durgun olmasın. Ancak bu güne kadar kimse gelip de "Ben üye oldum, yazarlık yapmak istiyorum. Yenilikleri de ara ara yazarım. Sizler de uygun gördüğünüzde yayımlarsınız." demedi. Etrafa Ubuntu kullandırmak, tavsiye etmek çok güzel. Ancak bunun bizim anasayfamıza bir yararı yok.

Dediğim gibi anasayfamızın cıvıl cıvıl olmaması bir eksik, doğrudur. Fakat bu işi götüren gönüllü ekip olarak vaktimiz buna yetiyor. İnsanlar hem sorunlarla boğuşup hem de ortaya "OMGubuntu" gibi bir site çıkartamazlar. Bunların ikisi de büyük iki karpuz. Birini tercih etmek durumundayız. Ya insanlara yardım edeceğiz ya da foruma vs. kilit vurup günce haline geleceğiz.

Bizim tercihimiz ilki yönünde. Kral çıplak dense de denmese de bu değişmeyecek kısacası. Ayrıca kral çıplak demiş olmuyorsun sen, malumun ilamını yapıyorsun. Kral çıplak olayında karşı taraf olanları kabul etmez veya gizler. Bizler böyle bir şey yapmıyoruz, olan biten ortada. Yaptığımız tek şey bunun sebebi olan bahanemizi duyurmak.

grayloop

Merhaba,
Gönüllülere dayalı iş yine gönüllülerle yürüyebilir. ubuntu-tr.net bir vitrin, güncel olsa daha iyi olur elbet ancak kullanıcı açısından bakıldığında (www.ubuntu.com da dahil olmak üzere) iş yine forumlara düşüyor, forumlar da gönüllülerin işi. Kaldı ki kullanıcı windows'un sitesi yerine yine forumlardan yardım arar. Wiki sayfamız da güncelleniyor (emek verenlere teşekkür ediyorum) ve kullanıcı açısından önemli bir kaynak durumunda.

İkinci olarak, Linux dağıtımlarını kullanmak da gönül işi. Alışkanlık değiştirme zorluğunu üstlenme işi. Bu tür kullanıcı da en çok yardıma ve bilgiye ihtiyaç duyar.

Olsa daha iyi olurdu, kralımız giyinmiş olsaydı daha memnun olurduk elbette, ancak kralın bu halinden de memnunuz. :)
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

krwlng

Yalan yok şimdi ben çok yeni bir şeyle karşılamadığım veya çok boş kalmadığım sürece yeni bir paylaşım yapmıyorum, yani yapamıyorum vaktim olmuyor, elimden geldiğince fikrim olan konularda sorulan sorulara cevap vermeye çalışıyorum, bilmediklerimi okuyarak öğreniyorum, biliyorum ki birçok arkadaş benim gibi kullanıyor forumu, işin ana sayfa boyutuna hiç girmiyorum, belki yıllar olmuştur bu sitenin ana sayfasına girmeyeli :)
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

cagriemer

Tekrar gibi olacak ama sistem nasil isliyor kisaca yazayim.

Anasayfanin su anki halinden kurtulmasi icin, yayimlanmasini istediginiz tum metinleri haber olarak aktarilabilecek kadar duzgun bir imla ve mumkunse birkac resim, goruntu ile destekledikten sonra ubuntu@ubuntu-tr.net adresine gonderebilirsiniz. Yeterince katki veren ve daha da onemlisi tamam artik anasayfayi emanet edebiliriz diyebilecegimiz arkadaslara zaten dogrudan WordPress erisimi de saglariz. Boylece e-posta gondermeden istediginiz an istediginiz sekilde dogrudan yazi girebilirsiniz. Aslinda bir suredir bu islemi kolaylastiracak yeni bir sistem oturtmak istiyoruz ama gerceklestirmeyi dusundugumuz pekcok proje gibi ona da henuz firsat bulamadik.

Tabii bu sadece anasayfa ile sinirli degil, SUDO icin de boyle. SUDO'da yazinizin yayimlanmasi icin dergi yazari olmaniza gerek yok. O ay bir yazi yazmissinizdir. Bunu SUDO'ya gonderdiginizde eger o ay icin yazilarin tasarima gonderildigi tarih gecmediyse o ay, gectiyse bir sonraki ay yazi SUDO'da yayimlanir. Ikinci, ucuncu yazinizdan sonra SUDO'daki arkadaslar derler ki bu arkadas bize yeterince katki veriyor onu da dergi yazari yapalim boylece alinacak yonetimsel kararlarda da gorus bildirsin. Biz de peki der gereken yetkileri veririz.

okan_668

Anlaşılmak güzel.Ama benim meramım yine de anlaşılamadı.Dünyayı çevreleyen bir ''pencere'' ve birileri tarafından ısırılmış bir ''elma''yı yemeye meraklı bir kitleyi, siz; spot ışıkları ve sahne olmadan kendinize kanalize edemezsiniz.Reklam ayağı ticari bir yazılım olmadığı için zaten olmayan bu ve benzeri dağıtımlar ,toplam kitlenin yüzdesiyle komik bir rakam olarak kalıyor.6 milyarlık dünya nufusunun belki 100 milyon kişisi hakikaten abartı olabilir ; yoktur muhtemelen.Ben eleştiri yapmadım aslında anasayfası bilgilendirmek belki de yeniliklerden haberdar etmesi gereken bir siteyi sadece olması gerekeni yapması için uyarı yaptım.Görüyorum ki; nafile...Cevabını veren sayın sorumlular ben ubuntuyu eleştirmiyorum aslında ...Bakın forum ortamını tıpkı Çağrı Merkezi gibi...Mükemmel....Buna hiçbir şey demiyorum.Üstüne alınan sorumlular için şunu söylemem gerekir ki; Eleştirim size değil , topluluğa.İşin acı kısmını yani support(teknik destek) süper ama ...Tatlı olan anlatılması gereken kısmı tatsız tuzsuz.Bazen yapılması gerekenler magazine de ihtiyaç duyar.Bunu sosyal manada söylüyorum....Cevap yazanlar beni hala anlamadı,hakikaten üzüldüm...

heartsmagic

@okan_668, sanırım karşılıklı olarak anlayamıyoruz birbirimizi!

Üzülmek vs. bir yana, son iletinde "eleştirim topluluğa" demeden önce bizler neyin ne olduğunu bilemeyiz. Hasbel kader şu an burayı bizler yönetiyoruz, eleştiri varsa elbette üzerimize alacağız. Son üç iletidir aynı tahlili yapmaya çalışmaktasın, o tahlile kimse itiraz etmiyor ki? Neden üçtür aynı tahlil önümüze koyuluyor anlamıyorum.

Şu aşamada bir avuç olan bizlerin daha iyi bir şey ortaya koymasını istiyorsan eğer ya bizlerin işini gücünü, hayatını biraz olsun devralıp zaman çıkartacaksın bize ya da sen katkı koyacaksın ortaya. @cagriemer neyin nasıl yapılabileceğini ayrıntılarıyla anlatmış. Ben yapmadım bunu, neden? Çünkü karşı taraftan "Yahu arkadaşlar anasayfanız çok cılız, biz üyelerin katkı yapabileceği bir yol gösterin lütfen" denmedi en başından beri. Varsa yoksa aynı tahlil, aynı cümleler. Katkı için ne yapabilirim sorusu hiç yok.

Sen de bizi anlamadın, ben de hakikaten üzüldüm. Üzülmek ne sana ne de anasayfamıza yaramıyor işte. Güzel güzel anlaşıp ortak bir yerde buluşabilirsek herkes mutlu olur. Fakat @cagriemer'in yazdıklarından sonra bir cümle dahi bu konuya değinmiyorsan bizlerin mutlu olması zor.

okan_668

Ubuntu-tr.net sayfası için uzun soluklu olmayan ama gerçekten haber olduğuna inandığım şeyleri vermiş olduğunuz mail linkine göndereceğim.Ancak bunları forumda değil herkesin görebileceği anasayfada yayınlamanızı umarım.

heartsmagic

Elbette, fakat haber niteliği olması için iyi olmayan çeviriden ziyade (google gibi) biraz daha özenli haberlerin beklentisi içindeyiz. Aksi takdirde bahsini ettiğim şekilde haber yapma işini bizler de yürütebiliriz. Güzel haberlerin gelmesi umuduyla...

microanaliz

Eleştirmek kolaydır çalışmak zordur.Yıkmak kolaydır yapmak zordur.Acı olmak kolaydır tatlı olmak zordur.İsterseniz zor olanı tercih edin gerisi boş tercihtir.Bu forumda isim unvan bilip bilmediğin önemli değil, önemli olan kim ne kadar elini taşın altına koydu burası önemli .İki üç kişi ile bu kadar iş yükü çekilmez sıf eleştiri olsun diye yazı yazmayın yok mu görev yapalım diye teklif de gelelim ki  forum istediğimiz gibi olsun birde buranın hakkını verin.Aynı tarz yerlerde kaç forum yaşıyor bir bakın etrafınıza...Saygılar iyi çalışmalar...
MicroAnaliz

mhakanb

Ben de arkadaş gibi bu konuyu açacaktım ama sadece merak ettiğim için. Ve ilk yanıtta cevabımı aldım. Bu sitede bi süredir aktif değilim. Ama eğer öyle bir ihtiyaç varsa ben de bir şeyler yazıp size gönderebilirim. Eğer beğenirseniz paylaşırsınız. Bana sınırları belirleyen bir cevap yazın ben de ona göre size en kısa sürede bir yazı göndereyim.

cagriemer

Ubuntu cercevesinde ele alinabilecek herhangi bir yazi yazabilirsiniz. Su su konular yazilacak ya da yazilmayacak gibi bir durum yok. Illa bir sinir derseniz icinizden Ubuntu'ya dair ne yazmak/paylasmak geliyorsa sinir iste o diyebiliriz. Duzgun bir imlaya sahip, baska bir yerdeki yazidan intihal yapmayan herkesin yazilarina aciktir hem anasayfamiz hem de dergimiz SUDO. Anasayfamiz, dergimiz derken bes on kisiden bahsetmiyorum tabii. Eger sahipleniyorsaniz onlar sizindir de benim oldugu kadar.

DechroS

Forum kullanıcıları ne derece ana sayfaya destek olabilir? Her kullanıcı Linux konusunda donanımlı mıdır? Ana sayfayı güncel tutmak için gerekli yazar-yönetici alımları açılabilir, hem böylece yazar ünvanını alanlar hevesle daima yeni paylaşımlara devam ederler hem de forum yöneticilerinin üzerinizden yük kalkmış olur.

cagriemer

Alıntı yapılan: DechroS - 21 Mayıs 2013 - 01:26:21
Forum kullanıcıları ne derece ana sayfaya destek olabilir? Her kullanıcı Linux konusunda donanımlı mıdır?

Biz verilen katkinin boyutuna bakmiyoruz. Dolayisiyla isteyen herkes istedigi her katkiyi cok basit birkac kurala uymak suretiyle yapabiliyor. Ayrica katki vermek icin Ubuntu konusunda deneyimli olmak da gerekmiyor. Bir haberi paylasabilirsiniz, Turkce'si olmayan bir uygulamayi Turkce'ye cevirebilirsiniz, kullandiginiz bir uygulamanin belgesini, viki sayfasini yazabilirsiniz. Bir arkadasinizin bilgisayarina Ubuntu kurmasina yardimci olabilirsiniz. Bunlarin hicbiri ozel bir yetki gerektirmiyor. Iletinin basinda da dedigim gibi verilen katkinin kucugu buyugu olmaz. O yuzden forum kullanicisiymis, moderatormus gibi ayrimlara gitmenin bir manasi bana sorarsaniz yok. Eger katki verilmesinin onundeki engel bu ise herkesin profillerinden ileti sayilarini ve unvanlarini kaldirabiliriz. Kimse kimin yonetici, kimin dergi yazari oldugunu, kimin ne kadardir forumda oldugunu boylelikle ayirt edemez. Ubuntu ozelinde ozgur yazilima verilen katki da artar boylece.